Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

Η τρίτη εκλογή της Ανταρσίας στις γειτονιές της Αθήνας είναι επιτυχία του κόσμου της αντίστασης.


ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Η τρίτη εκλογή της Ανταρσίας στις γειτονιές της Αθήνας είναι επιτυχία του κόσμου της αντίστασης.
Συνεχίζουμε με το δυνάμωμα των αγώνων για την αντικαπιταλιστική εναλλακτική λύση.

Ευχαριστούμε όλες και όλους που έδωσαν τη δύναμη στην “Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας” να εκλέξει ξανά δημοτικό σύμβουλο τον Πέτρο Κωνσταντίνου και να τον στείλει για τρίτη συνεχόμενη φορά στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας, με 3207 ψήφους και ποσοστό 1,54%.
 
Ευχαριστούμε τους εκατοντάδες υποψήφιους-ιες, όσους και όσες μας και που όργωσαν γειτονιές της Αθήνας, εργασιακούς χώρους, σπίτια, καταστήματα, στέκια και τους δρόμους της Αθήνας. Συζητήσαμε με χιλιάδες κόσμο για την ανάγκη να δυναμώσει η αριστερή εναλλακτική λύση κόντρα στη Δεξιά του Μητσοτάκη και του Μπακογιάννη, για να τσακίσουμε τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, για να ξεπεράσουμε την πολιτική των συμβιβασμών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με την ΕΕ, τον Τραμπ και τους μεγαλοκαρχαρίες επιχειρηματίες, που σκορπά απογοήτευση και στρώνει το δρόμο για μεγάλες ήττες
 
Υπάρχουν μεγάλες μάχες που έχουμε να συνεχίσουμε στο δημοτικό συμβούλιο και τις γειτονιές της Αθήνας, ιδιαίτερα μετά την παταγώδη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 26ης Μάη. Είναι μια ήττα που ήρθε σαν αποτέλεσμα των μεγαλύτερων συμβιβασμών της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, του Τσίπρα και των υπουργών του. Άνοιξαν τα περιθώρια στην επιστροφή της Δεξιάς με την υιοθέτηση της διαχείρισης των πολιτικών των μνημονίων που φόρτωσαν στη πλάτη των εργαζόμενων νέα βάρη, με περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, μηδενικούς διορισμούς, ελαστική εργασία και ανεργία, φορολογία των φτωχών και απαλλαγές στους επιχειρηματίες. Στους Δήμους, δεν επανήλθε ποτέ η κουτσουρεμένη κατά 60% χρηματοδότηση, ενώ απολύθηκαν και δεν μονιμοποιήθηκαν χιλιάδες συμβασιούχοι
 
Είναι η άλλη όψη της χρεοκοπημένης διαχείρισης, που τα έβρισκε στην εξωτερική πολιτική με τον Τραμπ, τον Νετανιάχου και τον Σίσυ, όξυνε τους ανταγωνισμούς στην Κύπρο και το Αιγαίο για χάρη των εταιριών εξόρυξης υδρογονανθράκων και πανηγύριζε για το πρωταγωνιστικό ρόλο του ελληνικού καπιταλισμού στα Βαλκάνια με το Μακεδονικό. Αν αυτά είναι φιλειρηνική πολιτική, τότε πετάει ο γάιδαρος
 
Είναι η πολιτική που έκλεισε τα σύνορα με την FRONTEX, άνοιξε στρατόπεδα για τους πρόσφυγες, ενώ άφησε ακόμη και τον συντονιστή αποκεντρωμένης διοίκησης να ακυρώσει την ιστορική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας να μην παραχωρήσει χώρους και εκλογικά περίπτερα στην Χρυσή Αυγή. Η Γεροβασίλη έστειλε τα ΜΑΤ να φυλάνε τη φασιστοσύναξη Κασιδιάρη στην Ακαδημία Πλάτωνος
 
H μεγάλη ήττα των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, με την πτώση των ποσοστών σε όλες τις κάλπες έχει την σφραγίδα της δύναμης του αντιφασιστικού κινήματος και του κινήματος αλληλεγγύης στους πρόσφυγες. Δεν την έφερε ο Δένδιας και η Φώφη Γεννηματά, αλλά οι μαχητικές πρωτοβουλίες της ΚΕΕΡΦΑ και του αντιφασιστικού κινήματος, των συνδικάτων, της ΠΟΣΠΕΡΤ, των κοινοτήτων μεταναστών αλλά και η καθοριστική παρουσία της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Η πολύχρονη μας παρουσία στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας ήταν σταθερά το αντίπαλο δέος στη Χρυσή Αυγή και αυτό καταγράφεται και στο εκλογικό μας αποτέλεσμα με την απήχηση που είχε η παρουσία δικηγόρων της πολιτικής αγωγής και των μεταναστών.
 
Η επικράτηση Μπακογιάννη στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών καθορίστηκε από την συνολικότερη εικόνα και την ευθύνη έχει ο Τσίπρας και οι υπουργοί του.
Μπροστά μας έχουμε να δώσουμε την μεγάλη μάχη των βουλευτικών εκλογών. Να εμπνεύσουμε και να συγκροτήσουμε το κόσμο που είναι οργισμένος με τους συμβιβασμούς του Τσίπρα για να καταφέρει να χαλάσει τα σχέδια της κλιμάκωσης της επίθεσης από την Δεξιά του Μητσοτάκη. Για να δυναμώσει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ , η αντικαπιταλιστική αριστερά, η δύναμη που προβάλει την αντικαπιταλιστική διέξοδο, τους αγώνες της εργατικής τάξης και της νεολαίας, το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα, τους αγώνες ενάντια στην καταπίεση και την καταστροφή του περιβάλλοντος σαν τη μόνη διέξοδο απέναντι στις χρεοκοπημένες συνταγές συμμετοχής στις κυβερνήσεις και συνδιαχείρισης του κρατικού μηχανισμού που λειτουργεί για να υπηρετεί τα συμφέροντα του ελληνικού καπιταλισμού.
 
Θα έχουμε να αντιπαλέψουμε την παρουσία της Δεξιάς στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, τους πιο αχαλίνωτους υπερασπιστές των πολιτικών των περικοπών και των ιδιωτικοποιήσεων, της καταστροφής των ελεύθερων χώρων, των παροχών στους επιχειρηματίες, των πολιτικών “νόμου και τάξης” στα Εξάρχεια και το Πολυτεχνείο, των ρατσιστικών επιλογών κατά των μεταναστών και των προσφύγων.

Είναι μια μάχη που μπορούμε να την κερδίσουμε συνεχίζοντας το δρόμο της ενωτικής μαζικής πάλης, μακριά από λογικές σεκταρισμού και περιχαράκωσης που προωθούν ηγεσίες τμημάτων της αριστεράς, επιλογές που εμποδίζουν το ξεδίπλωμα των αγώνων και οδηγούν σε ήττες.

Έχουμε να συνεχίσουμε τις μάχες για να μην απολυθούν οι συμβασιούχοι, για μαζικές προσλήψεις και μονιμοποιήσεις, να μην περάσουν οι ιδιωτικοποιήσεις, για να σωθούν οι κοινωνικές και δημοτικές υπηρεσίες. Για να μην κλείσουν 32 παιδικοί σταθμοί τον Σεπτέμβρη και να μην ρημάξουν τα σχολεία.
 
Δεν θα αφήσουμε να επιβληθεί η ατζέντα “νόμου και τάξης” με επιχειρήσεις σκούπα στα Εξάρχεια, ούτε να μετατραπούν οι μετανάστες σε αποδιοπομπαίους τράγους για την κρίση.
Θα συνεχίσουμε τη μάχη για να πάνε φυλακή οι νεοναζί δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής, στηρίζοντας την πολιτική αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής και κλιμακώνοντας την δράση στις γειτονιές για να κλείσουν τα γραφεία-ορμητήρια τους
 
Θα δώσουμε τη μάχη ενάντια στα αρπακτικά της ιδιωτικής πρωτοβουλίας που απειλούν το περιβάλλον και τους ελεύθερους χώρους
 
Ο κόσμος της Αριστεράς στο Δήμο της Αθήνας έχει ισχυρότατη παρουσία και είναι σε θέση να χαλάσει τα σχέδια όσων ονειρεύονται “σταθεροποίηση” ώστε να περάσουν τις άθλιες πολιτικές της φτώχειας, του ρατσισμού και της καταστολής, χωρίς εργατικό κίνημα και αντιστάσεις. Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο! Θα βρούνε μπροστά τους ένα ολόκληρο κίνημα! 
 
Ξεκινάμε από τώρα τη μάχη κατά των Μπακογιάννηδων, τους μαυρίζουμε και αντιπαραθέτουμε ένα μεταβατικό αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα αγώνα, απάντηση στις επιθέσεις που έχει εξαγγείλει ο Μητσοτάκης. 
 
Καλούμε το κόσμο της αριστεράς να αντιπαρατεθούμε μαζί στις πολιτικές συμβιβασμού της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, που ανοίγουν το δρόμο στη Δεξιά και να συσπειρωθούμε στην αριστερά που αρνείται την διαχείριση του συστήματος. Για να χτίσουμε την αντικαπιταλιστική εναλλακτική των από τα κάτω. Να μην αφήσουμε να περάσει η λογική της ηττοπάθειας και της προσαρμογής στη δεξιά συντηρητική αντεπίθεση σε δικαιώματα και ελευθερίες.
 
Εννιά χρόνια μετά την πρώτη εκλογή μας στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, με μεγαλύτερη ορμή, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις μάχες των εργαζομένων και της νεολαίας στις γειτονιές της Αθήνας, για να μην υποχωρήσει η δυναμική της αντίστασης σε πείσμα των συμβιβασμών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, για να μην επικρατήσει η αντιδραστική εξόρμηση της ΝΔ , να τσακίσουμε τον φασισμό, να ανοίξουμε το δρόμο για την αντικαπιταλιστική ανατροπή.

Καλούμε σε μεγάλη Ανοιχτή Εκδήλωση, την Τρίτη 11 Ιούνη, 7.30μμ,Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζια), Αθηνάς
Αθήνα 29/5/2019
ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ