Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Να υπερασπίσουμε τη ΕΡΤ των εργαζόμενων με Γενική Απεργία και συντονισμένο αγώνα από τα δημοτικά συμβούλια!



ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Να υπερασπίσουμε τη ΕΡΤ των εργαζόμενων με  Γενική Απεργία και συντονισμένο αγώνα από  τα δημοτικά συμβούλια!

Η εισβολή των ΜΑΤ στην ΕΡΤ  μέσα στα σκοτάδια είναι ένα έγκλημα της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου σε βάρος της ελεύθερης ενημέρωσης και του δικαιώματος στην αξιοπρεπή δουλειά. Την ώρα που παριστάνει ότι διαπραγματεύεται με τη Τρόικα δίνει διαπιστευτήρια προς τους Τραπεζίτες φίλους της ότι είναι έτοιμη και αποφασισμένη να προχωρήσει σε χιλιάδες απολύσεις-«διαθεσιμότητες»εις από την ΕΡΤ και τα υπουργεία μέχρι τους δήμους και τα νοσοκομεία.
Είναι ώρα να τους βάλουμε στο φέρετρο της νεκροζώντανης δικομματική κυβέρνησης –παρωδία το τελευταίο καρφί και να στείλουμε τα ζόμπι βαθειά μέσα στο χώμα. Είναι επικίνδυνη η παραμονή στη κυβέρνηση ακόμη και μερικές ώρες.
Δεν έχουν καμία νομιμοποίηση τα κόμματα που ηττήθηκαν στις προηγούμενες εκλογές  και άρπαξαν την πλειοψηφία με το μπόνους των 50 εδρών  να επιβάλουν νέα μέτρα χια χάρη των μνημονιακών φίλων τους. Είναι ώρα να μας αδειάσουν τη γωνιά.
Χθες οι εργαζόμενοι στην Πανεργατική και κάτω από καταρρακτώδη βροχή έδειξαν ότι είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν σε χλωρό κλαρί τη κυβέρνηση των απολύσεων. Αυτό το μήνυμα θα χρειαστεί να το ξαναστείλουμε εδώ και τώρα με μια Γενική Απεργία σεισμό ώστε να ανατρέψουμε την κυβέρνηση.
Από τα υπουργεία μέχρι τα πανεπιστήμια και τα εργοστάσια, από τα νοσοκομεία μέχρι τα σχολεία, τους Δήμους και τις συγκοινωνίες θα χρειαστεί να επιβάλουμε την Γενική Απεργία.
Καλούμε το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, την ΠΕΔΑ και τη ΚΕΔΕ να καταδικάσουν το πραξικόπημα της κυβέρνησης με την εισβολή στην ΕΡΤ και να προχωρήσουν σε συντονισμένο με τα συνδικάτα αγώνα για την υπεράσπιση των κοινωνικών αγαθών και της δημοκρατίας.
Σαράντα χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου που άνοιξε το δρόμο για την πτώση της χούντας, η οργή και η αγανάκτηση χρειάζεται να γίνει ποτάμι ανατροπής.
Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας