Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΑΛΤΕΡ

    Οι εργαζόμενοι του ALTER βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις κατασταλτικές μεθοδεύσεις του μεγαλομετόχου  Γ.Κουρή σε βάρος μιας μακρόχρονης και δίκαιης κινητοποίησης για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα.
            Είναι προκλητικό να ζητά την επέμβαση εισαγγελέα ένας εργοδότης που θα έπρεπε να βρίσκονταν εδώ και πολύ καιρό πίσω από τα κάγκελα της φυλακής έχοντας καταχραστεί τον ιδρώτα των εργαζόμενων και παρακρατώντας τις αμοιβές τους
            Φαίνεται ότι η εργοδοσία ενθαρρυμένη από την πραξικοπηματική συγκυβέρνηση Τραπεζιτών, Τροϊκανών και φασιστών επιδίδεται αυτό το διάστημα σε ένα προσφιλές της σπορ , αυτό των μαζικών απολύσεων, των περικοπών στους μισθούς και πάνω απ όλα την επίθεση στο συνδικαλισμό που ξεπηδάει μέσα στους χώρους δουλειάς διεκδικώντας τα αυτονόητα όπως το δικαίωμα στην δουλειά με αξιοπρέπεια.
            Η επίθεση σε βάρος των εργαζόμενων σ το χώρο των ΜΜΕ με τις απολύσεις, τα κλεισίματα, την απλήρωτη εργασία μας αφορά όλους. Δεν πρέπει να περάσει ο τσαμπουκάς της εργοδοσίας κρατικής και ιδιωτικής,  στην ΕΡΤ, στην Ελευθεροτυπία, στον Οργανισμό Λαμπράκη, στο ΕΘΝΟΣ, στους δημοτικούς ραδιοσταθμούς.
            Αντί οι εισαγγελείς να ερευνούν τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων ας ερευνήσουν τις ψευτιές τω εργοδοτών που παριστάνουν τους μη έχοντες ενώ τις τελευταίες δεκαετίες έχουν θησαυρίσει.
    Χωρίς τους εργαζόμενους κανένα γρανάζι δεν γυρνά ούτε στη Χαλυβουργία, ούτε στα ΜΜΕ. Για αυτό πρέπει τώρα να απαγορευτούν οι απολύσεις, να πληρωθούν οι μισθοί και όχι να γονατίσουν οι εργαζόμενοι μπροστά στις θυσίες που ζητάνε οι εργοδότες για να συνεχίσουν να κερδοσκοπούν  και  να φυγαδεύουν τα κεφάλαια τους .
            Αν οι Τραπεζίτες δεν δανείζουν και ζητάνε μέσω τρόικας απολύσεις έχουμε τη δικιά μας απάντηση, τον εργατικό έλεγχο και την κρατικοποίηση τους χωρίς αποζημίωση.
    ΟΙ εργαζόμενοι έχουν κάθε δικαίωμα να ελέγχουν τους χώρους δουλειάς, ακόμη και με κατάληψη αν το επιλέξουν, διότι οι εργοδότες είναι ικανοί νύχτα να πάρουν τα μηχανήματα και να διαλύσουν το κανάλι! Ποιος τους έχει εμπιστοσύνη άραγε;
            Ας βρεθούμε στο πλάι των εργαζόμενων του ΑΛΤΕΡ και των οικογενειών τους. Να  δώσουμε δυναμικό παρών στην συναυλία αλληλεγγύης που καλούν οι εργαζόμενοι έξω από τον Σταθμό ALTER την Πέμπτη 15 Δεκέμβρη στις 8μμ.

            Συμπαράσταση μέχρι την νίκη!

Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας