Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Απολύστε το Μιχελάκη και τον Γρηγοράκο, όχι τους εργαζόμενους στους Δήμους Απεργίες διαρκείας και καταλήψεις στους Δήμους, συντονισμός για να διώξουμε την κυβέρνηση των περικοπών.


ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Απολύστε το Μιχελάκη και τον Γρηγοράκο, όχι τους εργαζόμενους στους Δήμους
Απεργίες διαρκείας και καταλήψεις στους Δήμους, συντονισμός για να διώξουμε την κυβέρνηση των περικοπών.


Η κυβέρνηση Σαμαρά με κομπάρσο τον Βενιζέλο προχωράει τις απολύσεις βαφτίζοντας τις σε κινητικότητα στους Δήμους με στόχο να πετάξει στο δρόμο 5.000 εργαζόμενους στα πλαίσια του νέου κύματος απολύσεων που επιχειρεί να επιβάλει.

Με βάση  τα κριτήρια του Προκρούστειου νέου προϋπολογισμού-Μνημόνιο η σφαγή των κοινωνικών δαπανών για τους δημότες, με φανερή την πολιτική ιδιωτικοποίησης και ξεπουλήματος σε ιδιώτες των δημοτικών υπηρεσιών, οδηγεί σε τελεσίγραφα Γρηγοράκου για «πλεονάζον» προσωπικό.

Η κυβέρνηση του Σαμαρά που ετοιμάζεται να αναλάβει την ελληνική προεδρεία της ΕΕ πανηγυρίζει για τις θετικές κρίσεις των στελεχών της Τρόικα, της ΕΕ και της ΕΚΤ αλλά και για την ανάκαμψη δήθεν που ξεκίνησε!

Πρόκειται για ανθρώπους τσιράκια των εταιριών, των Τραπεζιτών που βάζουν τα κέρδη και την διαρκή αποπληρωμή των τόκων πάνω από τις δουλειές, τις ζωές, τα σπίτια και το μέλλον των απλών ανθρώπων της δουλειάς. Τώρα μετά τους γιατρούς και το προσωπικό του ΕΣΥ και του ΕΟΠΠΥ, τους διοικητικούς των πανεπιστημίων, τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, τους σχολικούς φύλακες, τους δημοτικούς αστυνομικούς, των εκπαιδευτικών στα ΕΠΑΛ τους περισσεύιουν χιλιάδες στους Δήμους, ανάμεσα τους και 670 στον Δήμο της Αθήνας.

Στον Δήμο της Αθήνας, ολόκληρα κομμάτια όπως η καθαριότητα, ο Ραδιοσταθμός 984 και η ΔΑΕΜ είχα μπέι πρόσφατ αστο στόχαστρο για πλήρες μακέλλεμα οδηγώντας σ εαπολύσεις εκατοντάδες.

Η ΚΕΔΕ αλλά και ο Δήμαρχος Καμίνης με τα παζάρια και τις συμφωνίες για «κινητικότητα ανάμεσα σε Δήμους» άνοιξαν την όρεξη στη κυβένρηση για να κλιμακώσει τώρα με απολύσεις.

Μάλιστα ο Δήμαρχος Γ.Καμίνης υπερβαίνοντας «την αντιπαράθεση μνημόνιο-μη μνημόνιο» λές και έτσι ο κόσμος θα σώσει τις δουλειές και τα σπίτια του από τα αρπακτικά, χειροκροτούσε τον ευατό του για την ικανότητα του να λειτουργεί το Δήμο με μειωμένη την κρατική επιχορήγηση κατά 60% και το προσωπικό κατά 5.500(!).
Την ίδια ώρα οι ηγεσίες των συνδικάτων, της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΠΟΠ-ΟΤΑ δεν συντόνιζαν τη δράση των εργαζόμενων στους Δήμους με το κόσμο που πάλευε και παλεύει με σκληρές απεργίες διαρκείας αφήνοντας περιθώρια ανάσας στην κυβέρνησης Σαμαρά.

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο  της Αθήνας  να απορρίψει την απαράδεκτη πρόκληση Μιχελάκη, να μην δεχτεί ούτε μία απόλυση-κινητικότητα.
 
Να απαιτήσει αύξηση της κρατικής επιχορήγησης για να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες και να μην αναπτυχθούν δομές κάλυψης του πληθυσμού που στενάζει από τις μνημονιακές πολιτικές των κυβερνήσεων.

Είναι ώρα με απεργίες και καταλήψεις στους Δήμους με την στήριξη των δημοτικών συμβουλίων και των εργαζόμενων κατοίκων να ξεφορτωθούμε τους οικονομικούς δολοφόνους με τα πριόνια των απολύσεων και της διάλυσης των δημοτικών υπηρεσιών.