Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Καμίνης και Σκουρλέτης στέλνουν στο εκτελεστικό απόσπασμα της ανεργίας 85 εργαζόμενους του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθήνας.

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Καμίνης και Σκουρλέτης στέλνουν στο εκτελεστικό απόσπασμα της ανεργίας 85 εργαζόμενους του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθήνας.
Απαιτούμε από το Δημοτικό Βρεφοκομείο να ανακαλέσει τώρα τις 85 απολύσεις και να μην προχωρήσει στις 19 που σχεδιάζει για τις 31 Ιούλη.

Ο Δήμαρχος Καμίνης ευθυγραμμιζόμενος πλήρως με την εγκύκλιο Σκουρλέτη έστειλε στο εκτελεστικό απόσπασα της ανεργίας 85 εργαζόμενους και εργαζόμενες του Δημοτικού Βρεφοκομείου προχωρώντας σήμερα στη λύση των συμβάσεων τους.
Οι εργάτες στους Δήμους δεν πρέπει να πληρώσουν τα αντεργατικά παιχνίδια του Ελεγκτικού Συνεδρίου και των μνημονιακών σφαγιαστικών μέτρων που συνέχισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παίρνοντας τη σκυτάλη από τους Σαμαροβενιζέλους.
Οι υπουργοί που θα έσκιζαν τα μνημόνια βολεύονται πίσω από τις αποφάσεις θεσμών που ψηφίζουν ότι δεν μπορούν να περικοπούν οι μισθοί των λειτουργών τους αλλά μπορούν να απολυθούν οι εργάτες ώστε να τηρούνται οι όροι των συμφωνιών με τους δανειστές για την αποπληρωμή του ληστρικού χρέους. Η επίκληση της αντισυνταγματικότητας είναι μια απάτη. Λες και υπήρχε άλλο Σύνταγμα όταν ο σημερινός πρόεδρος της Δημοκρατίας μονιμοποιούσε συμβασιούχους!
Ο αντεργατικός κυνισμός κοστίζει σε ανθρώπινες ζωές όπως της εξηνταδυάχρονης εργάτριας καθαριότητας στο Δήμο Ζωγράφου Ντανιέλας Πρελορέντζου, η οποία κλήθηκε να δουλέψει σε νυχτερινή βάρδια έχοντας εξαντληθεί την ίδια μέρα στη πρωινή βάρδια!
Η ΝΔ του Μητσοτάκη ήταν από την αρχή κατά της απεργίας και του αιτήματος για μονιμοποίηση ενώ Δήμαρχοι της σπρώχνουν την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών.
Ο αγώνας των εργαζόμενων στους Δήμους για την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων πρέπει αν συνεχιστεί εδώ και τώρα, με την στήριξη των συνδικάτων και των δημοτικών συμβουλίων.
Ο Δήμαρχος Καμίνης έχει κάνει την επιλογή να βρίσκεται στο μνημονιακό στρατόπεδο του ΝΑΙ και γι αυτό δεν του περνάει από το μυαλό ότι μπορεί να συγκρουστεί με αυτές τις επιλογές. Αν θέλουμε να κρατήσουμε τις δουλειές μας και τις δημοτικές και κοινωνικές υπηρεσίες πρέπει αν συγκρουστούμε μέχρι τέλος με τα νέα και παλιά μνημόνια.
Οι εργαζόμενοι όμως δεν έχουν κερδίσουν τίποτα αν αναστείλουν τους αγώνες τους παρά μόνο μία θέση στην ουρά της ανεργίας.
Μόνο με μαζικές απεργίες διαρκείας και καταλήψεις θα αναγκάσουμε την κυβέρνηση να υποχωρήσει και τους Δημάρχους να μην προχωράνε σε απολύσεις.
Απαιτούμε από το Δημοτικό Βρεφοκομείο να ανακαλέσει τώρα τις 85 απολύσεις και να μην προχωρήσει στις 19 που σχεδιάζει για τις 31 Ιούλη.