Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019

ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ, ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ, ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΣΕΠΤΈΜΒΡΗ, 5.30ΜΜ, ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΟΔΟΣ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ, ΜΝΗΜΕΙΟ

ANTΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
17/9/2019
 

ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ, ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ, ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΣΕΠΤΈΜΒΡΗ, 5.30ΜΜ, ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΟΔΟΣ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ, ΜΝΗΜΕΙΟ

Την Τετάρτη ,18/9 όλες και όλοι διαδηλώνουμε στο Κερατσίνι, στην γειτονιά του Παύλου Φύσσα. Η έκρηξη του αντιφασιστικού κινήματος μετά την δολοφονία του από το Τάγμα Εφόδου της Νίκαιας έσπασε την ασυλία των νεοναζί. 6 χρόνια από τότε ,οι μάχες που δώσαμε σε κάθε γειτονιά, χώρο δουλειάς και πόλη αυτής της χώρας έχουν φέρει τις πρώτες μεγάλες νίκες.
Η Χ.Α. κατέρρευσε στις ευρωεκλογές, και κατόπιν πετάχτηκε έξω από την βουλή στις εθνικές εκλογές. Οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί ρατσιστικών και φασιστικών επιθέσεων, όπως στην υπόθεση του "Συνεργείου" στην Ηλιούπολη, έχουν ήδη αρχίσει να καταδικάζονται. Στην Αθήνα ,η κεντρική διοίκηση της Μεσογείων, ορμητήριο βίαιων επιθέσεων και ρατσιστικών πογκρόμ, επιτέλους έκλεισε, μετά την στοχοποίησή της από το αντιφασιστικό κίνημα και παρά την προστασία που της προσέφερε η αστυνομία στη διάρκεια θυελλωδών διαδηλώσεων τα προηγούμενα χρόνια. Πλέον, διασπασμένοι αλληλομαχαιρώνονται στο σκαμνί του δικαστηρίου, δεχόμενοι το σφυροκόπημα της πολιτικής αγωγής. Έχουν καταλήξει περιθωριοποιημένοι και έχουν χάσει τον μανδύα του "πολιτικού κόμματος" που χρησιμοποιούσαν για να καλύψουν την δράση της εγκληματικής τους οργάνωσης.
Αυτές τις νίκες δεν μας τις χάρισε κανένα "δημοκρατικό συνταγματικό τόξο" και καμία φλύαρη ή ανούσια καταγγελία. Ένα μαζικό, επίμονο, ενωτικό κίνημα, μαθητών και φοιτητών, ντόπιων και μεταναστών εργατών, γυναικείων οργανώσεων και του lgbtq κινήματος ορθώθηκε και δεν τους άφησε σπιθαμή χώρου.
Πάνω σε αυτές τις νίκες έχουμε να χτίσουμε και να αντιμετωπίσουμε πιο έμπειροι και αποφασισμένοι νέες προκλήσεις.

- Η ώρα της καταδίκης των νεοναζί πλησιάζει. Σε λίγες ημέρες ξεκινούν οι απολογίες των κατηγορουμένων και των ηγετών τους και θα χρειαστεί με απεργίες, καταλήψεις και αποχές να διαδηλώσουμε πλημμυρίζοντας τα δικαστήρια την ημέρα της απολογίας του φύρερ Μιχαλολιάκου στέλνοντας μήνυμα ότι δεν θα ανεχτούμε καμμία άλλη τιμωρία περα από το να βρεθούν με βαριές καταδίκες βαθιά στα κελιά της φυλακής. Παλεύουμε για να έχουν την ίδια τύχη και όσοι φιλοδοξούν, όπως ο Βελόπουλος, να παίξουν τον ίδιο ρόλο.

-Την ίδια στιγμή ,έχουμε να συγκρουστούμε με την ρατσιστική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρώπης-φρούριο που πνίγει χιλιάδες πρόσφυγες στα νερά της Μεσογείου. Απέναντι στην "προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής" (φράση που θυμίζει τις χειρότερες ημέρες τις αποικιοκρατίας βάζοντας στο στόχαστρο με ισλαμοφοβικό τρόπο μετανάστες και πρόσφυγες), διεκδικούμε σύνορα ανοιχτά με δικαιώματα για όλους, καθώς και την κατάργηση της συμφωνίας της Ε.Ε. με την Τουρκία, μιας συμφωνίας απελάσεων και στρατοπέδων συγκέντρωσης.

-Έχουμε να συγκρουστούμε και να τσακίσουμε την ρατσιστική εκστρατεία της κυβέρνησης της Ν.Δ. και την προσπάθεια της να μετατρέψει για άλλη μια φορά τους πρόσφυγες και μετανάστες σε αποδιοπομπαίους τράγους για να μας διασπάσει και να περάσει τις επιθέσεις της σε όλη την εργατική τάξη και την κοινωνία. Έχουμε να συγκρουστούμε και να τσακίσουμε τις μαζικές απελάσεις και την κατάργηση του δικαιώματος στο άσυλο, τα στρατόπεδα κλειστού τύπου όπου την φύλαξη αναλαμβάνουν χρυσαυγίτες, την απαγόρευση πρόσβασης στη δημόσια υγεία και παιδεία , την ενίσχυση της Frontex και του φράχτη του Έβρου, τη μεταφορά της επιτροπής ασύλου στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την ποινικοποίηση της μετανάστευσης. Στο ίδιο μονοπάτι φαίνεται πως βαδίζουν οι διάφοροι δήμαρχοι της δεξιάς, όπως ο Μπακογιάννης, που ξεπλένει τους ναζί προσφέροντάς τους την δυνατότητα να συμμετέχουν στις επιτροπές του Δήμου και βέβαια οι επιχειρήσεις νόμου και τάξης τύπου "Ξένιου Δία" που εφαρμόζει στα Εξαρχεια.

Ενάντια σε αυτά διαδηλώνουμε στο Κερατσίνι την Τετάρτη μαζικά. Η Ανταρσία στις γειτονίες της Αθήνας καλεί σε μαζική συμμετοχή. Μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και σε κάθε γειτονιά της Αθήνας δώσαμε όλες μας τις δυνάμεις για να χτίσουμε ένα δυνατό, ενωτικό μαζικό αντιφασιστικό καιαντιρατσιστικό κίνημα. Σε αυτό τον δρόμο θα συνεχίσουμε και καλούμε τον καθένα και την κάθε μία να στρατευτούν μαζί μας σε αυτή την προσπάθεια.