Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Να βάλουμε φρένο στις απολύσεις 5 εργαζόμενων του Ραδιοσταθμού Αθήνα 984 από τον Καμίνη Να συζητηθεί σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο ως θέμα προ ημερήσιας διάταξης η ανάκληση των απολύσεων


 
ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Να βάλουμε φρένο στις απολύσεις 5 εργαζόμενων του Ραδιοσταθμού Αθήνα 984 από τον Καμίνη
Να συζητηθεί σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο ως θέμα προ ημερήσιας διάταξης η ανάκληση των απολύσεων  

Ο Καμίνης, πιστός στον αντεργατικό κατήφορο από την πρώτη του θητεία, προχωρά στις απολύσεις πέντε ακόμη εργαζόμενων του Ραδιοσταθμού Αθήνα 9.84. Είχαν προηγηθεί άλλες δέκα απολύσεις. Είναι προφανές ότι θεωρεί τους εργαζομένους “βάρος” και τους πετάει στα σκουπίδια.
Επίσης ανακοινώθηκε ότι θα προχωρήσει ο σταθμός σε καταβολή έναντι αντί για μισθό τους επόμενους μήνες με περικοπές σε 4 βαθμίδες ανάλογα με το ύψος του μισθού 17%,40%, 50%, 60%!
Την ίδια ώρα αυξάνονται οι εκβιασμοί του προσωπικού με απαιτήσεις μετατροπής των συμβάσεων από πλήρους σε μερική απασχόληση οδηγώντας έτσι στη συρρίκνωση, την απαξίωση και τελικά το κλείσιμο του Ραδιοσταθμού Αθήνα 9.84.Στο όνομα των ελλειμμάτων του Αθήνα 9.84 ύψους 150.000 ευρώ, ο πλεονασματικός Δήμος Αθήνας με εντολή Καμίνη άρχισε τις απολύσεις.
Είναι σκάνδαλο η προβολή του χώρου όπου βρίσκεται ο Ραδιοσταθμός Αθήνα 9.84 ως κέντρου καινοτομίας, όπου ο Δήμος Αθήνας διεκδικεί μάλιστα Βραβείο σε ευρωπαϊκό επίπεδο και την ίδια ώρα να οδηγούν σε κλείσιμο των σταθμό και σε απόλυση δεκάδες εργαζομένους.
Βέβαια η επιχειρηματικότητα και η μετατροπή του χώρου σε πεδίο δράσης και προβολής των εταιριών δεν αποκλείεται να προϋποθέτει να τους αδειάσει τη γωνία ο 9.84 το αμφιθέατρο του οποίου πέρασε στην Τεχνόπολη και αναβαθμίζεται για να είναι ανταγωνιστικό στη διεκδίκηση μεριδίου συνεδριακού τουρισμού.
Καλούμε την ΕΣΗΕΑ και την ΠΟΕΣΥ, τα σωματεία του Δήμου Αθήνας να απαιτήσουν την ανάκληση των απολύσεων.
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να συζητηθεί έκτακτα, να δοθεί έκτακτη επιχορήγηση για τον Αθήνα 9.84 και να παρθούν πίσω οι απολύσεις.

Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας