Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

Στην προεκλογική περίοδο καμιά αναστολή της δράσης μέσα και έξω από τα δημοτικά συμβούλια Συνεχίζουμε ενάντια στο φασισμό, τις περικοπές και την ατζέντα νόμου και τάξης στα Εξάρχεια


ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Στην προεκλογική περίοδο καμιά αναστολή της δράσης μέσα και έξω από τα δημοτικά συμβούλια
Συνεχίζουμε ενάντια στο φασισμό, τις περικοπές και την ατζέντα νόμου και τάξης στα Εξάρχεια

Η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας μπαίνει σφήνα στην επιχείρηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να αποπροσανατολίσει παίζοντας το χαρτί του νόμου και τάξης στα Εξάρχεια και να μεταφέρει την αντιπαράθεση σε ανούσια ζητήματα διαχείρισης της φτώχειας και των συνεχιζόμενων περικοπών στα τηλεοπτικά παράθυρα με αντιπάλους στον εκλεκτό της Νάσο Ηλιόπουλο να σκιαμαχεί με τον Μπακογιάννη του Μητσοτακέικου και τον Γερουλάνο του φθαρμένου ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, με αποκλεισμό των ενοχλητικών αριστερών φωνών, όπως του δημοτικού συμβούλου και υποψήφιου Δημάρχου Πέτρου Κωνσταντίνου. Αντίθετα με την παρουσία μας μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο στηρίζουμε την δυναμική του κόσμου της εργατικής αντίστασης, του αντιφασιστικού κινήματος, των εκπαιδευτικών και των γονιών, των κινημάτων υπεράσπισης του πράσινου στις γειτονιές.
Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Πέμπτη 11 Απρίλη συνέπεσε με την πρωινή μεγάλη συνέλευση των εργαζόμενων στην καθαριότητα από το σωματείο ΕΕΔΑ και τις επιχειρήσεις σκούπα της ΕΛΑΣ μαζί με τις αντιδραστικές εκδηλώσεις “νόμου και τάξης” των ΝΔ-ΚΙΝΑΛ στα Εξάρχεια. Όλα αυτά όταν η Γεροβασίλη προχώρησε σε ρατσιστικά κυνηγητά των μεταναστών με τα ΜΑΤ από τα Διαβατά μέχρι τον Σταθμό Λαρίσης και οι φασίστες βρήκαν την ευκαιρία να επιτεθούν στα Εξάρχεια σε δύο φωτορεπόρτερ, τον Αλέξανδρο Σταματίου και άλλον ένα. Τα Εξάρχεια δεν έχουν ανάγκη από τους “νοικοκυραίους” του Μπακογιάννη και του Γερουλάνου,ούτε από τα ΜΑΤ της Γεροβασίλη που ανοίγουν το δρόμο στην δεξιά και ακροδεξιά ατζέντα νόμου και τάξης με την καταστολή των κινημάτων αμφισβήτησης, των καταλήψεων στέγης, τις σκούπες κατά των τοξικοεξαρτημένων που οδήγησαν στην δολοφονία Ζάκ Κωστόπουλου. Είναι παραμύθια ότι καταδιώκουν τους εμπόρους ναρκωτικών. Θέλουν τα Εξάρχεια ζώνη πλουτισμού για τος επιχειρηματίες φίλους τους και έχουν γραμμένα στα παλιά τους τα παπούτσια τους αγώνες των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής, για τα σχολεία, το πράσινο, την καθαριότητα και την δημοκρατία.
Πρώτον, με πρόταση του δημοτικού συμβούλου της Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας Πέτρου Κωνσταντίνου το δημοτικό συμβούλιο με ψήφους 28 υπέρ και τρία λευκά υιοθέτησε το παρακάτω ψήφισμα:
«Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις στα 4 χρόνια από την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής στις 18 Απρίλη.
Η Αθήνα είναι και θα παραμείνει πόλη αντιφασιστική.
Όσο διαρκεί η δίκη της Χρυσής Αυγής δεν παρέχουμε διευκολύνσεις, όσον αφορά πλατείες και χώρους για εκλογικά περίπτερα. Είναι ανεπιθύμητοι.»
Είναι πολύ σημαντική η απόφαση και μπορεί να απλωθεί από όλα τα δημοτικά συμβούλια σε κάθε σημείο που οι ναζί της Χρυσής Αυγής επιχειρούν να επιβάλουν την παρουσία ξανά των ταγμάτων εφόδου παριστάνοντας τον “νόμιμο κόμμα.”
Δεύτερο, υπήρξε απόφαση να ανατραπεί η ημερήσια και να προηγηθεί το θέμα των σχολείων όπου εκπαιδευτικοί και γονείς από την Γκράβα, το 39ο ΓΕΛ και το 30ο γυμνάσιο, τα δημοτικά 35 και 36 Εξαρχείων, το 162 στη Ακαδημία Πλάτωνος, το Μουσικό και το Καλλιτεχνικό. Αναδείχτηκαν οι συνέπειες των περικοπών και των ματωμένων πλεονασμάτων στην άθλια κατάσταση και την επικινδυνότητα κτιριακών υποδομών, τα προβλήματα που δημιουργούν οι συστεγάσεις σχολείων, το γεγονός ότι ιδρύθηκε το Καλλιτεχνικό Αθηνών...χωρίς να του δοθεί κτίριο ενώ σπαταλώνται εκατομμύρια για έργα βιτρίνας και ενοικιάσεις μη αναγκαίων κτιρίων. Προτείναμε να παρθεί απόφαση με συγκεκριμένες ιεραρχήσεις και όχι αόριστες δεσμεύσεις και συγκεκριμένα να υπάρξει η αυτόνομη θέρμανση των σχολείων της Γκράβας, επιτάχυνση της αποκατάστασης του πρανές στο 39ο, έργα συντήρησης για το 35,36 και 162 και άμεση ενοικίαση κτιρίου για την στέγαση του Καλλιτεχνικού με άρνηση μεταφοράς του στην Ηλιούπολη. Η πλειοψηφία πρότεινε να σταλούν όλα τα αιτήματα στις υπηρεσίες και να δοθούν απαντήσεις σε επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού στις 22 Απρίλη, και αυτό υπερψηφίστηκε.
Τρίτον , προτείναμε να δοθεί ξανά στους ρακοσυλλέκτες ο χώρος που τους είχε δώσει ο Δήμος Αθήνας αλλά τους τον στέρησε στην Αγίου Πολυκάρπου 95. Υπήρξε απόφαση για να συγκληθεί η διαπαραταξιακή επιτροπή για να προχωρήσει σε συζήτηση με τα σωματεία ρακοσυλλεκτών και κατάληξη σε απόφαση.
Τέταρτο, ο Σύλλογος Άνω Αμπελοκήπων έφερε το αίτημα να ζητηθεί από την ΔΕΗ να συμφωνήσει επιτέλους στην παραχώρηση οικοπέδου στην Λάμψα, κάτι που αρνείται.
Στις γειτονιές και την καρδιά της πόλης θα στηρίζουμε τους αγώνες! Την επόμενη βδομάδα κλιμακώνουμε την δράση του αντιφασιστικού κινήματος με την μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση στα 4 χρόνια από την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής με αντιφασιστική συγκέντρωση της ΚΕΕΡΦΑ, της ΑΔΕΔΥ, της ΟΕΝΓΕ, φοιτητικών συλλόγων την Παρασκευή 18 Απρίλη στο σταθμό Μετρό Αμπελοκήπων στις 8.30πμ.
Το Σάββατο 13 Απρίλη θα υπάρξει παρέμβαση την Λαϊκή Αγορά Εξαρχείων στις 12 μεσ από την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας.