Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΜΠΡΟΣ ΝΑ ΛΕΤΟΥΡΓΗΣΕΙ, ΑΘΩΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ




Η παραπομπή σε δίκη ανθρώπων της Τέχνης την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη μετά από σύλληψη τους στο χώρο του Θεάτρου ΕΜΠΡΟΣ κατά τη διάρκεια πρόβας θεατρικής παράστασης είναι μια απαράδεκτη, στυγνή, άκαρδη ενέργειας καταστολής της δημιουργικότητας, της ελεύθερης έκφρασης έξω από τα καλούπια της εμπορευματοποίησης. Είναι αυτό που ακριβώς υλοποιούν εκατοντάδες άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών που βρήκαν αποκούμπι στη δημιουργικότητας τους το χώρο του θεάτρου ΕΜΠΡΟΣ εδώ και δύο χρόνια, χώρο που είχε εγκαταλειφθεί στο έλεος των  τρωκτικών για πολλά χρόνια.
Το πείραμα του θεάτρου ΕΜΠΡΟΣ είναι μια φωτεινή αχτίδα συμβολής στη καλλιτεχνική δραστηριότητα  που στενάζει , ασφυκτιά και πεθαίνει σε συνθήκες κρίσης στην Αθήνα.
Η απάντηση των κυβερνώντων είναι να τσακίσουν αυτή τη δραστηριότητα στο όνομα της «αξιοποίησης» της περιουσίας του ΤΑΙΠΕΔ για λόγους κερδοσκοπίας. Δεν βρήκαν τίποτα που να έχει «αξία» στην δραστηριότητα στο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ.
Τα κοράκια του ΤΑΙΠΕΔ έχουν βάλει στο στόχαστρο να ξεπουλήσουν χώρους πολιτισμού για χάρη της αποπληρωμής του χρέους των διεθνών πιστωτών.
Να θυμίσουμε ωστόσο ότι το θέατρο καταστολής και παραλόγου που παίζει η κυβέρνηση στέλνοντας κάθε τόσο την ΕΛΑΣ για να βάλει λουκέτα δεν λαμβάνει υπόψη του ΑΠΟΦΑΣΗ του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας που στηρίζει την δραστηριότητα των ανθρώπων του θεάτρου ΕΜΠΡΟΣ.
Χρειάζεται να παύσει κάθε δίωξη σε βάρος των συλληφθέντων και να αθωωθούν στη δίκη της Πέμπτης.
Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας στις 28 Νοέμβρη πρέπει να στηρίξει ξεκάθαρα το θέατρο ΕΜΠΡΟΣ και να απαιτήσει από τη κυβέρνηση να σταματήσει να τις άθλιες παρενοχλήσεις.
Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας