Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019

Στη γειτονιά της Κυψέλης και σε όλη την Αθήνα δεν χωράνε οι νεοναζί του Κασιδιάρη

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Στη γειτονιά της Κυψέλης και σε όλη την Αθήνα δεν χωράνε οι νεοναζί του Κασιδιάρη

Την προβιά του υποψήφιου Δημάρχου Αθήνας φόρεσε ο υπόδικος νεοναζί Κασιδιάρης και με τη συνοδεία μπράβων, ξεκίνησε μια εκστρατεία μίσους στην Κυψέλη. Η Αστυνομία διέθεσε κάλυψη, με ποιανού άραγε την εντολή; Η επιδρομή διακόπηκε στα γρήγορα κάτω από τις αποδοκιμασίες κατοίκων στην Πλατεία Κυψέλης, ιδιαίτερα γυναικών, απέναντι στις οποίες έφτασαν να προχωρήσουν σε τραμπουκισμούς και χυδαίους προπηλακισμούς, ανάμεσα σε αυτές και μία συνταξιούχος νοσηλεύτρια.
Μέσα σε λίγα λεπτά, κόσμος από τη γειτονιά μάζεψε τα σκουπίδια, που άφησαν στο δρόμο και ξεβρόμισαν την περιοχή από την εμετική ρατσιστική προπαγάνδα των νεοναζί.
Δεν ξεχνάμε ότι στους δρόμους της Κυψέλης και του 6ου διαμερίσματος, οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής με την κάλυψη της Αστυνομίας είχαν στήσει την παρουσία ταγμάτων εφόδου και περιπολούσαν, μαχαιρώνοντας μετανάστες και αγωνιστές των κινημάτων, καταστρέφοντας καταστήματα μεταναστών, βάζοντας φωτιά σε υπόγεια τζαμιά με ανθρώπους μέσα. Οργάνωσαν πογκρόμ με ένα νεκρό και δεκάδες τραυματίες το 2011, με επικεφαλής τον Κασιδιάρη. Ήδη, έχει καταδικαστεί, η γνωστή Σκορδέλη για τις επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής σε βάρος μεταναστών. Οι δολοφόνοι του Σαχζάτ Λουκμάν βρίσκονται στη φυλακή με ισόβια. Ο Ζέρβας, καταδικάστηκε πρωτόδικα για την επίθεση σε βάρος του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη στους Αμπελοκήπους, η οποία ξεκίνησε από τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Μεσογείων.
Στις γειτονιές της Αθήνας, δίνουμε τη μάχη ενάντια στη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση, ενάντια στα μνημόνια και τις ρατσιστικές πολιτικές, που συνεχίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ντόπιοι και μετανάστες ενωμένοι, μέσα από τα συνδικάτα και τις συλλογικότητες μας. Το δρόμο στους νεοναζί ανοίγουν οι κραυγές του Μητσοτάκη για νόμο και τάξη και ο Μπακογιάννης που περιοδεύει στην περιοχή αγκαζέ με τους φασίστες, που πρωτοστάτησαν στις επιθέσεις στον Άγιο Παντελεήμονα.
Τα περιθώρια για να ξαναβγούν, τα έδωσε η σοβινιστική εκστρατεία για το όνομα της Μακεδονίας. Ακόμη και όταν επιτίθενται οργανωμένα με τάγματα εφόδου στη Βουλή κατά τη διάρκεια των εθνικιστικών συλλαλητηρίων, όπως στις 20 Γενάρη, ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του προέδρου της Βουλής, αρκείται σε καταγγελίες ενώ εξακολουθούν να τους παρέχουν όλα τα προνόμια και τηλεοπτική κάλυψη από την ΕΡΤ για να συνεχίσουν την εκστρατείες μίσους και φόβου.
Στις γειτονιές μας, καλοδεχούμενοι είναι οι μετανάστες και όχι οι νεοναζί, οι φίλοι των εφοπλιστών για τους οποίους έχουν ψηφίσει στη Βουλή κάθε φοροαπαλλαγή, οι φίλοι των μεγαλοεπιχειρηματιών της Ζώνης, για τους οποίους θέλουν να εξασφαλίσουν χαμηλότερα μεροκάματα από τις συλλογικές συμβάσεις.
Ετοιμαζόμαστε για τις μεγάλες κινητοποιήσεις που βρίσκονται μπροστά μας!
Οι γυναίκες, τις οποίες οι νεοναζί θεωρούν κατώτερες, συμμετέχουν στην απεργία, στις 8 Μάρτη και διεκδικούν όσα τους ανήκουν, ίση αμοιβή, παιδικούς σταθμούς, παιδικές χαρές, ΚΑΠΗ, φροντίδα και υπηρεσίες για τους ηλικιωμένους στα ΚΑΠΗ και τα δημοτικά ιατρεία, να σταματήσει η βία και η σεξουαλική παρενόχληση στο δρόμο, το σπίτι και τη δουλειά.
Όλοι και όλες μαζί, βγαίνουμε στις 16 Μάρτη, με συλλαλητήριο στην Ομόνοια στις 3μμ, συμμετέχοντας στην παγκόσμια κινητοποίηση κατά του ρατσισμού και του φασισμού, διεκδικώντας χαρτιά για τους μετανάστες, άσυλο στους πρόσφυγες, να μπουν οι πρόσφυγες στις γειτονιές μας και να κλείσουν τα στρατόπεδα-γκέτο, να πάνε φυλακή οι δολοφόνοι νεοναζί με την ολοκλήρωση της δίκης της Χρυσής Αυγής.
Δεν ξεχνάμε ότι τη δεκαετία του 90, οι νεοναζί είχαν γραφείο-ορμητήριο από το οποίο προχώρησαν σε δολοφονικές επιθέσεις στην Φωκίωνος και στη Πατησίων. Το έκλεισε ο αγώνας του αντιφασιστικού κινήματος και του κόσμου της γειτονιάς. Είναι καιρός να κλείσει κάθε γραφείο-ορμητήριο των νεοναζί στην Αθήνα.
Στηρίζουμε την αντιφασιστική κινητοποίηση στη Πλατεία Κυψέλης, το Σάββατο 9 Φλεβάρη στις 12 μες.

Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας,