Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΝΑ ΚΗΡΥΞΕΙ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΘΗΝΑΣ! Ανοιχτή επιστολή στο Δήμαρχο Αθήνας Γ.Καμίνη

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΝΑ ΚΗΡΥΞΕΙ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΘΗΝΑΣ!

Ανοιχτή επιστολή στο Δήμαρχο Αθήνας Γ.Καμίνη

Κύριε Δήμαρχε,
η επίσκεψη της καγκελαρίου  Ανγκελα Μέρκελ, εκπροσώπου των δανειστών και των Τραπεζιτών για τους οποίους οι εργαζόμενοι έχουν υποστεί την πιο βάρβαρη καταστροφή της ζωής τους, με το πετσόκομμα μισθών, συντάξεων, την διάλυση του κράτους πρόνοιας, της δημόσιας παιδείας και της υγείας, είναι μια πρόκληση για όλους όσους αγωνιζόμαστε για να μπει τέλος στη διαρκή σφαγή των Μνημονίων, της λιτότητας και των περικοπών.
Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας πρέπει να στείλει ηχηρό μήνυμα απόρριψης των πολιτικών εξαθλίωσης και φτώχειας, των επιλογών που οδήγησαν στη καταστροφή με το ενάμισι εκατομμύριο άνεργους, τις 3500 αυτοκτονίες, τα κλεισίματα επιχειρήσεων και καταστημάτων με μαζικές απολύσεις κηρύσσοντας ανεπιθύμητα την Ανγκελα Μέρκελ. Οι δρόμοι της Αθήνας να είναι ελεύθεροι για τους διαδηλωτές ενάντια σε απαγορεύσεις και αστυνομικές επιχειρήσεις. Να αναρτηθούν μαύρες σημαίες και πανό διαμαρτυρίας σε όλους τους δρόμους και στο Δημαρχείο της Αθήνας. 
Το Δημοτικό Συμβούλιο ης Αθήνας πρέπει να συμπαραταχθεί με τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργατικών συνδικάτων κατά της επίσκεψης της Μέρκελ.
Είναι ώρα να απαιτήσουμε τη διαγραφή του χρέους ώστε να εμποδίσουμε τη συνέχιση της καταστροφικής λιτότητας, να απαιτήσουμε να μην περάσουν τα νέα μέτρα σφαγείο και να καταργηθούν τα Μνημόνια της εξαθλίωσης.

Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με την Ανταρσία  στις γειτονιές της Αθήνας