Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Ενημέρωση απο το δημοτικό συμβούλιο 21/3/2018 Το θέμα των Σχολικών Επιτροπών θα συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο την Μ.Δευτέρα 2/4, 2μμ

Ενημέρωση απο το δημοτικό συμβούλιο Αθήνας 21/3/2018
Το θέμα των Σχολικών Επιτροπών θα συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο την Μ.Δευτέρα 2/4, 2μμ

Στα προ ημερησίας έθεσα το θέμα της διαλυτικής λειτουργίας των δύο Σχολικών Επιτροπών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας σε βάρος των σχολείων και των αιτημάτων τους για αξιοπρεπή λειτουργία:
1. Να απαιτήσει ο Δήμος Αθήνας τον διπλασιασμό της κρατικής επιχορήγησης για τα σχολεία
2. Ζητησα να δοθεί από την αντιδήμαρχο Μαρία Ηλιοπούλου ο κατάλογος με τα ποσά που δόθηκαν κατα σχολείο. Γιατι να υπάρχει παρακράτηση συνολικά του 30% της επιχορήγησης από το Δήμο Αθήνας. Γιατι να υπάρχει και επιπλέον παρακράτηση στη τελική κατανομή με τα σχολεία να παίρνουν μόνο το 20% και το υπόλοιπο να διατίθεται μόνο μετα απο αποφάσεις της Σχολικής Επιτροπής; Ποιά κριτήρια χρησιμοποιούνται για την κατανομή; Αριθμός μαθητών, κτιριακά προβλήματα...;;;Πως γίνεται σχολείο με 500 μαθητές να έχει χρηματα όσο ένα με 130;
3. Γιατι τα σχολεία να είναι υπεύθυνα για εγκρίσεις που αφορούν αντισεισμική καταλληλότητα, πυρασφάλεια, ηλεκτρικές εγκαταστάσεις; Πως γίνεται η Πυροσβεστική να μηνύει την διευθύντρια του 48ου ΓΕΛ; Είναι ευθύνη του Δήμου να τα εξασφαλίζει και όχι του διευθυντή/τριας.
4. Τι απόγιναν οι υποσχέσεις σας για υποστήριξη των διευθυντών και των σχολείων όσον αφορά τα γραφειοκρατικά ζητήματα; Ούτε ενας δεν διετέθει. Οι διευθυντες έχουν να ασκήσουν εκπαιδευτικό εργο και οχι καθήκοντα δικεκπαιραίωσης της δουλειάς της σχολικής επιτροπής.
5. Στην ψηφοφορία για την συγχώνευση των σχολικών επιτροπών σε 2 από 14 είχαν διαφωνήσει ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ οι πρόεδροι των κοινοτήτων και είχατε δεσμευτεί ότι αν δεν είναι αποτελεσματικός ο τρόπος λειτουργίας θα επανέλθετε.
Σας ζητάμε λοιπόν να φέρετε το θέμα ωστε να συζητηθεί η λειτουργία και να ανατραπεί μιά απόφαση που διαλύει την ζωή των σχολείων.

Η αντιδήμαρχος Μαρία Ηλιοπούλου δεν απάντησε επι της ουσίας, δεσμεύτηκε όμως ότι θα φέρει το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση την Μ.Δευτέρα 2/4
ΥΓ. Στη προηγούμενη συζήτηση το θέμα το είχε θέσει και η Λαϊκή Συσπείρωση

Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας