Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Ο ΚΑΜΙΝΗΣ ΣΠΕΡΝΕΙ ΑΝΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΘΕΡΙΣΕΙ ΘΥΕΛΛΕΣ ΜΕ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΉ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΤΡΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Ο ΚΑΜΙΝΗΣ ΣΠΕΡΝΕΙ ΑΝΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΘΕΡΙΣΕΙ ΘΥΕΛΛΕΣ ΜΕ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΉ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤ!
Κλιμάκωση των αγώνων με απεργίες και καταλήψεις.
Μονιμοποιήσεις , όχι απολύσεις

                Δήμαρχος της καταστολής και των απολύσεων χιλιάδων συμβασιούχων για χάρη της κυβέρνησης και της Τρόικα γίνεται ο τέως Συνήγορος του Πολίτη Γ.Καμίνης . Έστειλε τον Θ.Λιβάνιο, Γενικό Γραμματέα να παρέμβει στη  προσφυγή στα δικαστήρια κατά της απεργίας  των εργαζομένων στην καθαριότητα . Το σωματείο με μια συνέλευση 1250 ατόμων  προκήρυξε απεργία   για   να διεκδικήσουν να μην απολυθούν   715  συμβασιούχοι.  Ο κ.Λιβάνιος τοποθετήθηκε δηλώνοντας ότι και χωρίς τους  715 συμβασιούχους η καθαριότητα μπορεί να δουλέψει αφήνοντας άφωνους τους πάντες. Τις  αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων που ζητούσαν τη διατήρηση των θέσεων εργασίας για τους συμβασιούχους διότι εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες  τις έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια, όπως επίσης και τις  τοποθετήσεις του αντιδημάρχου καθαριότητας κ. Α.Βαρελά ότι στη καθαριότητα χρειαζόμαστε περισσότερο προσωπικό!
                Φαίνεται ότι ο Δήμαρχος και ο γραμματέας αποφάσισαν να εκτελέσουν ένα συμβόλαιο θανάτου των θέσεων εργασίας των χιλιάδων συμβασιούχων που έχουν συνάψει μαζί με την κυβέρνηση. Την ίδια στάση κατά των εργαζόμενων τήρησαν άλλωστε και για τους εργαζόμενους του ΠΟΔΑ. Για τους συμβασιούχους του Αλλοδαπών έστειλαν το διοικητή του ΑΤ Ομονοίας και έπειτα δύναμη της Αστυνομίας για να σταματήσουν τον αποκλεισμό του χώρου από τους απολυμένους συμβασιούχους.
                Δεν προκαλεί κατάπληξη η στάση τους, προκαλεί όμως τη δίκαιη οργή που οδήγησε σήμερα τους εργαζόμενους στη καθαριότητα να αποκλείσουν την είσοδο της υπηρεσίας καθαριότητας στην Ιερά οδό. Τη κατεύθυνση άλλωστε την έδωσε ο Υπουργός κ Λοβέρδος όταν είπε ότι ένα εκατομμύριο δημόσιοι υπάλληλοι ταλαιπωρούν το κοινωνικό σύνολο. Εξ άλλου για τις μαζικές απολύσεις μίλησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός με το ότι θα μας κάνει τη χάρη να υπάρχει ένας εργαζόμενος σε κάθε οικογένεια.
                Μετά τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ όπου η εργατική τάξη και η νεολαία έστειλαν το μήνυμα της κλιμάκωσης ο μόνος δρόμος είναι η ανατροπή της  πολιτικής του Μνημόνιου και του Μεσοπρόθεσμου πριν διαλύσουν τις υπηρεσίες και τις δουλειές μας Δεν θα πληρώσουμε τα σπασμένα της αποτυχίας τους, αντίθετα ζητάμε να σταματήσουν να πληρώνουν το χρέος στις Τράπεζες και να μας βάζουν τη θηλιά στο λαιμό.
Είναι ώρα για απεργίες διαρκείας και καταλήψεις στους Δήμους για να απαιτήσουμε μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Με το  συντονισμό με το μαζικό κίνημα των καταλήψεων στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ μπορούμε να τους κάνουμε να υποχωρήσουν!
                Η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας καταδικάζει την απόφαση του Δημάρχου να εμποδίσει την είσοδο των συμβασιούχων και των εργαζομένων στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να το πραγματοποιήσει φρουρούμενο από ατ ΜΑΤ και με μοναδικό δικαίωμα να προσκαλέσει η παράταξη μας ένα άτομο! Τα δημοτικά συμβούλια είναι ανοικτά και όχι συνάξεις της εκάστοτε  πλειοψηφίας και των αρεστών της.

ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΤΡΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ