Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Να σταματήσουν οι ρατσιστικές αθλιότητες σε βάρος των Ρομά


Δήλωση Πέτρου Κωνσταντίνου, δημοτικού συμβούλου Αθηναίων με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ:

Να σταματήσουν οι ρατσιστικές αθλιότητες σε βάρος των Ρομά
 Με αφορμή την «ανακάλυψη» της μικρής Μαρίας, ένα ξανθό παιδί Ρομά στα Φάρσαλα, μετά από έφοδο των αστυνομικών δυνάμεων σε καταυλισμό  (όπου τα “ευρήματα” της αναζήτησης δεν μπόρεσαν να την δικαιολογήσουν), ένας ρατσιστικός κουρνιαχτός ξεσηκώθηκε στην Ελλάδα και διεθνώς.
 Έπεσαν από τα σύννεφα διάφοροι φιλοκυβερνητικοί κροκόδειλοι ότι υπάρχουν Ρομά που δεν δηλώνουν τα παιδιά τους στα Ληξιαρχεία, όπως και με την ανακάλυψη μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από χρυσαυγίτες ότι «υπάρχουν δολοφονικά τάγματα εφόδου».
 Αλήθεια, μπορεί οποιοσδήποτε εκπρόσωπος μηχανισμού της ΕΛΑΣ να προπαγανδίζει με το πιο άθλιο ρατσιστικό τρόπο ότι «δεν υπάρχουν ξανθοί Ρομά» και να παραμένει στη θέση του; Πριν καν ερευνήσουν την υπόθεση άρχισαν τις καταδίκες και τους αφορισμούς κατά όλων των Ρομά ενεργοποιώντας το παλιό γνωστό ρατσιστικό στερεότυπο   «ότι οι γύφτοι κλέβουν τα παιδιά»! Δεν γνωρίζουν ότι υπάρχουν χιλιάδες αδήλωτοι, ανιθαγενείς Ρομά;
 Δυστυχώς, ο τέως Συνήγορος του Πολίτη και νυν Δήμαρχος Αθήνας Γ.Καμίνης στο κυνήγι δεξιών ψήφων στην πόλη ενόψει εκλογών προστέθηκε στην ίδια χορωδία σπεύδοντας να μετακινήσει προσωπικό από το Ληξιαρχείο στο πνεύμα ότι «κάποιοι καλύπτουν κυκλώματα εμπορίας βρεφών».


Έπρεπε να καταγγείλει τη ρατσιστική εκστρατεία κατά των Ρομά και να περιμένει να ξεκαθαρίσει η έρευνα για το κοριτσάκι και όχι να τρέχει για λίγα λεπτά άχρηστης δημοσιότητας.
 Πρέπει να απορρίψουμε αυτή την εκστρατεία που ανοίγει το δρόμο για πογκρόμ κατά των Ρομά, δολοφονικές επιθέσεις των νεοναζί και μεγαλύτερη ρατσιστική περιθωριοποίηση των Ρομά.
Η ανακάλυψη της εγκληματικότητας σε καταυλισμούς Ρομά όπου στοχοποιούνται 400.000 άνθρωποι στο βωμό της ρατσιστικής υστερίας της κυβέρνησης Σαμαρά μπροστά στην αδιέξοδη πολιτικής της που σκορπάει τη φτώχεια είναι μια άθλια πολιτικής επέκτασης των ρατσιστικών επιχειρήσεων σκούπας κατά των μεταναστών στους δρόμους στους καταυλισμούς των Ρομά. Άραγε θα οδηγήσουν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τους Ρομά;  Από τους προσαχθέντες των καταυλισμών κρατήθηκε για παραβάσεις ένα 10%  των Ρομά και οδηγήθηκαν στις φυλακές …κυρίως για απλήρωτες κλήσεις της Τροχαίας και παράνομη σύνδεση ρεύματος!
 Είχαν προηγηθεί επιθέσεις της Χρυσής Αυγής σε μια σειρά από καταυλισμούς Ρομά.  Δήμαρχοι που γλυκοκοιτάζουν σε εκλογικές συμμαχίες με τους νεοναζί παίρνουν την βοήθεια του Δένδια για να ξεδιπλώσουν την ατζέντα του «νόμου και της τάξης» και των ρατσιστικών διωγμών για «καθαρές πόλεις και χωριά».
 Μια κυβέρνηση που ετοιμάζεται για μαζικές απολύσεις και νέο Μνημόνιο για χάρη της Τρόικα και των Τραπεζιτών προσθέτει και τους Ρομά  πλάι στους μετανάστες στους αποδιοπομπαίους τράγους για την αποτυχία της πολιτικής της.
 Κραυγάζουν υστερικά για ανάγκη προστασίας των παιδιών εκείνοι που αφήνουν τις γυναίκες να γεννάνε στα σπίτια γιατί στο μαιευτήριο τους περιμένει ο ασήκωτος λογαριασμός που δεν μπορούν να πληρώσουν ως ανασφάλιστες και φτωχές μάνες. Δεν έχουν ακούσει για εγκατάλειψη παιδιών σε νοσοκομεία αφού δεν έχουν να φάνε οι ίδιες οι μάνες; Που οδηγεί η διπλάσια τιμή για γέννα αλλοδαπών στα μαιευτήρια όταν και οι Ρομά αντιμετωπίζονται ως ίδια κατηγορία; Φωνάζουν ότι δεν δηλώνουν αμέσως τα παιδιά τους στα ληξιαρχεία γιατί «είναι απατεώνες που ζητάνε επιδόματα» και μάλιστα για να κάνουν διακοπές σε άθλιους καταυλισμούς παρέα με τους αρουραίους.
 Χιλιάδες  Ρομά βγάζουν τα προς το ζείν σε συνθήκες σκληρής δουλειάς υπό καθεστώς άγριας εκμετάλλευσης. Σε τι βοήθησε η πολιτική του Δήμου της Αθήνας; Μήπως σε διαμόρφωση χώρων αγορών για μικροπωλητές; Αντίθετα, τελευταία στοχοποιούνται και οι Ρομά γυναίκες που πουλάνε στα όρθια ρούχα για ένα ξεροκόμματο ως «εγκληματίες παραεμπορίου.». Μήπως ετοιμάζει νέα σκούπα ο Δήμαρχος Γ.Καμίνης;
 Η μαζική φτώχεια και η εγκατάλειψη των Ρομά στη τύχη τους έχει ανοίξει το δρόμο για την ανάπτυξη  κυκλωμάτων που εμπορεύονται παιδιά ακόμη και όργανα αλλά δεν είναι η μόνη κατηγορία του πληθυσμού που βιώνει τη κρίση με αυτό τον τρόπο. Οι πολιτικές των κυβερνήσεων τα τροφοδοτούν και ο ρατσισμός τα ενισχύει.
Αντί ο Σαμαράς και ο Δένδιας  να εγκαλούν τους φτωχούς Ρομά ας αρχίσουν να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους με την ανάπτυξη πολιτικών του κράτους πρόνοιας για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στους καταυλισμούς, για να έχουν ρεύμα, νερό, αποχέτευση. Αντί γι αυτά, Δήμοι που αρπάζουν επιδοτήσεις για εγκαταστάσεις οικισμών ανακαλύπτουν μετά από χρόνια(με τη λήξη των δεκαετών προγραμμάτων…) ότι είναι οχληροί οι καταυλισμοί!
 Αντι ο Σαμαράς και ο Δένδιας να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τα παιδιά των φαναριών και της ζητιανιάς στους δρόμους γύρω από τα εστιατόρια της τουριστικής Αθήνας ας μας πουν γιατί ολόκληρο καλοκαίρι δεν έδιναν έγκριση για να παραταθούν τα προγράμματα εκπαίδευσης για τα παιδιά των Ρομά; Τα έχουν εγκρίνει άραγε η στις 31/12/2013 λήγουν οριστικά;
 Η εκστρατεία κατά των «ασύδοτων» ευπαθών ομάδων είναι από τις πιο εμετικές στο οπλοστάσιο της ΝΔ. Είναι οι ίδιοι που την εγκληματικότητα των πλούσιων φίλων τους που ρήμαξαν τα Ασφαλιστικά Ταμεία με το δομημένα ομόλογα την αποκαλούν «λειτουργία της ελεύθερης αγοράς» και για αυτό οι Τράπεζες χρηματοδοτούνται με δισεκατομμύρια από τις περικοπές σε βάρος της Υγείας, της Πρόνοιας, της κοινωνικής πολιτικής για ευπαθείς ομάδες.
 Η ανάσυρση από το οπλοστάσιο του ρατσισμού των παλιών προκαταλήψεων σε βάρος των Ρομά προκαλεί φρίκη για όσους δεν ξεχνάμε ότι το ολοκαύτωμα του Χίτλερ πλάι στην εξόντωση των έξι εκατομμυρίων εβραίων πρόσθεσε και άλλο ένα εκατομμύριο Ρομά.
 Στην Ευρώπη, ο ρατσισμός κατά των Ρομά με τον εναγκαλισμό πολιτικών του μίσους από κυβερνήσεις νεοφιλελεύθερες και σοσιαλφιλελεύθερες άνοιξε νέα περιθώρια στους φασίστες. Στην Ουγγαρία έχτισαν τείχη για να χωρίσουν οικισμούς Ρομά και Ρουμάνων κατοίκων. Στην Γαλλία ο Ολάντ έστειλε την Αστυνομία να συλλάβει 15χρονη μαθήτρια μέσα σε σχολικό εκδρομικό λεωφορείο και την απέλασε στη Ρουμανία, σε μια χώρα που δεν είχε πάει ποτέ!
 Χρειάζεται να απορρίψουμε την νέα ρατσιστική εκστρατεία κατά των Ρομά που δίνει αέρα στα πανιά της ανόδου των νεοναζί σε όλη την Ευρώπη.
Κάτω τα χέρια από τους Ρομά, κάτω τα χέρια από τις γυναίκες!»