Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Κοινό δελτίο τύπου των εκπροσώπων της αντιπολίτευσης στο ΔΣ του ΠΟΔΑ

   Τα υπογράφοντα μέλη του Δ.Σ. του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων (ΠΟΔΑ) καταγγέλλουμε την απαράδεκτη, αντιδημοκρατική συμπεριφορά του προεδρείου του Δ.Σ. του ΠΟΔΑ, εν όψει της ψήφισης του προϋπολογισμού του 2011.
    Ενώ η συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΠΟΔΑ είχε διακοπεί, λόγω της μουσικής διαμαρτυρίας των εργαζομένων της Φιλαρμονικής του Δήμου μέσα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ., η πρόεδρος του Δ.Σ. επιχείρησε καταρχήν να μεταφέρει τη συνεδρίαση στο γραφείο της. Τελικά, επανήλθε καλώντας τους συμβούλους της παράταξης της να υπερψηφίσουν τον προϋπολογισμό.
    Κανένας από τους συμβούλους των υπολοίπων παρατάξεων δεν ρωτήθηκε, ούτε τοποθετήθηκε επί του θέματος, αφού δεν υπήρχε καν διαδικασία – μέσα στις παραπάνω συνθήκες – συζήτησης και ψηφοφορίας. Απόδειξη γι’ αυτό  αποτελεί και η έλλειψη ηχογραφημένων πρακτικών.
    Ας σημειωθεί επιπλέον, ότι στους συμβούλους της μειοψηφίας δεν είχαν δοθεί ούτε εισηγητική έκθεση, ούτε οι απαιτούμενες διευκρινίσεις, παρ’ ότι είχαν ζητηθεί γραπτώς, αλλά έγινε προσπάθεια να προχωρήσει μια διαδικασία ψήφισης – express.
    Καταγγέλλουμε  στο Δημοτικό Συμβούλιο τις μεθοδεύσεις αυτές και δηλώνουμε ότι κανένας προϋπολογισμός του ΠΟΔΑ 2011 δεν έχει ψηφιστεί από το Δ.Σ. σύμφωνα νε τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος.

Τα μέλη του Δ.Σ. του ΠΟΔΑ

Κουτσούμπα Δέσποινα - "Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας"
Βαλάση Ζωή - "Λαϊκή Συσπείρωση"
Αμυρά Ελένη - "Επιμένουμε Αθήνα"
Αγγελοπούλου Ελθήνα - "Ανοιχτή Πόλη"
Τριφύλλη Βάσια -  "Αθήνα πόλη της ζωής μας"