Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ-ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Ανταρσία στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και της αντίστασης

Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας


ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ-ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ με το νόμο Γαβρόγλου, με τις συγχωνεύσεις σχολών και την συρρίκνωση των δομών της εκπαίδευσης σε όλα τα επίπεδα υπονομεύει τη δημόσια δωρεάν παιδεία για τα παιδιά της εργατικής τάξης.
Καταργεί ολόκληρες σχολές των ΤΕΙ υπονομεύοντας το μέλλον της νέας γενιάς εργαζόμενων. Περιορίζει τη δυνατότητα των μαθητών των ΕΠΑΛ να μπούνε στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Όλα για τις ανάγκες της αγοράς και των επιχειρηματιών στο βωμό των μνημονίων και του κέρδους.

Διακηρύσσει τάχα ότι υλοποιεί τα αιτήματα των εκπαιδευτικών για την δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή ενώ στην πράξη, χαντακώνει τους παιδικούς σταθμούς και συρρικνώνει τα νηπιαγωγεία, απολύει βρεφοκόμους και δεν διορίζει νηπιαγωγούς.

Την ίδια ώρα επιτίθεται στις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών, με μηδενικές προσλήψεις και εξοντωτικά αντιεκπαιδευτικά ωράρια, γι αυτό άλλωστε κινητοποιούνται στις 2 Μάρτη.
Απέναντι σε αυτή την επίθεση, μόνο ο κοινός αγώνας μπορεί να σώσει την δημόσια παιδεία, τα ΤΕΙ, τα ΕΠΑΛ, την προσχολική αγωγή και τα νηπιαγωγεία, τα σχολεία μας.
Δεν είναι για διάσπαση του μετώπου των εργαζόμενων, των εκπαιδευτικών, των νηπιαγωγών και των βρεφοκόμων, των φοιτητών.

Είναι ώρα για την κοινή δράση για να σώσουμε τις δουλειές μας και την δημόσια παιδεία τους παιδικούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία
Η λύση δεν είναι οι ιδιώτες και τα βάουτσερ, τα τροφεία και οι κληρώσεις για λιγοστές θέσεις αλλά να σπάσουμε τη μνημονιακή λιτότητα και τις περικοπές , να γίνουν μαζικές προσλήψεις στους Δήμους και τα σχολεία.

Καλούμε τα σωματεία και τους συλλόγους των εργαζόμενων στους Δήμους και τα σχολεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, την ΔΟΕ, την ΟΛΜΕ, την ΠΟΕ-ΟΤΑ να πρωτοστατήσουν στην κοινή απεργιακή δράση για να σώσουμε την δημόσια παιδεία και τις δομές των Δήμων, για μαζικές προσλήψεις και χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Να διαγραφεί το χρέος που ρουφάει ό,τι θα μπορούσε να πάει για τις κοινωνικές ανάγκες, να περικοπούν οι εξοπλισμοί και όχι να κλείσουν σχολεία και παιδικοί σταθμοί!
Κοινός αγώνας για να γίνουν μαζικές προσλήψεις προσωπικού σε σχολεία, νηπιαγωγεία και δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Προσλήψεις όχι συμβασιούχων και αναπληρωτών αλλά μόνιμου προσωπικού με σταθερές θέσεις εργασίας. Προσλήψεις στα δημόσια νηπιαγωγεία όλου του αναγκαίου βοηθητικού προσωπικού (τραπεζοκόμοι κλπ). Αύξηση τώρα της χρηματοδότησης στην Παιδεία και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.