Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019

"Ο Μπακογιάννης και ο Μπαμπινιώτης πλασάρουν το ρατσισμό και την καταστολή στις πλάτες των προσφύγων

Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα

ANTAΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
 19/9/2019
Δήλωση Πέτρου Κωνσταντίνου, δημοτικού συμβούλου με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας:
"Ο Μπακογιάννης και ο Μπαμπινιώτης πλασάρουν το ρατσισμό και την καταστολή στις πλάτες των προσφύγων

Η ανάπλαση της Αθήνας για χάρη των μεγαλοεπιχειρηματιών φίλων του Μητσοτακέϊκου ξεκινά με τα ΜΑΤ να στρώνουν το έδαφος με εκκενώσεις καταλήψεων στέγης προσφύγων.
Το λεγόμενο “Τοσίτσειο Σχολείο στην Αχαρνών, άνοιξε με κατάληψη στέγασης προσφύγων, το 2016, πλήρως εγκαταλειμμένο και γεμάτο ποντίκια, αφού οι ιδιοκτήτες δεν είχαν σχέδια για το μέλλον του.
Ο Δήμαρχος Μπακογιάννης χορεύει το ταγκό του ρατσισμού στην πόλη, ανοίγοντας έτσι το δρόμο στην ακροδεξιά του Βελόπουλου και έχοντας εξασφαλίσει θέσεις στους χρυσαυγίτες στις επιτροπές του Δήμου της Αθήνας.
Η ατζέντα “νόμος και τάξη” στα Εξάρχεια με την καταστολή και τα ΜΑΤ είναι συμπλήρωμα της “αναπτυξιακής πολιτικής” της ΝΔ, που έχει ξεσηκώσει την οργή των εργαζόμενων και γι αυτό προχωράνε σε Πανεργατική Απεργία, την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη.
Μόνο ως φύλλο συκής για την καταστολή μπορεί να θεωρηθεί η εξαγγελία συνεργασίας της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρίας του Γ. Μπαμπινιώτη με τον Δήμο της Αθήνας του Κ. Μπακογιάννη, δύο ώρες μετά την εισβολή των ΜΑΤ στην κατάληψη στέγης προσφύγων.
Κτίρια κενά και εγκαταλελειμμένα, άδεια σπίτια, κατά χιλιάδες υπάρχουν σε αυτή την πόλη και χωράνε κάθε φτωχό, άστεγο και πρόσφυγα. Μόνο που οι νεοφιλελεύθεροι της ΝΔ τα βλέπουν να ανοίγουν μόνο ως ώθηση στην αγορά του Airbnb και του real estate ή για να κερδοσκοπούν όσοι από τους μετανάστες είναι εκατομμυριούχοι και μπορούν να εξασφαλίσουν την χρυσή βίζα!
Ο Δήμος της Αθήνας έχει ανάγκη από κοινωνικές δομές αλληλεγγύης για την φιλοξενία και την περίθαλψη φτωχών, προσφύγωνκαι αστέγων, από δομές για τους εξαρτημένους και όχι από ρατσιστικές επιχειρήσεις-σκούπα."

https://www.cityofathens.gr/node/33861
Τρόπους αξιοποίησης του «Τοσίτσειου Σχολείου» που εκκενώθηκε σήμερα συζήτησαν ο Κ. Μπακογιάννης και ο καθηγητής Γ.Μπαμπινιώτης
Για πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς

Τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να αξιοποιηθεί καλύτερα προς όφελος των Αθηναίων, το κτίριο της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρίας στη συμβολή των οδών Αχαρνών, Σουρμελή και Μάγερ που εκκενώθηκε σήμερα, συζήτησαν το μεσημέρι ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και ο πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρίας «Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων» καθηγητής Γεώργιος Μπαμπινιώτης.
Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η δυνατότητα αξιοποίησης του κτιρίου για πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς ώστε να βοηθήσει στην αναβάθμιση της περιοχής. Το επόμενο διάστημα ο Δήμος Αθηναίων και το Διοικητικό Συμβούλιο της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρίας θα έχουν πιο συστηματική συνεργασία με στόχο να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στον συντομότερο δυνατό χρόνο.
Ήδη ο Δήμος Αθηναίων αμέσως μετά την εκκένωση προχώρησε στον πλήρη καθαρισμό του εσωτερικού του κτιρίου, το σφράγισε και ξεκίνησε παρεμβάσεις αναβάθμισης του εξωτερικού χώρου με ενίσχυση του φωτισμού της περιοχής για να είναι πιο ασφαλής και φιλική.