Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Νέα άκαρδη επίθεση Καμίνη στους άστεγους της “κοινωνικής πολυκατοικίας” της Μουμπουλίνας 36



ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Νέα άκαρδη επίθεση Καμίνη στους άστεγους της “κοινωνικής πολυκατοικίας” της Μουμπουλίνας 36

Συνέντευξη τύπου των κατοίκων της κοινωνικής πολυκατοικίας την Τρίτη 28/11 στις 1.30μμ


Προκαλεί το εξώδικο του Δημάρχου Καμίνη προς τους άστεγους καθώς μάλιστα πλησιάζουν οι μέρες των Χριστουγέννων και η πόλη έχει φωτιστεί. Απειλεί ότι θα διακόψει το ρεύμα και το νερό στις 4 Δεκέμβρη και τους καλεί να βρούν στέγη αλλού από μόνοι τους μέχρι τις 30 Νοέμβρη... το πιό πιθανό στα κοντινά παγκάκια του Μουσείου.
Οι άνθρωποι αυτοί εντάχθηκαν στο πρόγραμμα κοινωνικής στέγασης με ηχηρές τυμπανοκρουσίες όταν εγκαινιάσθηκε για την ευαισθησία της δημοτικής αρχής πρός ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, μονογονεϊκές οικογένιες με πολλά παιδιά.
Το συγκεκριμένο έγγραφο-μνημείο απανθρωπιάς απέναντι σε ανθρώπους που βρήκαν για τα παιδιά τους που φοιτούν σε κοντινά σχολεία μιά λύση έρχεται μετα από συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας τον Αύγουστο όπου καταδείχτηκαν τα κενά της σύμβασης με το ίδρυμα Χατζηκώνστα, ιδιοκτήτη της πολυκατοικίας, καθώς αντιμετώπιζε τους άστεγους ως πειραματόζωα δήθεν “κοινωνικών προγραμμάτων”. Αντιμετώπιζε το πρόγραμμα αυτό τους άστεγους ως ανακυκλώσιμους,κάτι σαν σκουπίδια που διατηρούν και αναεώνουν την αξία τους μέσα από την ανακύκλωση: “φύγε εσύ, έλα εσύ”. Η ανάγκη για σπίτια δεν είναι προσωρινή αλλά μόνιμη άλλωστε. Είναι κοινωνικό δικαίωμα.
Αντί να αντιληφθεί η δημοτική αρχή Καμίνη ότι δεν γίνονται πειράματα με τις ζωές των αστέγων και να εντάξει την συνέχιση της λειτουργίας της κοινωνικής πολυκατοικίας στα σχέδια της, προτίμησε να αυξήσει το αποθεματικό του Δήμου Αθήνας στον προϋπολογισμό του 2018 από 67 σε 73 εκατομμύρια και να προχωρήσει σε περικοπές.
Πίεσε αφόρητα τους ανθρώπους της κοινωνικής πολυκατοικίας να αποδεχτούν λύσεις όπως να στριμωχτούν σε χώρους -κλουβιά για πολυμελείς οικογένειες, κάτι που δεν το δέχτηκαν οι ίδιοι.
Αραγε το Ιδρυμα Χατζηκώνστα γιατι συναινεί σε αυτές τις άθλιες επιλογές;
Καλούμε το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες της Αθήνας, την νεολαία, όλο το κόσμο που στάθηκε αλληλέγγυος στους πλημμυροπαθείς στην Μάνδρα και χρόνια τώρα στους κατατρεγμένους πρόσφυγες να μην επιτρέψει να πεταχτούν στο δρόμο άνθρωποι που διεκδικούν το δικαίωμα στη στέγη και τη ζωή.

Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας