Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΜΙΝΗΣ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ


Δήλωση Πέτρου Κωνσταντίνου, δημοτικού συμβούλου Αθήνας
Η απόφαση του Δημάρχου Γ.Καμίνη να κινηθεί με δικαστικά και αστυνομικά μέτρα κατά των αγωνιζόμενων συμβασιούχων του Κέντρου Εξυπηρέτησης Αλλοδαπών που απολύθηκαν είναι πρόκληση για τις δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες που καταχτήθηκαν με αίμα και θυσίες στον αγώνα για την ανατροπή της χούντας.
Ο Δήμαρχος από τέως Συνήγορος του Πολίτη έχει μετατραπεί σε  φερέφωνο της κυβέρνησης και της Τρόικα, σε τσιράκι του κάθε Υπουργού Εσωτερικών που μοιράζει απολύσεις και  περικοπές, σε μακρύ χέρι του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη για την καταστολή των απεργιών και  των καταλήψεων των εργαζόμενων του Δήμου, σε μόνιμο αντιδιαδηλωτή για κάθε κινητοποίηση που βαδίζει στους δρόμους της Αθήνας.
Ο Δήμαρχος Γ.Καμίνης έβαλε μπρός αγωγή κατά των εργαζόμενων μέσω απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής αφού στο παρά πέντε δεν προχώρησε να τους μηνύσει ο ίδιος! Μάλιστα την απόφαση αυτή καταψήφισε η Νέλλη Παπαχελά, πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής.
Ας μην παριστάνει τον ευαίσθητο για τους μετανάστες τώρα που θέλει να σπάσει την απεργία και ας μας ενημερώσει πόσα εκατομμύρια εισπράττει η υπηρεσία από τους ανθρώπους αυτούς; Γιατί άραγε δεν βρίσκεται προσωπικό για μια τέτοια υπηρεσία; Μήπως δεν είναι γνωστή η εικόνα των ουρών και της αναμονής από τα χαράματα για ένα χαρτάκι προτεραιότητας;  Οι εργαζόμενοι αγωνίζονται για να κρατήσουν τις θέσεις εργασίας ώστε να εξυπηρετούνται οι μετανάστες ενώ ο Δήμαρχος ετοιμάζεται να φέρει ενοικιαζόμενους εργαζόμενους με πεντάμηνες συμβάσεις μέσω ΜΚΟ.
Πρόκειται για απαράδεκτες ενέργειες. Αντί ο Γ.Καμίνης να συστρατευθεί με τους εργαζόμενους που παλεύουν για να μην απολυθεί κανένας τους στέλνει στα Αστυνομικά Τμήματα. Αύριο ίσως τους κουβαλήσει τα ΜΑΤ. Τι θα κάνει άραγε απέναντι στους εργαζόμενους που από την Κυριακή κατεβαίνουν σε απεργία στη καθαριότητα ενάντια στις εκατοντάδες απολύσεις . Θα καταφύγει σε αστυνομικά μέτρα και στα ΜΑΤ;
Καλούμε τους εργαζόμενους στο Δήμο Αθήνας , όλο το εργατικό κίνημα και τις φοιτητικές καταλήψεις να καταδικάσουν αυτή την προκλητική και απαράδεκτη μεθόδευση του Δημάρχου Αθήνας και να δώσουν δυναμικό παρών στο πλευρό των εργαζομένων  του Κέντρου Εξυπηρέτησης Αλλοδαπών.