Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΜΙΝΗ-ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΥΓΕΙΑ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ



Η φιέστα Καμίνη-Λοβέρδου στο Ζάππειο με προεκλογικές σκοπιμότητες δεν μπορεί να συγκαλύψει τις τραγικές ελλείψεις στο σύστημα δημόσιας Υγείας που έχει επιβάλει η πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου και συνεχίζει σήμερα η συγκυβέρνηση Τραπεζιτών, Τροϊκανών και φασιστών. Οι συγχωνεύσεις νοσοκομείων με την διάλυση θεραπευτηρίων του ΙΚΑ και η προοπτική μέχρι το Γενάρη να κλείσει το Γενικό Πατησίων είναι η άμεση συνέπεια της πολιτικής διάλυσης του ΕΣΥ για χάρη των ιδιωτών κερδοσκόπων της Υγείας. Και όλα αυτά σε μια περίοδο που η φτώχεια που σπέρνει η πολιτική των κυβερνήσεων με τις απολύσεις και την περικοπή μισθών και συντάξεων σπρώχνει περισσότερους να αναζητούν λύσεις στα δημόσια νοσοκομεία.
Ένα χρόνο τώρα ο Δήμαρχος Αθήνας Γ.Καμίνης τέως συνήγορος του Πολίτη και νυν του Μνημονίου δεν έκανε το παραμικρό για να ανοίξει τα κλειστά δημοτικά Ιατρεία.
Στην ημερίδα απουσιάζει βέβαια η γνώμη των εκπροσώπων των λειτουργών της δημόσιας Υγείας και των φορέων τους!
            Στο κέντρο της Αθήνας η διαχείριση των φτωχών και κατατρεγμένων με βάση τη συμφωνημένη  κοινή πολιτική Πάγκαλου-Παπουτσή-Καμίνη έχει οδηγήσει σε απάνθρωπες αντιμετωπίσεις. Η μετακίνηση αστέγων από τα παγκάκια στο χώμα κάτω από τα δένδρα της Κλαυθμώνος είναι ένα φρικτό παράδειγμα. Οι χίλιοι διακόσιοι άστεγοι που κοιμούνται στο δρόμο κάθε βράδυ είναι δείγμα της αποτυχίας ενός συστήματος που ζητάει χρήματα για αστυνόμευση και καταστολή αλλά δεν μπορεί να ανοίξει δύο ξενώνες για να στεγάσει κόσμο. Μπορεί όμως να σχεδιάσει να ζητάει νοίκι 200 ευρώ το μήνα ανοίγοντας πρώην κλειστό ξενοδοχείο!
Στη ρατσιστική πολιτική σε βάρος των μεταναστών και των προσφύγων, στη συνεργασία της ΕΛΑΣ με τις ναζιστικές συμμορίες των νεοναζί που οργανώνουν καθημερινό πογκρόμ στον Άγιο Παντελεήμονα ήρθε να προστεθεί και η καμπάνια του κ.Λοβέρδου που φορτώνει τόσο την άνοδο του δείκτη ασθένειας σε ειδικές περιπτώσεις στη μετανάστευση όσο και τα ελλείμματα των νοσοκομείων στους φτωχούς και ιδιαίτερα στους μετανάστες.
Αναβάθμιση της ζωής στο κέντρο δεν γίνεται με αστυνομικά μέτρα, ούτε η δημόσια υγεία προάγεται με τον διωγμό των φτωχών, των εξαρτημένων και των αστέγων για να λάμψουν οι εναπομείναντες βιτρίνες των καταστημάτων. Η πόλη δεν είναι μόνο εμπόριο και τραπεζιτικό κέρδος, είναι και άνθρωποι με τις ανάγκες τους.
Αλλά, στη εποχή της κρίσης προέχει μόνο η διάσωση των κερδών των Τραπεζιτών για το Καμίνη και το Λοβέρδο. Αυτά άλλωστε η συγκυβέρνηση Τραπεζιτών, Τροίκανων και φασιστών τα υπηρετεί με ενθουσιασμό. Αυτό που δεν χρειάζονταν είναι να έχει ο Δήμαρχος τον ίδιο ενθουσιασμό στη σφαγή των δικαιωμάτων.

Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας