Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Να ακυρώσουμε στην πράξη την διάλυση των Σχολικών Επιτροπών Παιδείας από την παράταξη Καμίνη

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 

Να ακυρώσουμε στην πράξη την διάλυση των Σχολικών Επιτροπών Παιδείας  από την παράταξη Καμίνη 

Η πρόταση της παράταξης Καμίνη να συγχωνευτούν οι 14 Σχολικές Επιτροπές Παιδείας της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε δύο, μία για κάθε βαθμίδα, υπερψηφίστηκε από τους συμβούλους της πλειοψηφίας, παρά την θυελλώδη αντίδραση ΟΛΩΝ των φορέων της εκπαίδευσης, των ΕΛΜΕ, των Συλλόγων ΠΕ της περιοχής του Δήμου της Αθήνας, των Ενώσεων και της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής.

Η ρήξη στην παράταξη Καμίνη ήταν ολοφάνερη καθώς ΟΛΟΙ οι πρόεδροι και των επτά κοινοτικών διαμερισμάτων στάθηκαν αντίθετοι, μεταφέροντας αποφάσεις όλων των ΣΕΠ και ΔΕΠ και διεκδικώντας μάλιστα να καταγραφεί η διαφωνία τους και στην ψηφοφορία, κάτι που απέρριψε ο Δήμαρχος.

Η πολιτική κατεύθυνση που υιοθετεί η παράταξη Καμίνη για τη λειτουργία των σχολείων δεν βασίζεται στη διεκδίκηση της αύξησης της χρηματοδότησης και των προσλήψεων στα σχολεία αλλά στη συνεργασία με χορηγούς αλά Coca Cola  και την εμπλοκή των ΜΚΟ στη λειτουργία τους. Το σχολείο της «καινοτομίας» που επαγγέλλεται δεν έχει ανάγκη από τη συνεργασία με τους συλλόγους εκπαιδευτικών και γονέων ενώ σύμβουλος της πλειοψηφίας δεν παρέλειψε να επιτεθεί στους συνδικαλιστές δαιμονοποιώντας τους.

Η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας χαιρετίζει τα σωματεία εκπαιδευτικών, τους διευθυντές των σχολείων και τους συλλόγους γονέων, που δήλωσαν την αντίθεση τους σε αυτούς τους σχεδιασμούς.
 Καλούμε όσους και όσες καταδικάσαμε την απαράδεκτη απόφαση διάλυσης  να συνεχίσουμε την πάλη, προχωρώντας στη μη αποδοχή της λειτουργίας των δύο νέων σχολικών επιτροπών, όπου διορίζουν από 15 μέλη. Ανάμεσα τους δύο διευθυντές, επτά κοινοτικοί σύμβουλοι, δύο δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας, ένας εκπρόσωπος των γονέων και ένας των μαθητών. Να αρνηθούμε έμπρακτα την συμμετοχή μας σε αυτές.

Καλούμε  τους συλλόγους των εκπαιδευτικών και τις ΕΛΜΕ να πρωτοστατήσουν σε ένα κίνημα ανυπακοής κατά της άθλιας απόφασης που γυρνάει την πλάτη στο κόσμο της εκπαίδευσης.
Καλούμε τους προέδρους των κοινοτικών διαμερισμάτων να μην αποδεχτούν κανένα διορισμό στις νέες σχολικές επιτροπές. Να καλέσουν τους φορείς της εκπαίδευσης και στην επόμενη συνεδρίαση τους να συνδιαμορφώσουν τη δράση ανυπακοής στη διάλυση της λειτουργίας των σχολείων.
Καλούμε τους συλλόγους γονέων να αποφασίσουν τη μη συμμετοχή τους στις νέες σχολικές επιτροπές.
Κανένας δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας δεν πρέπει να αποδεχτεί τον διορισμό του.

ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ!