Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Όχι στην εκκαθάριση των χειροτεχνών και των φτωχών από το Θησείο και το κέντρο της Αθήνας


ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Όχι στην εκκαθάριση των χειροτεχνών και των φτωχών από το Θησείο και το κέντρο της Αθήνας 

Οι χειροτέχνες αγωνίζονται ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΥΠΠΟ και Δήμου Αθήνας, που επιδιώκουν να τους πετάξουν έξω από τους πεζόδρομους πέριξ του Θησείου,της Αδριανού και της Αιόλου.
Ας πάρουν ξεκάθαρη θέση οι υποψήφιοι της Δεξιάς, Μπακογιάννης και του ΣΥΡΙΖΑ, Ηλιόπουλος, αν εγκρίνουν αυτό το σχέδιο που επισυνάπτουμε και εμφανώς το υποστηρίζουν ΥΠΠΟ και Δήμος Αθήνας. Περιέχει και μια άθλια λαθροχειρία, ότι τάχα αυτό θέλουν οι χειροτέχνες!!! Είναι όμως σαφές από τις δημόσιες τοποθετήσεις και τις αποφάσεις τους, ότι επιθυμούν να βρίσκονται εκεί που βρίσκονται σήμερα. Γι αυτό η τοποθέτηση του αντιδημάχου, Ανδρέα Βαρελά ότι υπάρχει συμφωνία των χειροτεχνών, των σωματείων και των εκπροσώπων τους δεν ισχύει.
Άλλωστε το σχέδιο είναι αυτό που έχουν απορρίψει οι χειροτέχνες, με ένα μέτρο πάγκο και σε σημεία απόμερα, κανένας δεν έχει συμφωνήσει από όσο γνωρίζουμε.
Είναι προκλητική η περιγραφή περί αρχαιολογικών πεζοδρόμων, όπου δεν μπορούν να βρίσκονται χειροτέχνες, μουσικοί δρόμου, ακροβάτες και περφόρμερς, όταν μερικά μέτρα παρακάτω τα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων έχουν πιάσει όλη την περιοχή.
Είναι προκλητικό αρχαιολογικοί και ελεύθεροι χώροι να χαρίζονται σε εταιρίες για να στήσουν καζίνο, όπως στο Ελληνικό ή το ΣτΕ να νομιμοποιεί το έκτρωμα του BADMINTON μέσα στο Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή και κυβέρνηση μαζί με Δήμο Αθήνας να πολεμάνε τους φτωχούς του δρόμου, τους χειροτέχνες και τους καλλιτέχνες.

Σε αυτή την πόλη, στα πέριξ της Ακρόπολης, τα μεγάλα συμφέροντα χτίζουν πολυώροφα ξενοδοχεία, αρπάζουν πόρους για να κάνουν αναπλάσεις, επιδιώκουν να περιφράξουν το λόφο Φιλοπάππου και να βάλουν εισιτήριο, "αναβαθμίζουν" το ιστορικό και εμπορικό κέντρο με εργολαβίες εκατομμυρίων, όταν ούτε ένα ευρώ δεν πάει για έργα στις γειτονιές που υποβαθμίζονται.
Την ίδια ώρα ξεσηκώνουν αντιδραστικό και ρατσιστικό κουρνιαχτό κατά της "ανομίας" των φτωχών που διεκδικούν να ζουν, να δουλεύουν και να κυκλοφορούν στους δρόμους. Αυτά οδήγησαν στην δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, στο κυνήγι των μεταναστών στα αστυνομικά τμήματα και σε θανάτους όπως του Εμπουκά στην Ομόνοια.
Η "καθαρή Αθήνα" του Μπακογιάννη και του Καμίνη βρωμάει ρατσισμό και κοινωνικό αποκλεισμό.
Καλούμε τους χειροτέχνες να τους γυρίσουνε την πλάτη και να οργανωθούν για να αντισταθούν.
Πέτρος Κωνσταντίνου, υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας