Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Συγχωνεύσεις – Καταργήσεις σχολικών μονάδων (Δημοτικό Συμβούλιο, Τετάρτη 16/2, 15:00)

Στα πλαίσια της κυβερνητικής πολιτικής που το τελευταίο διάστημα συνθλίβει το παρόν και το μέλλον του κόσμου της εργασίας, σαρωτικές αλλαγές επιχειρούνται στην εκπαίδευση που αλλάζουν ακόμα και τον ίδιο το χαρακτήρα του σχολείου, θέτοντας υπό αίρεση ακόμη και το δημόσιο-δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης. Το Υπουργείο Παιδείας έχει δώσει κατευθύνσεις για συγχωνεύσεις έως και καταργήσεις σχολικών μονάδων, οι οποίες θα πρέπει να υλοποιηθούν μέχρι το τέλος του μηνός.
Το θέμα έχει αναστατώσει γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, οι οποίοι βρίσκονται σε αναβρασμό. Με επίκαιρη παρέμβαση του Δημοτικού Συμβούλου της «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» Π. Κωνσταντίνου στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα αναδείχτηκε, αλλά δυστυχώς δεν υπήρξε χρόνος να κουβεντιαστεί, παρόλο το εξαιρετικά επείγον του θέματος. Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, την Τετάρτη 16/2 θα τεθεί το θέμα για συζήτηση «προ ημερησίας διατάξεως» από την «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας».
Καλούμε τους άμεσα ενδιαφερόμενους γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς να παραστούν την Τετάρτη 16/2 στις 15:00 στο Δημαρχιακό Μέγαρο στην πλατεία Κοτζιά. Σύλλογοι εκπαιδευτικών και σύλλογοι γονέων είναι οι καθύλην αρμόδιοι και θα πρέπει να παρίστανται για να εκφράσουν τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας. Έτσι μονο θα πιεστεί το ΔΣ να συζητήσει το θέμα σε όλη του τη διάσταση και να πάρει μια ξεκάθαρη θέση για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου ενάντια στις συγχωνεύσεις

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!