Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Ψήφισμα Αλληλεγγύης στις κινητοποιήσεις του σωματείου της ΕΤΕΡ ενάντια στις απολύσεις στον ΑΝΤ1 και τις παραβιάσεις της ΣΣΕ

Πριν λίγες ημέρες το σωματείο της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ) πραγματοποίησε απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στις απολύσεις στον ΑΝΤ1, αλλά και τις παραβιάσεις της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ).

Στεκόμαστε στο πλευρό της ΕΤΕΡ και στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα της ενάντια στις απολύσεις και την εργοδοτική απόπειρα για ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας και απολύσεις εργαζομένων. Με περισσό θράσος η εργοδοσία, από τη στήριξη που της δίνει η κυβέρνηση με «χειρουργικές» νομοθετικές παρεμβάσεις στην κατεύθυνση που έχει χαράξει με την τρόϊκα, επιχειρεί να περιορίσει στο ελάχιστο τα εργατικά δικαιώματα και να φορτώσει το βάρος της κρίσης στις πλάτες των μόνων που δεν έφταιξαν, των εργαζομένων. Ζητάμε να σταματήσουν οι απολύσεις, να εφαρμόζονται οι ΣΣΕ και να διευρυνθούν τα εργατικά δικαιώματα. Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στο σωματείο της ΕΤΕΡ.

Το θέμα των απολύσεων στον ΑΝΤ1 και εν γένει των παραβιάσεων της ΣΣΕ συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη και την αλληλεγγύη τους με κοινή ανακοίνωση εκφράζουν αντικαπιταλιστικές κινήσεις πόλης σε δήμους του λεκανοπεδίου Αττικής καθώς και στην περιφέρεια, μεταξύ των οποίων και η "Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας":
*Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Περιφέρεια Αττικής
*Ανυπόταχτη Πετρούπολη
*Αριστερή Παρέμβαση στους δρόμους της Νέας Σμύρνης - ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ
*Αριστερή Κίνηση Περιστερίου
*Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ – Μαρούσι
*Εκτός Σχεδίου - Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία
*Ανταρσία στο λιμάνι (Πειραιάς)
*Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας