Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

ΝΕΑ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΜΠΡΟΣ την Τρίτη 21/6 στις 12.0

Στις αλλεπάλληλες προσπάθειες καταστολής του Ελεύθερου Αυτοδιαχειριζόμενου Θεάτρου Εμπρός εκ μέρους του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ., προστίθεται τώρα μία ακόμη δίωξη: 4 φίλοι που συνδέθηκαν με τις δραστηριότητες του εγχειρήματος παραπέμπονται σε δίκη με την κατηγορία ότι «ενεργώντας από κοινού και έχοντας κοινό δόλο, αυτογνωμόνως, επελήφθησαν δημοσίου κτήματος… και εισήλθαν παράνομα εντός του κτιρίου με την επωνυμία Θέατρο Εμπρός…»
Το Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου !;!) είναι ένα ΠΑΡΑΝΟΜΟ ταμείο που ιδρύθηκε βάση του νόμου 3896/2011 για να εκποιήσει τη δημόσια περιουσία βαφτίζοντάς την, καταχρηστικά, «ιδιωτική». Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας με πρόσχημα την είσπραξη εσόδων για την αποπληρωμή του χρέους είναι πράξη αντισυνταγματική και αποτελεί ΥΦΑΡΠΑΓΗ.
Το Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός, από την άλλη, είναι ένας χώρος ελεύθερης έκφρασης, με οριζόντιες δομές, αντιιεραρχικός και αντιεμπορευματικός. Αποτελεί, δε, ένα κομβικό σημείο συνάντησης όλων των αυτοδιαχειριζόμενων χώρων και των κινημάτων.

Το εγχείρημα του Εμπρός, στα 5 χρόνια διαρκούς, καθημερινής ανοιχτής, δημόσιας λειτουργίας του και διοργάνωσης εκδηλώσεων πολιτιστικού, κοινωνικού και πολιτικού χαρακτήρα με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ, αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τη Δημόσια Περιουσία και αποδεικνύει πως υπάρχει ένας άλλος τρόπος να ζούμε, να δημιουργούμε και να συνυπάρχουμε. Αυτός ακριβώς ο τρόπος είναι ο λόγος για τον οποίο διώκεται.

Όλοι εμείς, οι χιλιάδες κόσμου (από καλλιτεχνικές ομάδες, συλλογικότητες, κοινωνικές αντιδομές, κλπ) που συμμετείχαμε και πλαισιώσαμε τα τελευταία χρόνια τα δρώμενα στο Εμπρός, δεν θα το επιτρέψουμε αυτό.

Το Εμπρός είναι μια ανάσα στο κέντρο της πόλης. Δεν θα μας την κόψετε.

Το Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. είναι παράνομο, συνεπώς παράνομη είναι και η δίωξη που ασκεί.

Στο όνομα των τεσσάρων, διώκονται όλοι όσοι συμμετείχαν με οποιονδήποτε τρόπο στο Εμπρός καθώς και όλο το εγχείρημα, συνολικά.

Καλούμε σε συμπαράσταση και διαμαρτυρία την Τρίτη 21/6/2016 στις 12:00, στα δικαστήρια της Ευελπίδων, κτίριο 2.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΠΡΟΣ!

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΕΜΠΡΟΣ
https://www.embros.gr/%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%B1%CF%81%…