Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

Να μην αφήσουμε Μητσοτάκη και Μπακογιάννη να βάλουν χέρι στο πανεπιστημιακό άσυλο και το Πολυτεχνείο Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο την Τρίτη 23 Ιούλη, Προπύλαια 6μμ

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Να μην αφήσουμε  Μητσοτάκη και Μπακογιάννη να βάλουν χέρι στο πανεπιστημιακό άσυλο και το Πολυτεχνείο

Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο την Τρίτη 23 Ιούλη, Προπύλαια 6μμ

Η ατζέντα της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως την ανέπτυξε και με τις προγραμματικές-απειλητικές του δηλώσεις στη Βουλή,  βρωμάει “νόμο και και τάξη”, ρατσισμό ενώ ετοιμάζεται να προχωρήσει σε άγριες επιθέσεις κατά των εργαζομένων και των φτωχών. Θέλει περισσότερη αστυνομία για να καταργήσει την δημοκρατία και τις ελευθερίες.
Η επίθεση κατά του ασύλου στα πανεπιστήμια αφορά τις ελευθερίες και τα δικαιώματα όλων μας.
Είναι μια προσπάθεια να στείλει το μήνυμα ότι όπως ο Τσίπρας παρέδωσε  την κυβέρνηση του, αφού συμβιβάστηκε σε όλα τα μέτωπα ξεπουλώντας το κόσμο που πάλευε με απεργίες και διαδηλώσεις ενάντια στα μνημόνια, το ρατσισμό και τους νεοναζί, έτσι και τώρα ήρθε η ώρα και του κόσμου που συνεχίζει να αντιστέκεται στην άγρια λιτότητα, τις ιδιωτικοποιήσεις, τις περικοπές στην παιδεία και την υγεία, τον ρατσισμό και τα κλειστά σύνορα να παραδοθεί και να πάει σπίτι του! Δεν σφάξαμε!
Λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο! Θα βρει  μπροστά του τον κόσμο της αντίστασης, τους εργαζομένους και τους φτωχούς, την νεολαία στα πανεπιστήμια και τα σχολεία που δεν τρώνε το κουτόχορτο ότι θα μας σώσει η “ανάπτυξη” που θα φέρουν τάχα οι επενδυτές, εκείνοι  που ετοιμάζονται να ρημάξουν την Αθήνα και τις άλλες πόλεις με τα σχέδια των αρπακτικών του τουρισμού, της κερδοσκοπίας, των χορηγών των Ιδρυμάτων Νιάρχος , των Τραπεζιτών, των εταιριών εξορύξεων που φέρνουν χειροτέρευση της κλιματικής καταστροφής και την απειλή πολέμου. Σε αυτά τα άθλια σχέδια τους θέλουν να χαρίσουν και τον ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου στα αρπακτικά του τουρισμού μετατρέποντας τα Εξάρχεια από χώρο της νεολαίας και της αμφισβήτησης σε χώρο για βόλτες για τις λιμουζίνες πλούσιων τουριστών και κάθε είδους μεγαλοκαρχαριών. Ο Μπακογιάννης ήταν ο λαγός αυτός της εκστρατείας και ετοιμάζεται να την προωθήσει ως δήθεν αναβάθμιση της πόλης!
Η επιχείρηση εκκαθάρισης των δικαιωμάτων της νεολαίας στα πανεπιστήμια και της περιοχής των Εξαρχείων δε μπορεί να συγκαλυφθεί πίσω από την “αντιεγκληματική” εκστρατεία του Χρυσοχοίδη, του Βορίδη και του Γεωργιάδη. Οι εξαρτημένοι, εκείνοι που αποκλείστηκαν από κάθε φροντίδα, οι άστεγοι, οι φτωχοί, οι άνεργοι που πασχίζουν να μην πεθάνουν και να ζήσουν στους δρόμους απλά δεν χωράνε στα “αναπτυξιακά” σχέδια τους. Αντίθετα, ετοιμάζουν την διάλυση του δημόσιου πανεπιστημίου για να το αντικαταστήσουν με το ιδιωτικό, το κλείσιμο σχολείων, παιδικών σταθμών, δομών αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες. Δεν θα τους αφήσουμε!
Είναι πρόκληση να ετοιμάζουν πάρτι για τους πλούσιους φίλους τους και να μας καλούν να πληρώσουμε τα σπασμένα προκαταβολικά για να χορεύουν πάνω στις πλάτες μας.
 Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βάζει το πανεπιστημιακό άσυλο στο στόχαστρο, μια πολιτική ελευθερία που καταχτήθηκε με αίμα και θυσίες από την σπουδάζουσα νεολαία και το μαχόμενο εργατικό κίνημα, στις μάχες της δεκαετίας του 1960, του κινήματος του 114, των Ιουλιανών, της εξέγερσης του Πολυτεχνείου κατά της χούντας το 1973, στους μεγάλους αγώνες της μεταπολίτευσης. Μάχες που άφησαν πίσω τους νεκρούς σαν τον Γρηγόρη Λαμπράκη και το Σωτήρη Πέτρουλα, τις δεκάδες θύματα, φοιτητές και εργάτες, όταν τα τανκς εισέβαλαν στο Πολυτεχνείο στις 17 Νοέμβρη 1973.
Λεπτομέρεια για τους δεξιούς που αποκαλούν τους αντιστασιακούς “ψυχικά νοσούντες” μπροστά στους καθωσπρέπει ιερωμένους στυλ Ανθιμους που τρέχουν οι φίλοι τους “ακαδημαϊκοί” να τους ανακηρύξουν επίτιμους διδάκτορες!
Απέναντι σε αυτήν την επίθεση ο Τσίπρας δηλώνει ότι η αντιπολίτευση του δεν θα λέει  “Όχι  σε όλα”, αλλά θα ψηφίζει τα θετικά και κρύβεται πίσω από θέματα εξωτερικής πολιτικής.
Να στείλουμε το μήνυμα ότι ο τσαμπουκάς του Μητσοτάκη θα μείνει στα χαρτιά, οι επιθέσεις που προετοιμάζει θα τσακιστούν από την ενωμένη αντίσταση των εργαζόμενων και της νεολαίας.