Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Η Δημοτική Αγορά Κυψέλης εμπόδιο στην συνεργασία Γ. Καμίνη με το ΛΑ.Ο.Σ και τους νεοναζί


 Η επίθεση στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ από τον γνωστό φασίστα βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ Α.Πλεύρη για την Δημοτική Αγορά Κυψέλης δεν μας εκπλήσσει. Επέλεξε να κάνει προεκλογική εκστρατεία χύνοντας ρατσιτικό δηλητήριο επιδεικνύοντας αντιαριστερή υστερία. Άλλωστε εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία με τους προβοκάτορες και τους παρακρατικούς συνεργάτες του στην περιοχή του 6ου Διαμερίσματος της Αθήνας. Μέσα στις επιθέσεις με ρόπαλα άλλωστε συμμετείχε και ο υποψήφιος Δήμαρχος Θήβας του ΛΑ.Ο.Σ. στις 15 Γενάρη 2011.
Οι φασιστικές συμμορίες που καλύπτει ο Α.Πλεύρης και η ΕΛΑΣ, κάθε βράδυ επιδίδονται σε πογκρόμ, με μαχαιρώματα και ξυλοδαρμούς μεταναστών. Ξεκινάει η συμμορία 6.30μμ από την Πλατεία Αττικής, επιτίθενται σε όποιο μετανάστη βρούν μπροστά τους, κλέβουν χρήματα και κινητά και τα μοιράζουν στα σκαλοπάτια της εκκλησίας μετά την λήξη της περιπολίας. Η κάλυψη από το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα που προσχηματικά προσαγάγει κάποιους από αυτούς συνεχίζεται καθημερινά. Πρόσφατα μάλιστα, όταν συνελήφθη άτομο που είχε καταδικαστεί με αναστολή έτρεξαν τα γνωστά νεοναζιστικά στελέχη της περιοχής να κάνουν έρανο για να τον αποφυλακίσουν και την επόμενη μέρα επέστρεψε στα «καθήκοντα» του. Μόλις πριν από δύο μέρες σε ένα τέτοιο πογκρόμ το φασιστικό τσούρμο φώναζε το παρακάτω εμετικό σύνθημα: «όλοι μαζί, είμαστε ναζί, τη σβάστικά θα βάλουμε στην Ακρόπολη» προκαλώντας διερχόμενους κατοίκους.
Κορυφαία πράξη είναι η κατάληψη δύο Πλατειών Αττικής και Αγίου Παντελεήμονα και το κλείσιμο της Παιδικής Χαράς του Αγίου Παντελεήμονα. Μάλιστα έβαψαν τις πλατείες με ρατσιστικά συνθήματα που παραμένουν για να δείχνουν ότι είναι «ελεύθερες περιοχές από εισβολείς μετανάστες» σύμφωνα με το ρατσιστικό δόγμα που διατύπωσε με περισσή σαφήνεια ο νορβηγός νεοναζιστής δολοφόνος Αντερς Μπρείβικ και ασπάζονται τα φασιστικά αδελφά κόμματα στην Ελλάδα, το ΛΑ.Ο.Σ και η Χρυσή Αυγή, ότι τάχα η μετανάστευση είναι σχέδιο συνομωσίας μουσουλμάνων καταχτητών της Δύσης. Η εικόνα της Πλατείας Αττικής με τα ρατσιστικά πογκρόμ και τις χυδαιότητες σε βάρος δημοσιογράφων έκαναν το γύρο του Κόσμου από πλάνα της νορβηγικής τηλεόρασης. Τόσο πολύ κόπτονται για την διεθνή εικόνα της χώρας στη προσέλκυση του τουρισμού που για το ΛΑ.Ο.Σ η Αθήνα μπορεί να αποτελέσει προορισμό μόνο νοσταλγών του Χίτλερ και ομογάλακτων του Λεπέν.
Απέναντι στις δολοφονικές ρατσιστικές συμμορίες στάθηκε ολόκληρος ο δημοκρατικός κόσμος της περιοχής και φυσικά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Και για αυτό είμαστε υπερήφανοι.
 Το ότι οι φασίστες θέλουν να επεκτείνουν  τη δράση τους πέρα από την περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα που τους δίνει κάλυψη η ΕΛΑΣ,  είναι το πραγματικό κίνητρο της πρωτοβουλίας του ΛΑ.Ο.Σ να βάλει «θέμα Αγοράς Κυψέλης». Την ίδια ώρα στην φασιστική  ατζέντα βρίσκεται το άσυλο στα πανεπιστήμια και το δικαίωμα στην ιθαγένεια των μεταναστών. Το μίσος κατά των μεταναστών συμβαδίζει με την εχθρότητα και κατά της νεολαίας που φράζει το δρόμο στα σχέδια των κυβερνήσεων χρόνια τώρα. Η συμμετοχή των φασιστών του ΛΑ.Ο.Σ στη συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου Τραπεζιτών, Τροϊκανών έγινε άλλωστε με τη προβολή του όρου της άρσης του νόμου για την ιθαγένεια.
Τώρα, το ΛΑ.Ο.Σ επιδιώκει να αποδείξει ότι η συμμετοχή του στην κυβέρνηση μπορεί να ωφελήσει τους υπό χρεοκοπία λόγω κρίσης και Μνημονίου που ψήφισε  εμπόρους και καταστηματάρχες της Αθήνας με την αποβολή από τις γειτονιές των μεταναστών και των αντιστεκόμενων αριστερών. Υπηρέτες των καπιταλιστικών συμφερόντων τάζουν σωτηρία με τη Τρόικα και τους Τραπεζίτες στο Τιμόνι και τους εργαζόμενους να θυσιάζουν ότι έχουν ως δικαίωμα. Επιχειρούν λοιπόν να στρέψουν την οργή μακριά από την κυβέρνηση και τους επιχειρηματίες που ρήμαξαν τις ζωές, τις δουλειές, τα σχολεία και τα νοσοκομεία μας, που σκόρπισαν τη φτώχεια και την υποβάθμιση ανεβάζοντας  την εγκληματικότητα. Άραγε, το ότι στο 6ο Διαμέρισμα έκλεισαν τα δημοτικά Ιατρεία (δημοτική περιουσία στην υπηρεσία των δημοτών), το ότι κλείνουν νοσοκομεία όπως το Γενικό Πατησίων, το 3ο και το 7ο θεραπευτήρια του ΙΚΑ, το ότι πέρυσι το Υπ.Παιδείας συγχώνευσε σχολεία δεν υποβαθμίστηκε παραπέρα η περιοχή; Για το ΛΑ.Ο.Σ βέβαια ανοίγει πεδίον δόξης λαμπρόν για τους επιχειρηματίες φίλους τους, τους κλινικάρχες και σχολάρχες των ιδιωτικών σχολείων. και πάνω από όλους τους κτηματομεσίτες.
Το ΛΑ.Ο.Σ, αυτό το άθλιο δεκανίκι των Τραπεζιτών με αρχηγό το πιο πλούσιο της Βουλής, παριστάνει το προστάτη των καταστηματαρχών της Κυψέλης χωρίς να τους έχει ρωτήσει και λέει ασύστολα ψεύδη. Τους τάζει «αξιοποίηση της περιουσίας τους και άνοδο των κερδών» αν σταματήσει να λειτουργεί η Δημοτική Αγορά ως ένας χώρος πειραματισμού, πολιτιστικής δραστηριότητας , δράσεων αλληλεγγύης στη γειτονιά! Είναι η ίδια βρόμικη δουλειά που κάνει ο Αδωνις Γεωργιάδης, ως υφυπουργός Ναυτιλίας που τάζει άνοδο του τουρισμού βάζοντας το σαπιοκάραβο Ιεράπετρα να μεταφέρει τους Ικαριώτες, τους Σαμιώτες και τους τουρίστες με μια νεκροφόρα τύπου Σάμινα και απολύοντας χιλιάδες ναυτεργάτες από τα καράβια. Εμείς απλά τους ευχαριστούμε για το άφθονο κρασί που μας κέρασαν φιλικά στην εκδήλωση που οργανώσαμε μέσα στη Δημοτική Αγορά, παράλληλα με το φωτισμό του δένδρου. Μοναδική παραφωνία, ένας Δήμαρχος απαράδεχτος ο οποίος αντί για χριστουγεννιάτικες ευχές εκτόξευε κραυγές μίσους και υστερίας κατά των αγωνιστών της περιοχής.
Με τον ίδιο τρόπο τάζουν άνοδο των κερδών στους καταστηματάρχες όλοι αυτοί που υποστήριξαν την ανέγερση σε ελεύθερους χώρους πολυκαταστημάτων τερατώδους μεγέθους και τώρα κραυγάζουν υστερικά  ότι φταίνε οι μικροπωλητές μπιχλιμπιδιών στους δρόμους. Το ότι  τα μέτρα που ψήφισε ο Καρατζαφέρης με το Μνημόνιο έκλεψαν τους μισθούς και τις συντάξεις εκατομμυρίων θέλουν οι Πλεύρηδες και Βορίδηδες να το ξεχάσουμε. Αυτός είναι άλλωστε ο πατριωτισμός τους που ρίχνει τη γαλανόλευκη για να καλύψει τα εγκλήματα του κεφαλαίου σε βάρος του λαού.
Η πεντάχρονη κατάληψη της Δημοτικής Αγοράς της Κυψέλης εμπόδισε την δημοτική αρχή να κατεδαφίσει το διατηρητέο κτίριο που ήταν γεμάτο για επτά χρόνια με ποντίκια και κατσαρίδες. Στην ανοιχτή δημοτική αγορά πραγματοποιήθηκαν εκατοντάδες πολιτιστικές εκδηλώσεις, σπούδασαν άνθρωποι την ελληνική γλώσσα, έπαιξαν παιδιά, διοργανώθηκαν εκδηλώσεις αντίστασης. Πρόσφατα ήταν ο χώρος συνελεύσεων κατοίκων κατά του χαρατσιού ενώ οι εκπαιδευτικοί το χρησιμοποιούν για συνεδριάσεις και προβολές δραστηριοτήτων των μαθητών τους. Ακόμη και οι απογραφείς της περιοχής μαζεύτηκαν σε αυτό για την επίσημη ενημέρωση τους. Για τους καραγκιόζηδες γκαιμπελίσκους του ΛΑ.Ο.Σ είναι χώρος διακίνησης ναρκωτικών.
Τα αναξιοποίητα κτίρια του Δήμου είναι αμέτρητα στη Αθήνα. Αρκετά από αυτά είναι κατάλληλα για την στέγαση των χιλιάδων ανθρώπων που ξεροσταλιάζουν στους δρόμους ενώ κοιμούνται σε χαρτόκουτα έξω από τις Τράπεζες της Σταδίου και είδαν πρόσφατα να κόβονται τα παγκάκια όπου κοιμόντουσαν στην Πλ.Κλαυθμώνος. Υπάρχουν χώροι που μπορούν να στεγάσουν όποια υπηρεσία έχει ανάγκη από το να επεκταθεί και να προσφέρει κοινωνικό έργο στους δημότες. Αυτό βέβαια, φρόντισε ο Γ.Καμίνης να το κάνει άπιαστο όνειρο με την ομηρία των συμβασιούχων, όπως στο Δημοτικό Βρεφοκομείο και τις απολύσεις σε κάποιους τομείς. Οι περικοπές ρημάζουν τα πάντα. Την ίδια ώρα, στο κέντρο της Αθήνας και τις γειτονιές αφήνουν τα κουφάρια τους κλειστά ξενοδοχεία, καταστήματα ρημαγμένα από την κρίση του καπιταλισμού. Στην Φωκίωνος Νέγρη τα καταστήματα ελλείψει πελατών κλείνουν.
Η επίθεση στην Δημοτική Αγορά με τις εξαγγελλόμενες από τους υπουργούς του μαύρου μετώπου ( όπως τον Πάρι Κουκουλόπουλο) μηνύσεις και αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής πριν καν συνεδριάσουν ως όργανα δείχνουν την κατάρρευση κάθε δημοκρατικής διαδικασίας στα χέρια εκλεγμένων εκπροσώπων του λαού και μετάθεσης αυτών των αποφάσεων αλλού. Φαίνεται ότι η άτυπη Τρόικα που λειτουργεί για να ελέγχει το Δήμο της Αθήνας αποφασίζει και διατάσσει ερήμην όλων πλην του Γ.Καμίνη και κάποιων αντιδημάρχων όπως ο Αβραντίνης, ανοιχτός υποστηρικτής νεοφιλελεύθερων εγχειρημάτων.  Είναι φανερό ότι η Δημοτική Αγορά Κυψέλης είναι ένα φιλέτο για φάστ-τράκ όπως το Ελληνικό και τα τσακάλια το ανακάλυψαν! Μιλάνε μάλιστα για ανάθεση σε φίλους αρχιτέκτονες και μηχανικούς μελέτης για οικοδόμηση διώροφου οικοδομήματος εντός της Αγοράς! 
Η νέα Δημοτική Αρχή υποσχέθηκε διάλογο και στήριξη στα κοινωνικά κινήματα δηλώνοντας την  κατηγορηματική της αντίθεση με τον Νικήτα Κακλαμάνη που κέρδισε το τίτλο του Ομέρ Πριόνι κόβοντας τα δένδρα του Πάρκου Κύπρου και Πατησίων. Στην πράξη δεν έκανε την διαφορά αφού έκοψε την τροφοδοσία με νερό από το πάρκο. Οσο για «το διάλογο με τα κινήματα» την αρχή την έκανε με τους συμβασιούχους του Δήμου που επιχείρησε να τους ξεφορτωθεί διώχνοντας το Μάρτη 2.300. Δεν τα κατάφερε μετά την κατάληψη για 27 μέρες απέναντι στην οποία έστειλε τα ΜΑΤ για ματώσουν τους εργαζόμενους. Συνέχισε το «διάλογο» με την έφοδο στη κατάληψη της Πλατείας Συντάγματος. Αργότερα έστειλε στα δικαστήρια την ΠΟΕ-ΟΤΑ για να βγάλει την απεργία παράνομη και καταχρηστική. Έστειλε την Αστυνομία να συλλάβει ακόμη και κοινοτικό σύμβουλο σε διαμαρτυρία κατά της επιβολής ελεγχομένης στάθμευσης με το στανιό σε δρόμους των Πετραλώνων.
Και τώρα κύριε Καμίνη ποιο είναι το επόμενο βήμα μετά την πρόσφατη εκτόπιση όλων των εκπροσώπων της Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας από τους πιο σημαντικούς οργανισμούς του Δήμου Αθήνας; Θα στείλετε τα ΜΑΤ για να αρχίσουν το διάλογο των ροπάλων με τους ανθρώπους που έχουν μια αντίληψη για τη διαχείριση της δημοτικής περιουσίας από τους ίδιους τους κατοίκους στηριγμένη στις αξίες της αλληλεγγύης και της άρνησης της μισαλλοδοξίας; Άραγε, η Δημοκρατική Αριστερά του κ.Φώτη Κουβέλη και οι Οικολόγοι Πράσινοι θα συναινέσουν  σε αυτές τις μεθοδεύσεις που θα δυναμώσουν την συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου, θα ανοίξουν το δρόμο για το δυνάμωμα των φασιστικών και ρατσιστικών επιθέσεων; Η απομόνωση της φωνής αριστεράς θα σημάνει ήττα της ελπίδας και δυνάμωμα της απόγνωσης στις γειτονιές μας για να γίνουν οι απελπισμένοι βορρά του κάθε επίδοξου φύρερ των νοσταλγών της χούντας και των ναζισμού. Δυνατή αριστερά σημαίνει ελπίδα ότι θα ξεφορτωθούμε το βραχνά του κέρδους, θα φτάσουμε στη διαγραφή του χρέους , θα ανοίξουμε το δρόμο για να ανασάνει η κοινωνία, να έχει ψωμί, παιδεία, ελευθερία, όπως αξίζει στους ανθρώπους που παράγουν το πλούτο αυτής της κοινωνίας.
Κάτω τα χέρια από τους ελεύθερους χώρους κ.Δήμαρχε!

Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας