Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 4/5, 3MM


Κλαδέψτε από τη ρίζα τα κέρδη των εργολάβων, όχι τα δένδρα στις γειτονιές μας!
Η επένδυση του Δημάρχου Κ. Μπακογιάννη στα ιδιωτικά κέρδη με το ξεπούλημα κάθε δημόσιου αγαθού: στέγης, παιδείας, υγείας και πρασίνου στις ιδιωτικές εταιρείες, φανερώθηκε, για άλλη μια φορά στα μάτια κάθε κατοίκου αυτής της πόλης, οι οποίοι βλέπουν τα δέντρα  της γειτονιάς τους να καρατομούνται, αντί να κλαδεύονται.
Οι επιπτώσεις αυτής της πρακτικής στη χλωρίδα, την πανίδα, το μικροκλίμα και στην ποιότητα της ζωής μας είναι τεράστιες.
Ο Δήμος της Αθήνας έχοντας συρρικνώσει και απαξιώσει την Υπηρεσία Πρασίνου με μειώσεις των εργαζομένων (από 600 σε 300 άτομα) και περικοπές στα έξοδα για βασικά εργαλεία, ανέθεσε σε ιδιωτική εταιρεία τη συντήρηση του πρασίνου έναντι του ποσού των 28.000.000 €, η οποία χωρίς ειδικευμένο προσωπικό, χωρίς επιστημονικές οδηγίες, χωρίς τα απαραίτητα μέσα (αναβατόρια) προχώρησε στο «βαθύ κλάδεμα» των δέντρων, προκαλώντας ανεπανόρθωτες βλάβες. Ο Μπακογιάννης θέλει να μετατρέψει την υπηρεσία Πρασίνου σε υπηρεσία εξυπηρέτησης των συμφερόντων των εργολάβων που ανέλαβαν την καρατόμηση των δένδρων.
Περιβαλλοντικές οργανώσεις και απλοί πολίτες έχουν ξεσηκωθεί ενάντια στην καταστροφή του αστικού πρασίνου και προκάλεσαν συζήτηση του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο της 4/5, γι’ αυτό μας καλούν όλες και όλους  να συμμετάσχουμε στην παράσταση διαμαρτυρίας,  έξω από το Δημαρχείο της Αθήνας.  
Η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας θα είναι εκεί  για να βάλουμε όλοι μαζί φραγμό στα σχέδια του Δήμου για ιδιωτικοποίηση των αλσών της πόλης και συρρίκνωση των χώρων πρασίνου, τουριστικοποίηση της πόλης και αποξένωση των κατοίκων της από χώρους συνυφασμένους με την καθημερινότητά τους.
Η ζωή μας είναι πάνω από τα κέρδη τους
Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας

2/5/2022