Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Χέρι-χέρι με το ΛΑ.Ο.Σ ο Γ. Καμίνης για να υποδεχτούν τα ΜΑΤ του Παπουτσή στην Αγορά της Κυψέλης!

Δήλωση Π.Κωνσταντίνου, δημοτικού συμβούλου με την Ανταρσία στις γειτονιές τηςΑθήνας

    Δεν αποτελούν έκπληξη  οι απειλές  του Δημάρχου  Γ.Καμίνη για εκκένωση της Αγοράς της Κυψέλης με τα ΜΑΤ. Προκαλούν όμως ανατριχίλα οι αναφορές του στη δημοκρατική νομιμοποίηση ως άλλοθι για την καταστολή των κινημάτων.
     Ο χειρισμός του θέματος της Αγοράς της Κυψέλης άλλωστε δεν αφήνει καμιά αμφιβολία με ποιους έχει συνεργαστεί σε αυτή τη κατεύθυνση. Αυτό έχει συμφωνήσει να πράξει σε συνεργασία με τον Π.Κουκουλόπουλο και τον Χ.Παπουτσή  ανταποκρινόμενος θετικά στην «επερώτηση «του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ  Θ.Πλεύρη, ο οποίος έχει αναλάβει εργολαβικά το κυνήγι της αριστεράς στη περιοχή του 6ου Διαμερίσματος.
    Σε ερώτηση των βουλευτών Πλεύρη-Γεωργιάδη με επίσημο έγγραφο του ο Δήμος Αθήνας ανακοίνωνε στις 2/11/2011 ότι « η Δημοτική Αρχή βρίσκεται σε διαδικασία εκπόνησης μελέτης για την αξιοποίηση της Αγοράς της Κυψέλης που περιλαμβάνει τις απαιτούμενες επισκευές , χρήσεις και τρόπους χρηματοδότησης.»
Ποιοι είναι οι επίδοξοι μελετητές, εργολάβοι και τσιμενοποιοί;  Έχουν κάποια σχέση με τα ίδια συμφέροντα που ετοιμάζουν να σπρώξουν το Γκαράζ στο Α νεκροταφείο;

    Αρκετές εβδομάδες  λοιπόν και πριν υπάρξει η απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας να τι απαντούσε στη συζήτηση της σχετικής επερώτησης Πλεύρη στη Βουλή ο Π.Κουκουλόπουλος για τον Δήμο της Αθήνας:
«Έχει πάρει, λοιπόν, πρώτον μία απόφαση ότι η δημοτική αγορά δεν πρόκειται να επαναλειτουργήσει ως δημοτική αγορά, αλλά θα αποδοθεί ως χώρος κοινής χρήσης στους κατοίκους της Κυψέλης»… «στην υλοποίηση αυτής της απόφασης ανέθεσε μελέτη για την αξιοποίηση με κατεύθυνση να έχει χρήση πολιτισμού και διαδικασιών που θα διευκολύνουν εν πάση περιπτώσει  τη συνεύρεση των κατοίκων, γιατί είναι γνωστό ότι το Ίδρυμα τους αποξένωσε.» «Η ίδια η Οικονομική επιτροπή που έχει τη σχετική αρμοδιότητα του Δήμου, έχει αποφασίσει να καταθέσει μήνυση…»
    Υπήρξε φανερή συνεννόηση σε πολιτικό επίπεδο με το κυβερνών ΠΑΣΟΚ, την ΝΔ και το ΛΑ.Ο.Σ αφού άλλωστε ο Γ.Καμίνης είναι φανατικός υποστηρικτής του Παπαδήμου, πραξικοπηματικά διορισμένου Τραπεζίτη στη θέση του πρωθυπουργού.
    Η επιθετική στάση κατά των κινημάτων και της αριστεράς είναι εργαλείο της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου για να επιβληθεί η βάρβαρη πολιτική των Τραπεζιτών και των Τροίκανων. Ο Δήμαρχος Γ.Καμίνης και στελέχη της παράταξης του επιδιώκουν να εμφανίσουν ότι έχει νομιμοποίηση στη κοινή γνώμη πότε προσκαλώντας τον Παπαδήμο να γευτεί το φαγητό  των αστέγων και πότε τον υπουργό Σκανδαλίδη να μοιράζει τυρί στους ίδιου.
     Οι χυδαίες επιθέσεις κατά της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις οποίες επιδίδεται συστηματικά ο Δήμαρχος της Αθήνας τον οδήγησαν πρόσφατα να αφαιρέσει την κεντρική εκπροσώπηση της παράταξης στο Δήμο στον νεοδημιουργημένο οργανισμό ΟΠΑΝΔΑ δηλώνοντας ότι το κάνει διότι δεν συναινεί στη πολιτική του! Τέτοια αντιπολίτευση δεν θα γίνουμε…προτιμούμε να στηρίζουμε τις απεργίες των εργαζόμενων, τις μουσικές διαμαρτυρίες, τις καταλήψεις και όχι να ξεπουλιόμαστε στους κυβερνώντες.
    Ανάλογης κατηγορίας είναι άλλωστε και οι «διαπαραταξιακές επιτροπές» που προτείνει ως φύλλο συκής για την αντιδημοκρατική του στάση.
    Ο Κ.Καμίνης κατάφερε μέσα σε ένα χρόνο να κάνει σκόνη τις προσδοκίες υποστηρικτών ως αντίπαλου δέους στον Κακλαμάνη ο οποίος  κέρδισε το τίτλο του Ομέρ πριόνι για τα γκαράζ που έφτιαχνε πάνω στους πράσινους και τους ελεύθερους χώρους.
    Ως υποψήφιος Δήμαρχος ο Γ.Καμίνης , τέως Συνήγορος του Πολίτη δήλωνε: «θα είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τα κοινωνικά κινήματα.»  Ως Δήμαρχος  ανέπτυξε διαρκή επικοινωνία με την Αστυνομία κατά των κινημάτων, των εργαζόμενων του ίδιου του Δήμου και των μεταναστών. Άγριες επιθέσεις των ΜΑΤ κατά των εργαζόμενων του Δήμου μέσα στο χώρο του 9.84, ενεργή στήριξη της επίθεσης των ΜΑΤ κατά της συνέλευσης της Πλατείας Συντάγματος, απειλές για απόλυση των μουσικών κατά  τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας της 28ης Οκτώβρη που έβαλαν την ταφόπλακα στη κυβέρνηση Παπανδρέου, ανοχή στις ναζιστικές προκλήσεις στο 6ο Διαμέρισμα όπου κοινοτικός σύμβουλος χαιρετά ναζιστικά και κυκλοφορεί στις συνεδριάσεις με σήματα των  SS! Ενοχλήθηκε όταν κάτοικοι και συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί εμπόδισαν τα γραφειοκρατικά δομημένο όργανα του  κοινοτικού συμβούλιου να πάρει μια απόφαση χυδαία.
    Με αυτή τη λογική ο Παπανδρέου και οι τροϊκανοί βουλευτές του μπορεί να αποφασίζαν ό,τι θέλουν και ο λαός θα έπρεπε να ζητωκραυγάζει διότι τηρείται η δημοκρατική νομιμότητα έστω κι αν τα χαράτσια κτυπάνε τους εργαζόμενους μαζί με το κόψιμο μισθών συντάξεων και τις μαζικές απολύσεις. Μια τέτοια αντίληψη εκφράζει βαθειά συντηρητική λογική που προφανώς  έχει ο Δήμαρχος Αθήνας και χρειάζεται να μας εξηγήσουν τόσο οι Οικολόγοι Πράσινοι όσο και η Δημοκρατική Αριστερά πόσο θα ακολουθούν το Γ.Καμίνη σε αυτό τον κατήφορο.
    Τώρα για να πνίξει την πρωτοβουλία και τις δραστηριότητες στην Αγορά της Κυψέλης δεν διστάζει να απειλεί με τα ΜΑΤ. Τι ζητάει; Υποταγή σε αυτούς που εμπόδισαν το Κακλαμάνη να κάνει Γκαράζ την Αγορά έχοντας σταματήσει τη κατάρρευση της αφού επί επτά χρόνια την κατάτρωγαν τα ποντίκια. Διάλυση πρωτοβουλιών και δράσεων αλληλεγγύης με τα μαθήματα στους μετανάστες τις εκατοντάδες πολιτιστικές δραστηριότητες .
    Την ίδια ώρα στη περιοχή ο Δήμος με ευθύνη Γ.Καμίνη κρατά τα δημοτικά ιατρεία κλειστά και οι βαθειά δημοκράτες φίλοι του Πλεύρη οργανώνουν καθημερινά πογκρόμ στον Άγιο Παντελεήμονα και τη Πλατεία Αττικής ενώ έκλεισαν με την βία μία Παιδική Χαρά.

Θα είμαι  παρών  στη συνάντηση για την στήριξη της ανεξάρτητης δράσης της Αγοράς της Κυψέλης την Παρασκευή13 Γενάρη στις 7μμ. Προσκαλώ, αγωνιστές των ελεύθερων χώρων, συνδικαλιστές, φοιτητές να στηρίξουν το κάλεσμα των αγωνιστών της Αγοράς Κυψέλης ενάντια στο βίαιο κλείσιμο της.