Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΠΟΥ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΖΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΒΡΕΦΟΚΟΜΕΙΟ!ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΥΠΟΣΙΤΙΣΜΕΝΟ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ,
ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

 Τα παιδιά και τα νήπια στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αθήνας βρίσκονται από την αρχή της σχολικής χρονιάς αντιμέτωπα με την μέγγενη των μνημονιακών πολιτικών που έφτασαν να τους στερήσουν ένα αξιοπρεπές γεύμα. Η διατροφή κινείται από την υποβάθμιση και φτάνει τα όρια του υποσιτισμού.
Πέρυσι , 1300 μαθητές δημοτικών σχολείων, γυμνασίων και λυκείων  έπαιρναν γεύματα από το Δημοτικό Βρεφοκομείο μετά από συνεννόηση με τους συλλόγους εκπαιδευτικών και τους διευθυντές των σχολείων. Φέτος δε δόθηκε ούτε μία μερίδα ακόμη.
Ορθά, οι σύλλογοι εκπαιδευτικών έχουν απαιτήσει ότι η σίτιση των παιδιών θα έπρεπε να ήταν υποχρέωση του κράτους στα πλαίσια της δημόσιας και δωρεάν παιδείας για όλους. Με τον αγώνα τους μέσα στα σχολεία, την οργάνωση της αλληλεγγύης, φρόντισαν να δοθεί συλλογικά η μάχη για να μην υπάρχουν πεινασμένα παιδιά μέσα  στα σχολεία. Έτσι φτάσαμε να δίνει ο Δήμος της Αθήνας μερίδες φαγητού στα σχολεία.
Η δημοτική αρχή Καμίνη δεν ανέδειξε έγκαιρα το πρόβλημα που γέννησε η γραφειοκρατική μνημονιακή τανάλια πάνω στους διαγωνισμούς προμήθειας τροφίμων. Η νέα «μέθοδος» του Υπουργείου ήταν τόσο σφιχτή που εμπόδισε για ένα ολόκληρο χρόνο να προχωρήσει ο διαγωνισμός αφήνοντας το Δημοτικό Βρεφοκομείο στο έλεος των χορηγών και των φιλανθρώπων για να λειτουργήσει στοιχειωδώς. Οι υπουργοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ  φρόντιζαν πρώτα απ’ όλα για τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς για χάρη των Τροϊκανών και έγραφαν στα παλιά τους τα παπούτσια τις ενέργειες του Δημοτικού Βρεφοκομείου.  Η αποπληρωμή του χρέους των τοκογλύφων ήταν η απόλυτη προτεραιότητα και όχι οι ανάγκες των παιδιών στο Δημοτικό Βρεφοκομείο.
Πριν από τις δημοτικές εκλογές, ο ίδιος ο Δήμαρχος Γ.Καμίνης διαφήμιζε το μοίρασμα χιλιάδων μερίδων φαγητού ως δείγμα της επιτυχημένης διαδρομής  του. Μετεκλογικά το άφησαν να εξελιχτεί στη σημερινή κατάρρευση.
Διεκδικούμε την άμεση χρηματοδότηση προγραμμάτων σίτισης για όλους τους μαθητές από το Υπουργείο Παιδείας . Άμεσα, το Δημοτικό Βρεφοκομείο να εξασφαλίζει τις μερίδες που έδινε στα σχολεία.
Οι  χορηγίες  και τα προγράμματα φιλανθρωπίας ιδρυμάτων η των ΕΣΠΑ που εμποδίζουν τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες για αξιοπρεπή λειτουργία των παιδικών σταθμών.  Καμία απόλυση συμβασιούχου δεν πρέπει να προχωρήσει, αντίθετα η ομηρία των δικαστηρίων πρέπει να λήξει με την πρόσληψη σε οργανικές θέσεις ως μονίμων όλων αλλά και όσων άλλων χρειάζονται σε εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό.
Διεκδικούμε να σταματήσει ο οικονομικός στραγγαλισμός της λειτουργίας του Δημοτικού Βρεφοκομείου από τις πολιτικές λιτότητας και περικοπών, από τις πολιτικές του Καλλικράτη, που κληρονομήσαμε  από την συγκυβέρνηση. Κανένα κλείσιμο παιδικού σταθμού. Κατάργηση των τροφείων.
Μαζί με όλο το εργατικό κίνημα διεκδικούμε την διαγραφή του χρέους , συγκρουόμαστε με τους εκβιαστές Τραπεζίτες και την ΕΕ. Είναι μονόδρομος αν θέλουμε να έχουμε χρηματοδότηση για τις ανάγκες μας ,για τις ανάγκες των παιδιών, ώστε να μην υπάρχει ούτε ένα πεινασμένο στα σχολεία, ούτε ένα υποσιτισμένο στους παιδικούς σταθμούς.