Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Συλλαλητήριο,Σάββατο 20/10 Πλ. Αμερικής 1μμ Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής προσπαθούν να βάλουν πόδι στην Πλατεία Αμερικής Να τους σταματήσουμε !

Το τελευταίο διάστημα, οι φασίστες που έχουν καταλάβει τον Άγιο Παντελεήμονα και έχουν κλείσει την παιδική χαρά της εκεί Πλατείας, έχουν βάλει στόχο το άπλωμά τους στην Πλατεία Αμερικής και την ευρύτερη περιοχή. Οργάνωσαν πογκρόμ, επιθέσεις σε μαγαζιά μεταναστών, έσπασαν τα γραφεία της Τανζανικής Κοινότητας.

Τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής που κάνανε αυτά τα χτυπήματα είναι κίνδυνος για όλους τους κατοίκους, ντόπιους και μετανάστες. Στην Πλατεία Αττικής, ένας συνάνθρωπός μας, Έλληνας αιγυπτιακής καταγωγής, έμεινε τυφλός όταν του επιτέθηκαν με αλυσίδες και σκυλιά την ώρα που κατέβαινε από το λεωφορείο, μόνο και μόνο γιατί ήταν μελαψός. Τέτοιες ρατσιστικές επιθέσεις θέλουν να φέρουν και στην Πλατεία Αμερικής οι μπράβοι της Χρυσής Αυγής. Η αστυνομία τους καλύπτει: αντί να συλλαμβάνει αυτούς που κάνουν τις επιθέσεις, συλλαμβάνει τα θύματα των επιθέσεων και τους αντιφασίστες που τους υπερασπίζονται.

Η ευρύτερη περιοχή των Πατησίων και της Κυψέλης αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα: τα νοσοκομεία κλείνουν (σήμερα το 7ο ΙΚΑ, αύριο το Γενικό των Πατησίων), τα σχολεία συγχωνεύονται, οι παιδικοί σταθμοί ρημάζουν, οι υπηρεσίες καθαριότητας και οι ελεύθεροι χώροι διαλύονται. Απέναντι σ’ αυτά τα προβλήματα, η κυβέρνηση, τα αφεντικά και η Τρόικα θέλουν να κάνουν εμάς, τους εργάτες και τους φτωχούς, να φαγωθούμε μεταξύ μας, αντί να ενωθούμε εναντίον του πραγματικού εχθρού. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη!


Συμμετέχουμε μαζικά στη συγκέντρωση το Σάββατο 20 Οκτώβρη, 1μμ, στην Πλατεία Αμερικής.

Kαλούν - συμμετέχουν σύλλογοι δασκάλων, νοσοκομειακοί, λαϊκές συνελεύσεις, φορείς