Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Ενημέρωση από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας Πέμπτης 5/6/2014


Ενημέρωση από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας Πέμπτης 5/6/2014

1.Μπήκε το ζήτημα της αξιολόγησης των εργαζόμενων του Δήμου  με τον Καμίνη να ζητάει να μην συζητηθεί και να μην παρθεί απόφαση. Πρότεινε να γίνει συνάντηση με τον ΣΕΔΑ και τον Πολυμερόπουλο. Ήθελε αν αποφύγει τοποθέτηση ενώ η στάση του ΣΕΔΑ ήταν αφωνία και συγκατάθεση.

2. Ο Καμίνης εμπόδισε να παρθεί απόφαση στήριξης της ομόφωνης απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής με την οποία αρνείται να ασκήσει έφεση κατά των θετικών αποφάσεων των δικαστηρίων υπέρ των συμβασιούχων. Προεκλογικά το παιξε υπέρμαχος και τώρα τα μαζεύει. Μεγάλες κόντρες στη παράταξη Καμίνη αλλά στο τέλος παρά τη δικιά μου πίεση και του Σοφιανού να βγει απόφαση ο Καμίνης  εμπόδισε να γίνει ψηφοφορία.

3. Στο θέμα των συγχωνεύσεων των σχολείων ο Λαμπρακάκης ανακοίνωσε ότι ο Δήμος προχωράει σε προσφυγή κατά της ΚΥΑ για τις συγχωνεύσεις και σε ασφαλιστικά μέτρα κατά της εφαρμογής της με την αιτιολόγηση ότι δεν ζητήθηκε η γνωμοδότηση του Δήμου Αθήνας για τις συγχωνεύσεις (κάτι που επιβάλλεται). Πρότεινε να ζητήσουμε στη νέα πρόταση του Υπουργείου να ζητηθεί η ΣΥΜΦΩΝΗ γνώμη του Δήμου Αθήνας.
Στη συζήτηση έκαναν δυνατές παρεμβάσεις η Στέλλα Πρωτονοταρίου, διευθύντρια του 132 και δασκάλες των Παρεμβάσεων και μία από Σύλλογο γονέων του 7ου.
Στη κατάληξη κοντράραμε τη πρόταση Λαμπρακάκη και ψηφίστηκε ομόφωνα το ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΊ Η ΚΥΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΎΣΕΙΣ.
Στις 3μμ μαζεύτηκαν μικρή ομάδα συντρόφων της Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, μοιράσαν προκηρύξεις και έβαλαν πανό στην είσοδο του Δημαρχείου.
Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας