Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΣ, ΟΧΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ,ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 21 Μάρτη 2011
Οι εργαζόμενοι του Δήμου της Αθήνας με την σημερινή τους κινητοποίηση δίνουν το λαμπρό παράδειγμα για τον τρόπο που όλοι οι συμβασιούχοι πανελλαδικά πρέπει να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στην εργασία.
Απέναντι σε έναν δήμαρχο που εγκαταλείπει το Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς να ακούσει τις φωνές αγωνίας των χιλιάδων συμβασιούχων που χάνουν την δουλειά τους, η κατάληψη του Δημαρχείου της Αθήνας είναι ένα κάλεσμα προς όλους τους συμβασιούχους πανελλαδικά να καταλάβουν όλα τα Δημαρχεία της χώρας διεκδικώντας την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Είναι ώρα να προχωρήσουν τα σωματεία τώρα σε απεργίες διαρκείας για να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος, για μόνιμη και σταθερή για δουλειά. Για να υπερασπίσουμε τις κοινωνικές υπηρεσίες από τη διάλυση.
Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει παντού αποφασιστικό μήνυμα με κλιμάκωση των αγώνων παντού ότι τα μέτρα του Μνημόνιου δεν περνάνε ούτε στους Δήμους, ούτε στα σχολεία με τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις, ούτε στα νοσοκομεία με τα κλεισίματα. Μιά κυβέρνηση που βρήκε λεφτά για να στείλει βομβαρδιστικά και φρεγάτες στη Λιβύη, δεν βρήκε τα λεφτά για να σώσουμε τις δουλειές μας, τα σχολεία και τα νοσοκομεία.
Καταγγέλλουμε την εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση ενάντια στους εργαζόμενους της καθαριότητας, την παρουσία ΜΑΤ σε όλα τα δημοτικά κτήρια από την Λιοσίων μέχρι το Πολιτιστικό Κέντρο.
Καλούμε σε συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζόμενων για το δικαίωμα στη δουλειά μέχρι τη νίκη!