Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Συζήτηση για το προσφυγικό στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας στις 9 Ιούνη με συγκέντρωση στις 5μμ στην Πλατεία Δημαρχείου, στην οδό Αθηνάς

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Συζήτηση για το προσφυγικό στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας στις 9 Ιούνη
με συγκέντρωση στις 5μμ στην Πλατεία Δημαρχείου, στην οδό Αθηνάς 

Στις 9 Ιούνη θα συζητηθεί εντός ημερήσιας διάταξης το θέμα της ένταξης των προσφύγων στον ιστό της πόλης της Αθήνας, της στέγασης, της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων, της σίτισης, της περίθαλψης. Σχετική πρόταση κατέθεσε στα προ ημερήσιας διάταξης θέματα στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο Πέτρος Κωνσταντίνου δημοτικός σύμβουλος με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας και την υποστήριξε ο  Ρήγας  Αξελός, επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης.
Η Αθήνα είναι μια πόλη που μπορεί να φιλοξενήσει μέσα στον ιστό της τους πρόσφυγες και όχι σε χώρους γκέτο όπως ο Ελαιώνας. Υπάρχουν κλειστά ξενοδοχεία που μπορεί να διεκδικήσει η να επιτάξει ο Δήμος της Αθήνας για να υπάρξει ανθρώπινη φιλοξενία και όχι εγκλεισμός στα πολυδάπανα σπίτια-κοντέϊνερ του Ελαιώνα. Δεν διαθέτουν καν μια μικρή κουζίνα. Ο Δήμος χρειάζεται προσωπικό για να λειτουργήσει τους χώρους αυτούς και όχι να τους αναθέτει στο στρατό η στις ΜΚΟ.
Η Αθήνα μπορεί να ανοίξει τα σχολεία της στα προσφυγόπουλα. Ολόκληρες περιοχές του κέντρου ρημάζουν από μεγάλη πτώση πληθυσμού και σχολεία κινδυνεύουν να κλείσουν. Το Υπουργείο Παιδείας δεν μπορεί να κωλυσιεργεί άλλο καθώς τα παιδιά πρέπει αν γραφτούν τον Ιούνη, να δημιουργηθούν τάξεις υποδοχής, να προχωρήσουν οι προσλήψεις εκπαιδευτικών.
Ο Δήμος της Αθήνας διαθέτει παιδικούς σταθμούς ικανούς να δεχτούν τα προσφυγόπουλα και χρειάζεται να απαιτήσει προσωπικό για να μεγαλώσει το δίκτυο του για όλα τα παιδιά που έχουν ανάγκη, με αναθεώρηση των εισοδηματικών κριτηρίων αποδοχής.

Καλούμε τα συνδικάτα, τις κινήσεις αλληλεγγύης, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις δημοτικές κινήσεις της αριστεράς να στηρίξουν την κινητοποίηση μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο στις 9 Ιούνη, με συγκέντρωση στις 5μμ στην Πλατεία Δημαρχείου, στην οδό Αθηνάς