Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Τα παιχνίδια Μιχελάκη-Μητσοτάκη απειλούν την λειτουργία των παιδικών σταθμών του Δήμου ΑθήναςΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 
Δήλωση Πέτρου Κωνσταντίνου, δημοτικού συμβούλου Αθήνας:
Τα παιχνίδια Μιχελάκη-Μητσοτάκη απειλούν την λειτουργία των παιδικών σταθμών του Δήμου Αθήνας

Τριακόσια είκοσι έξι άτομα  με 11μηνες συμβάσεις  για την στελέχωση των παιδικών σταθμών μέσω ΑΣΕΠ ζήτησε ο Δήμος της Αθήνας. Η περιφέρεια έδωσε την έγκριση της. Τα κονδύλια υπάρχουν στον προϋπολογισμό που έχει εγκρίνει έγκαιρα το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας. Και όμως τα παιχνίδια των Μιχελάκη-Μητσοτάκη που μυρίζονται βουλευτικές εκλογές απειλούν να αφήσουν κλειστούς πολλούς παιδικούς σταθμούς γιατί κωλυσιεργούν πιέζοντας «πάρτε προσωρινά προσωπικό με δίμηνες συμβάσεις.»
 Τι λένε απλά οι υπουργοί της δικομματικής στο Δήμο της Αθήνας; Πάρτε μερικούς ομήρους και θα τους διώξουμε μετά τις εκλογές αφού το σχέδιο είναι να κλείσουν οι παιδικοί σταθμοί και να ανατεθεί στην οικογένεια , την ιδιωτική πρωτοβουλία η ακόμη και σε πιο αδιαφανείς μηχανισμούς φιλανθρωπίας.»
Την ίδια ώρα αναστάτωση αναμένεται να προκαλέσουν δικαστικές αποφάσεις που αφορούν πάνω από εκατό άτομα μέσα στον Οκτώβρη.
Ήδη, εργαζόμενες μητέρες αναγκάζονται να καταφύγουν σε λύσεις που κοστίζουν σε χρήμα αλλά και δεν καλύπτουν ούτε παιδαγωγικά αλλά ούτε και από άποψη ασφάλειας και υγείας τα παιδιά τους.
Την ίδια ώρα χιλιάδες παιδιά δεν θα διαβούν τη πόρτα παιδικού σταθμού για κάποια λιγοστά εκατομμύρια που αρνείται να δηλώσει η κυβέρνηση ενώ παριστάνει ότι «τα ψάχνει.» Η  ίδια η καθυστέρηση και η ανασφάλεια σπρώχνει παιδιά έξω από παιδικούς σταθμούς.
Κανένα παιδί δεν πρέπει να μείνει έξω από παιδικό σταθμό για τα παιχνίδια του Μιχελάκη και του Μητσοτάκη.
Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας πρέπει να επιβάλει ένα οριστικό τέλος στα σχέδια ης κυβέρνησης να συρρικνώσει τους παιδικούς σταθμούς. Ας πάρουν τα λεφτά από τα καύσιμα των τζέτ των φίλων τους επιχειρηματιών σους οποίος ξεπουλάνε τους δημόσιους οργανισμούς.