Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Πέτρος Κωνσταντίνου: «Κλιμακώνουμε τις απεργίες ενάντια στο πολυνομοσχέδιο με πρώτο βήμα την Πανεργατική στις 9 Απρίλη. Και στις εκλογές 18 Μάη στέλνουμε μήνυμα ανταρσίας στις πολιτικές των μνημονίων και την ΕΕ».




 Στο ΕΛΠΙΣ μίλησε με εργαζόμενους που του  περιέγραψαν με τα πιο μελανά χρώματα τόσο την αποδιοργάνωση του νοσοκομείου, όσο και τις τεράστιες ελλείψεις που έχουν σαν αποτέλεσμα την αναστολή ολόκληρων λειτουργιών στο νοσοκομείο. Επίσης βρέθηκε και με ειδικευόμενους γιατρούς που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας γιατί είναι απλήρωτοι.

Στον Αγ. Σάββα το σωματείο των εργαζόμενων είχε καλέσει 4ωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στο προαύλιο του νοσοκομείου ενάντια στις επιθέσεις που δέχεται η υγεία από το νέο μνημόνιο, το πολυνομοσχέδιο, που ψήφισε με κατ’ επείγουσες διαδικασίες η κυβέρνηση το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.


Όπως ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του σωματείου εργαζόμενων στον Αγ. Σάββα, Κώστα Καταραχιά, πάνω από 1.000 οδηγοί πανελλαδικά τίθενται άμεσα σε κλειστή διαθεσιμότητα ενός μήνα ενώ σε ομηρία είναι πλέον 2.000 νοσοκομειακοί γιατροί που περίμεναν την μονιμοποίηση τους και πλέον κινδυνεύουν με απόλυση.
Μιλώντας στην συγκέντρωση των εργαζόμενων ο Πέτρος Κωνσταντίνου μεταξύ άλλων αφού τόνισε:

«Ο Σαμαράς, ο Στουρνάρας, ο Άδωνης και η παρέα του διαλύουν την δημόσια υγεία. Σήμερα απαξιώνουν και πετάνε στο δρόμο τους οδηγούς, αύριο πετάνε στο δρόμο γιατρούς και κανείς δεν ξέρει πού σταματάει αυτή η κατρακύλα. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε.
Δεν πρέπει να αφήσουμε τον Άδωνη Γεωργιάδη να περιγράφει τους καρκινοπαθείς ως ανθρώπους που δεν χρίζουν υγείας και θεραπείας σε ένα δημόσιο νοσοκομείο παρά μόνο στο τελικό στάδιο του καρκίνου. Ο ίδιος χρίζει κάποιας άλλης θεραπείας όπως φαίνεται και γι’ αυτό όλοι οι εργαζόμενοι ενωμένοι πρέπει να δώσουμε ηχηρή απάντηση την ερχόμενη Τετάρτη 9 Απρίλη στη Γενική Απεργία. Πρέπει να κλιμακώσουμε τις απεργίες μέσα στα νοσοκομεία και να πάμε συντονισμένα. Και στις εκλογές 18 Μάη να στείλουμε ένα μήνυμα ανταρσίας. Ανταρσία στις πολιτικές τους, ανταρσία στην ΕΕ. Στον ίδιο το δήμο της Αθήνας πρέπει να δώσουμε και αυτή τη μάχη. Ενωμένοι μπορούμε να νικήσουμε και να τους σταματήσουμε».