Κυριακή 25 Αυγούστου 2019

Mε ορκωμοσία-φιέστα ξεκινάει την επίθεση ο Δήμαρχος Αθήνας Μπακογιάννης Κυριακή 25 Αυγούστου, 5.30μμ, Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος, είσοδος Κρατύλου και Μοναστηρίου


 


Mε ορκομωσία-φιέστα ξεκινάει την επίθεση ο Δήμαρχος Αθήνας Μπακογιάννης

Κυριακή 25 Αυγούστου, 5.30μμ, Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος, είσοδος Κρατύλου και Μοναστηρίου


Με μια τελετή-φιέστα στην Ακαδημία Πλάτωνος του νέου Δημάρχου Μπακογιάννη λαμβάνουμε το πρώτο δείγμα γραφής της νέου τύπου γκλαμουριάς που συνδυάζει καπηλεία του αρχαίου πολιτισμού με κραυγές για “νόμο και τάξη” στις γειτονιές, με τα Εξάρχεια να έχουν την τιμητική τους.

Η Δεξιά ετοιμάζεται με όχημα τον Δήμο της Αθήνας του Μπακογιάννη να προχωρήσει σε επιδρομή κατά του δημόσιου χαραχτήρα των δημοτικών υπηρεσιών για χάριν των πλούσιων μεγαλοκαρχαριών φίλων τους που ετοιμάζονται να αρπάξουν τα φιλέτα των υπηρεσιών από την καθαριότητα μέχρι το πράσινο και τον πολιτισμό, να ξεπουλήσουν ελεύθερους χώρους σε ιδιώτες με “αναπτυξιακές” αναπλάσεις-καταστροφές, να βάλει χέρι στις δημοκρατικές ελευθερίες από το άσυλο μέχρι το δικαίωμα στην διαδήλωση.

Είναι πρόκληση η φιέστα στην Ακαδημία Πλάτωνος όταν η παράταξη της Δεξιάς στον Δήμο της Αθήνας ψήφιζε με χέρια και πόδια για να γίνει το Μόλ της Blackrock, πριν μπει η Γερμανική Αστυνομία στα γραφεία της πολυεθνικής για να την κλείσει για διακίνηση μαύρου χρήματος και φορολογικές απάτες. Άφησαν την γειτονιά να περιμένει μάταια τα απατηλά “αντισταθμιστικά οφέλη” (αποχέτευση-παιδικές χαρές, πεζόδρομοι) που υποσχέθηκε η πολυεθνική και ψήφιζαν στο δημοτικό συμβούλιο Καμίνης και Δεξιά.

Αυτή την βρόμικη σκυτάλη των ιδιωτικοποιήσεων και συμπράξεων με ιδιώτες, όπως στο τομέα της καθαριότητας, και των ξεπουλημάτων ελεύθερων χώρων σε εταιρίες θέλει να σηκώσει ο Μπακογιάννης. Την ίδια ώρα ξεκίνησε επαφές με τον Χρυσοσχοίδη για να προχωρήσουν σε εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στα Εξάρχεια, βάζοντας στο στόχαστρο την νεολαία που υπερασπίζεται το άσυλο στα ΑΕΙ και το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες. Ξεδιπλώνει μια ατζέντα εγκληματοφοβίας και ρατσισμού πηγαίνοντας χέρι-χέρι με τον Χρυσοχοίδη και τον Κικίλια που κόβει τον ΑΜΚΑ και την πρόσβαση στην υγεία στους φτωχότερους, ξεκινώντας από τους μετανάστες χωρίς χαρτιά.

Θα μας βρούνε μπροστά τους, με το κοινό αγώνα των εργαζόμενων και της νεολαίας , στους χώρους εργασίας, τις γειτονιές, στα πανεπιστήμια και τα σχολεία για να μην φορτωθούμε τα βάρη της μεταμνημονιακής πολιτικής της διατήρησης των ματωμένων υπερπλεονασμάτων που ξεκίνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει τώρα η ΝΔ, για να δοθούν λεφτά για παιδικούς σταθμούς, παιδικές χαρές, τις Λέσχες Φιλίας, τα δημοτικά ιατρεία και τις δομές πρόνοιας, το πράσινο και τη καθαριότητα, για να μπει φραγμός στις ιδιωτικοποιήσεις, για να αποκρούσουμε την επίθεση κατά των δημοκρατικών ελευθεριών με την άγρια αστυνόμευση στις γειτονιές και τα ΑΕΙ. Στον αγώνα για να σώσουμε το περιβάλλον από την κλιματική καταστροφή και τις αναπλάσεις-τσιμεντοποιήσεις..

Θα μας βρούνε μπροστά τους στον αγώνα ενάντια στο ρατσισμό, για να είναι καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στις γειτονιές μας και τα παιδιά τους στα σχολεία, τα νοσοκομεία, τους παιδικούς σταθμούς χωρίς αποκλεισμούς.

Έχουμε να δώσουμε την μάχη για να ξεφορτωθούμε τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής από τις γειτονιές, για να ολοκληρωθεί η δίκη και να πάνε φυλακή οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν. Η απομόνωση τους στη Αθήνα, με το κλείσιμο όλων των γραφείων ορμητηρίων, με την μη παροχή διευκολύνσεων από το δημοτικό συμβούλιο με γραφεία και αποσπάσεις δημοτικών υπαλλήλων, με τον αποκλεισμό τους από θέσεις όπως στην Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, είναι άμεσοι στόχοι. Έτσι η κατάρρευση της Χρυσής Αυγής που έχει ξεκινήσει θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί.

Ξεκινάμε τη δράση!

* Την Πέμπτη 29 Αυγούστου παρέμβαση στην φιέστα-ορκωμοσία Πατούλη στο Ζάππειο στο πλευρό των κινημάτων που διαμαρτύρονται για τη διαχείριση των σκουπιδιών στο ΧΥΤΑ Φυλής

* Στην Πανεργατική κινητοποίηση στη ΔΕΘ στις 7 Σεπτέμβρη

* Την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη στο Κερατσίνι, στην αντιφασιστική διαδήλωση στα 6 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

*Το Σάββατο 20 Σεπτέμβρη στηρίζουμε το διεθνές κάλεσμα για “ να αλλάξουμε το κόσμο και όχι το κλίμα”