Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2012

Ο Γ.Καμίνης κάτω από τις κουβέρτες-σάβανα κρύβει θανάτους άστεγων


Η τραγωδία των άστεγων στην Αθήνα κορυφώθηκε με δύο θανάτους για τους οποίους ο πρόθυμος συνεργάτης του Παπαδήμου δεν αισθάνεται  ότι πρέπει να δηλώσει κάτι. Ίσως, η έλλειψη χαρτογράφησης  της θέσης κάθε άστεγου με όνομα και επώνυμο να εμποδίζει κάτι τέτοιο. Ο κάθε άστεγος είναι ένας αριθμός ανώνυμος που πεθαίνει σιωπηρά.
Η υποκρισία όμως του Γ.Καμίνη δεν έχει τέλος όταν βγήκε παντού για να ευχαριστήσει το Παπαδήμο για δήθεν αναμενόμενη ενίσχυση υπέρ των αστέγων ενώ στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης Αστέγων πρότεινε περικοπές 400.000 ευρώ, κάτι που ΔΕΝ ψήφισε η πλειοψηφία του οργανισμού!
Το ότι μέσα σε πολικό ψύχος και βροχή μοιράζουν κουβέρτες( την επομένη της πληροφόρησης ότι πέθανε άστεγος) αποτελεί βέβαιο βήμα προς πιθανούς θανάτους. Είναι τρόπος εντοπισμού του προβλήματος να ψάχνουν οι οδοκαθαριστές και να εντοπίσουν εκείνους τους άστεγους  που είναι σε κίνδυνο και για λόγους ασθένειας δεν μπορούν να το αντιληφθούν; Ζητήθηκε μήπως άδεια από εισαγγελέα για να εξουσιοδοτηθούν ειδικά συνεργεία με κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους για κάτι τέτοιο; Όχι , επελέγη, όμως, η οδός της προβολής του έργου Καμίνη υπέρ άστεγων με προσωπικό χωρίς εξουσιοδότηση και κατάλληλη ειδίκευση. Ντροπή!
Η στέγαση των 2000 αστέγων που κατέγραψαν οι υπηρεσίες του Δήμου δεν υπάρχει σε κανένα σχέδιο έστω και αν οι κατάλληλοι χώροι ακούουν στο όνομα  ξενοδοχεία και ξενώνες που πρέπει τώρα να ανοίξουν τις πόρτες τους. Μήπως δεν διαθέτει χώρους και κτίρια η Εκκλησία για  να λειτουργήσουν ως καταφύγια για αστέγους;