Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Παναττική συγκέντρωση στην Ομόνοια και την πορεία στο Υπουργείο εργασίας στις 19 Νοέμβρη, στις 12μεσ



ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΙΣ  23 ΝΟΕΜΒΡΗ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΝΤΑΜΗΝΙΤΩΝ. ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ!

ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.ΟΧΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Οι εργαζόμενοι «πενταμηνίτες» στους δήμους βγαίνουν στο δρόμο του αγώνα για να κατοχυρώσουν το δικαίωμα τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά, ανοίγοντας έτσι την προοπτική να μην διαλυθούν οι δημοτικές υπηρεσίες αλλά αντίθετα να μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες που γεννά η ανθρωπιστική κρίση στην εποχή των μνημονίων. Χρειάζονται την αλληλεγγύη όλων των εργαζόμενων στους δήμους ώστε να δώσουν τη μάχη και να νικήσουν, κλείνοντας το δρόμο στο ξεπούλημα των υπηρεσιών σε ιδιώτες και την ανάθεση τους ως  «έργων» σε εργολάβους.


Είναι ένας αγώνας που πιάνει το νήμα των μεγάλων κινητοποιήσεων στους δήμους που ανάγκασαν τις κυβερνήσεις ξανά και ξανά να μονιμοποιήσουν χιλιάδες συμβασιούχους παρά την αντίθετη πολιτική τους. Αγώνες μαχητικοί με απεργίες και καταλήψεις, όπως η μεγάλη κατάληψη του Δημαρχείου της Αθήνας, το 2011, που εμπόδισε τότε το Δήμαρχο Καμίνη να  απολύσει σχεδόν δύο χιλιάδες συμβασιούχους.
Είναι παραμύθια όσα λέει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ότι δεν υπάρχουν λεφτά για προσλήψεις μονίμων. Ας διαγράψει το ληστρικό χρέος προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ας παγώσει την πληρωμή των δόσεων τόκων και χρεολυσιών ώστε να βρεθούν τα λεφτά για τις προσλήψεις. Ας σταματήσουν να σπαταλάνε εκατομμύρια ευρώ, αναθέτοντας σε ΜΚΟ τις υπηρεσίες των δήμων που αφορούν την κοινωνική αλληλεγγύη και την πρόνοια.
Όταν χιλιάδες φτωχοί, άστεγοι, πεινασμένοι, πρόσφυγες και μετανάστες έχουν ανάγκη από κοινωνικές υπηρεσίες που παρέχουν φροντίδα με αξιοπρέπεια, οι κυβερνήσεις μετατρέπουν τους Δήμους σε επιχειρήσεις με εργαζόμενους, που έχουν σφαγμένα  εργασιακά δικαιώματα,  επιδοματικά ψίχουλα για μισθούς και συμβάσεις ανακύκλωσης της ανεργίας.
Η Πανεργατική Απεργία στις 12 Νοέμβρη έστειλε το μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν θα περάσουν τα μέτρα-σφαγείο του τρίτου μνημονίου.
Οι εργαζόμενοι πενταμηνίτες, με τη στήριξη όλων των εργαζόμενων του Δήμου Αθήνας, των σωματείων τους και του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας πρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται με άμεση παράταση των συμβάσεων τους και άμεση μονιμοποίησή τους, αφού είναι ξεκάθαρο ότι εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Στηρίζουμε τις διεκδικήσεις όπως τις διατύπωσε το Συντονιστικό τους:
Κατάργηση κάθε μορφής ενοικιαζόμενης, προσωρινής και ελαστικής εργασίας. Μόνιμο προσωπικό στους Δήμους και σε όλο το δημόσιο για όλες τις κενές θέσεις για ποιοτικές και δωρεάν υπηρεσίες και δομές, που να καλύπτουν τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Καμία ιδιωτικοποίησή άμεση η έμμεση. Διεκδικούμε την παραμονή στην δουλειά. Δουλειά και όχι δουλεία! Σταθερή δουλειά με ίσα εργασιακά δικαιώματα και μισθούς.
Απαιτούμε τα προβλεπόμενα από την εργασιακή νομοθεσία! Αμοιβή με βάση τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των εργαζόμενων στους ΟΤΑ. Πλήρη εργατικά δικαιώματα, ασφαλιστική υγειονομική κάλυψη. Απασχόληση στις υπηρεσίες για τις οποίες προσλήφθηκαν, τις παροχές που προβλέπονται για τους μόνιμους εργαζόμενους, μέσα ατομικής προστασίας και όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Να λειτουργούν όλες οι διαδικασίες, ώστε να καταβάλλεται ο μισθός έγκαιρα κάθε μήνα.
Στηρίζουμε την Παναττική συγκέντρωση στην Ομόνοια και την πορεία στο υπουργείο εργασίας στις 19 Νοέμβρη, στις 12 το μεσημέρι.

Στηρίζουμε την Πανελλαδική μέρα δράσης, στις 24 Νοέμβρη, με συγκεντρώσεις - παρεμβάσεις σε όλες τις πόλεις και νέα συγκέντρωση στην Αθήνα.