Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Οι δημοτικές αίθουσες είναι δημόσιες Ο δήμος Αθήνας να σταματήσει την εμπορευματοποίηση χώρων και υπηρεσιών

Οι δημοτικές αίθουσες είναι δημόσιες
Ο δήμος Αθήνας να σταματήσει την εμπορευματοποίηση χώρων και υπηρεσιών

Το ζούμε κι αυτό επί διοίκησης δημάρχου Γ. Καμίνη. Ο ΟΠΑΝΔΑ (Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου) , όπου ανήκει η ευθύνη για την διαχείριση των δημόσιων δημοτικών χώρων (αίθουσες, αθλητικά κέντρα, κλπ), τους παραχωρεί για εκδηλώσεις έναντι χρηματικού ανταλλάγματος. Αυτό το εφαρμόζει ακόμη και για τις εκδηλώσεις των δημοτικών παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο δημοτικό συμβούλιο!
Ενημερώνουν ότι “κάθε δημοτική παράταξη δικαιούται 1 φορά το μήνα δωρεάν δημοτικό χώρο σε όλη την Αθήνα”! Έτσι, αν μια δημοτική παράταξη προγραμματίζει να συζητήσει με τους κατοίκους και στις 7 δημοτικές κοινότητες του δήμου, πρέπει να πληρώσει χρήματα για χώρους στις 6 από αυτές.
Η “δημοκρατική” λειτουργία στο δήμο Αθήνας απογειώνεται σε νέα ύψη παράλληλα με την εφαρμογή πολιτικών ιδιωτικοποίησης στη δημοτική περιουσία, πληρωμένη από δημόσιο χρήμα, πληρωμένη από τέλη και φόρους δημοτών και κατοίκων.
Αυτό είναι το νέο δόγμα της δήθεν “μεταμνημονιακής Ελλάδας”, που υπηρετείται απαρέγκλιτα και από τη διοίκηση Γ. Καμίνη. Η όποια κάλυψη βασικής ανάγκης, αλλά και κάθε δραστηριότητα της εργαζόμενης κοινωνίας θα πληρώνεται από τα καταβαραθρωμένα εισοδήματα της ίδιας, επί πλέον των αιματηρών φόρων και κάθε είδους χαρατσιών που της έχουν επιβληθεί για το βαρέλι δίχως πάτο του χρέους προς τους τοκογλύφους δανειστές. Μέχρι και νέο δημοτικό τέλος για το αστικό πράσινο, ετοιμάζονται να εφαρμόσουν.
Οι κάτοικοι και οι φορείς τους, συλλογικότητες, σχήματα και κινήσεις, έχουν δικαίωμα στην ελεύθερη πρόσβαση σε κάθε δημόσιο δημοτικό χώρο.
Το διεκδικούμε. Αντικρούουμε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης χώρων και υπηρεσιών.
Καλούμε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθηναίων να ανακαλέσει την απόφαση για εμπορευματική διαχείριση της δημοτικής περιουσίας από τον ΟΠΑΝΔΑ.

24/5/2018
Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας
4η Δημοτική Κοινότητα