Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Κάτω τα χέρια από το 35ο Δημοτικό σχολείο στη γειτονιά των Εξαρχείων

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Κάτω τα χέρια από το 35ο Δημοτικό σχολείο στη γειτονιά των Εξαρχείων
Διαγράψτε το χρέος, όχι τα σχολεία μας!

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας την Πέμπτη 25/2 να καταψηφίσει το κλείσιμο του

Η ενημέρωση μας μετά από επίσκεψη στο 35ο Δημοτικό Σχολείο από τους διδάσκοντες και κατόπιν από το Σύλλογο εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης «η ΑΘΗΝΑ» δεν αφήνει κανένα περιθώριο για εφησυχασμό όσον αφορά τις μεθοδεύσεις για κατάργηση του 35ου Δημοτικού σχολείου, το οποίο βρίσκεται στα Εξάρχεια, στην οδό Κωλέτη.


Συγκεκριμένα, με εισήγηση της Α΄ Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθηνών προωθείται ο υποβιβασμός του σχολείο από 6θέσιο σε 4θέσιο, κάτι που οδηγεί στην πλήρη απαξίωση του και το κλείσιμο του.

Πάρα πολλές εργατικές οικογένειες, ντόπιων και μεταναστών, δίνουν τη μάχη για αξιοπρεπή ζωή και πρόσβαση των παιδιών τους στη μόρφωση. Γι’ αυτό συνεχίζουμε να στηρίζουμε το σχολείο της γειτονιάς όπως το προηγούμενο διάστημα, όταν συγκρουστήκαμε με τις συγχωνεύεις και καταργήσεις σχολείων κόντρα στις μνημονιακές περικοπές δαπανών για την παιδεία για να ξεπληρωθεί το χρέος προς τους τραπεζίτες.

Για μας δεν τίθεται ζήτημα «πόσο στοιχίζει ένα παιδί» ούτε αποτελεί κριτήριο για να κλείνουμε ή να ανοίγουμε σχολεία. Κανένα σχολείο δεν περισσεύει. Τα θέλουμε με πλήρες εκπαιδευτικό προσωπικό, επαρκή συντήρηση των κτιρίων, φύλακες, καθαρίστριες, τραπεζοκόμους και τροχονόμους.

Το συγκεκριμένο σχολείο έχει συμβάλει στην ένταξη των παιδιών των μεταναστών μέσα στο εκπαιδευτικό σύστημα, σπάζοντας την μαθητική διαρροή και τους ρατσιστικούς αποκλεισμούς.

Στηρίζουμε τις διαμαρτυρίες των γονέων, των εκπαιδευτικών και των κατοίκων για να μην κλείσει το σχολείο αυτό.

Ήδη, η 1η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Αθήνας ζητάει να ανακληθεί η απόφαση-τερατούργημα και να συνεχίσει η λειτουργία του σχολείου.

Είναι ώρα να οργανώσουμε μια κινητοποίηση συντονισμένη εκπαιδευτικών, γονέων, κατοίκων, δημοτικών κινήσεων και συλλογικοτήτων, ώστε να ανατρέψουμε στην πράξη τις άθλιες μεθοδεύσεις κλεισίματος του 35ου Δημοτικού σχολείου.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αντί να κλείνει σχολεία χρειάζεται να διαγράψει το χρέος και να δώσει τις δαπάνες που χρειάζονται για να λειτουργήσουν εδώ και τώρα.
Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας στην συνεδρίαση του την Πέμπτη 25/2 να καταψηφίσει το κλείσιμο του.