Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Χωρίς θέρμανση οι άστεγοι στο Ρούφ! Να συγκληθεί έκτακτα το Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας για την αντιμετώπιση του κινδύνου ζωής τω αστέγων


Αθήνα 27/1/12

Τα μέτρα της Δημοτικής Αρχής ενόψει της εξαιρετικής χειροτέρευσης των καιρικών συνθηκών είναι εξαιρετικά ανεπαρκή και γι αυτό τίθεται σε κίνδυνο η ζωή των πάνω από δύο χιλιάδων άστεγων που κοιμούνται σε υπαίθριους χώρους σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Αθήνας.
Ζητάμε να συγκληθεί έκτακτα το Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας ΤΩΡΑ, σήμερα, αύριο η μεθαύριο ώστε να παρθούν αποφάσεις που θα δώσουν τη δυνατότητα πραγματικής κάλυψης των άστεγων.
-Να ανοίξει αμέσως το Κέντρο Αστέγων στην Πατησίων 221, δομή του Δήμου Αθήνας που μπορεί να στεγάσει μόνιμα τουλάχιστο 70 άτομα.  Το προσωπικό υπάρχει.
-Να επιταχθούν σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και την Περιφέρεια Αττικής ξενοδοχεία στο κέντρο και τα 7 Διαμερίσματα του Δήμου Αθηναίων.
Πρέπει να μπει τέλος στα προσωρινά μέτρα όταν η θερμοκρασία πέφτει κάτω από πέντε βαθμούς λες και οι άστεγοι μπορούν να επιβιώσουν ανθρώπινα με μια κουβέρτα κάτω από βροχή.
Καλούμε τα σωματεία εργαζόμενων του Δήμου Αθήνας, τα κοινοτικά συμβούλια, τις κινήσεις πολιτών, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, τα πρωτοβάθμια σωματεία, τις συνελεύσεις κατοίκων στις γειτονιές να διεκδικήσουμε ενωμένοι να λυθεί εδώ και τώρα το ζήτημα της άμεσης στέγασης. Τα λεφτά και τα άδεια κτίρια του Δήμου Αθηναίων και άλλων φορέων υπάρχουν.
Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε  ότι δεν θα επιτρέψουμε να κυριαρχήσει η αδράνεια για τις ζωές των αστέγων, ούτε επικοινωνιακού τύπου ενέργειες χωρίς αποτελεσματικότητα άλλωστε.
Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, 6932828964


SOS! Ο χώρος του Γηπέδου Ρούφ που διέθεσε ο Δήμος Αθήνας εκτάκτως δεν διαθέτει θέρμανση, ούτε ζεστό νερό! Θα μπορούσαν λοιπόν να ανοίξουν τα κλειστά γυμναστήρια που έχουν θέρμανση.