Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Μην παίζετε με την αγωνία για εργασία εκατοντάδων εργαζόμενων στα στρατόπεδα προσφύγων

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Μην παίζετε με την αγωνία για εργασία εκατοντάδων εργαζόμενων στα στρατόπεδα προσφύγων

Μια απόφαση με θέμα “ενεργοποίηση υλοποίησης προγράμματος προώθησης της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαραχτήρα σε Δήμους και σε υπηρεσίες Α’ υποδοχής, ασύλου και διαχείρισης προσφυγικών ροών” με ημερομηνία 7 Απρίλη εξαγγέλλει την “υλοποίηση Β κύκλου” του παραπάνω προγράμματος.

 
Θα απαντήσει όμως υπεύθυνα το Υπουργείο Εργασίας στα αιτήματα των εκατοντάδων “ωφελούμενων” δηλαδή των εργαζόμενων που βρέθηκαν στα στρατόπεδα, έχουν ειδικότητες αναγκαίες για την παροχή υπηρεσιών στους πρόσφυγες και έχουν υποβάλει το αίτημα της παραμονής τους στις θέσεις αυτές;
Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας θυμίζουμε ότι ζήτησε να δοθεί λύση για την παράταση των συμβάσεων.
Σε κάθε περίπτωση δεν μπορούν να αντιμετωπίζουν η κυβέρνηση τους εργαζόμενους ως προσωρινά “ωφελούμενους” και μετά να τους πετά στο σκουπιδοτενεκέ της ανεργίας.
Καλούμε το Υπουργείο Εργασίας να δεχτεί και να συναντήσει τις επιτροπές των εργαζόμενων, να ακούσει τα αιτήματα τους και να προχωρήσει στην παράταση των συμβάσεων και όχι σε απολύσεις. Ανάμεσα τους είναι εκατοντάδες άνθρωποι με οικογένειες, ευάλωτες ομάδες.
Η πραγματικότητα είναι ότι δεν πρόκειται για προσωρινές δομές. Γι αυτό θα έπρεπε όλοι οι εργαζόμενοι να απασχολούνται στους Δήμους, με μονιμοποίηση όλων εδώ και τώρα, με αύξηση της χρηματοδότησης στους Δήμους. Ούτε ένας δεν περισσεύει να χαθεί από το προσωπικό των Δήμων.
Μπροστά στο σφαγείο του 4ου μνημονίου δεν μπορούν να θυσιάζονται οι ανάγκες των εργαζομένων για να ξεπληρωθεί το χρέος στους Τραπεζίτες.
Καλούμε τα συνδικάτα στους Δήμους, την ΠΟΕ-ΟΤΑ, την ΑΔΕΔΥ, τα Εργατικά Κέντρα και τα δημοτικά συμβούλια να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα στρατόπεδα προσφύγων και να απαιτήσουν από την κυβέρνηση να μην απολυθεί κανένας, να παραταθούν τώρα οι συμβάσεις όλων.

Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος και συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ