Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Ο Κικίλιας κάνει πλάτες στον ΙΑΝΟ κατά των απεργών με ΜΑΤ και συλλήψειςΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Δήλωση Πέτρου Κωνσταντίνου, δημοτικού συμβούλου Αθήνας:

«Ο Κικίλιας κάνει πλάτες στο ΙΑΝΟ κατά των απεργών με ΜΑΤ και συλλήψεις
Ετούτη η συγκυβέρνηση που από το πρωί παριστάνει ότι δίνει τα ρέστα της τάχα  για την διάσωση των ναυαγών ανοιχτά της Κέρκυρας βρήκε χρόνο να στείλει  άφθονα αφιονισμένα ΜΑΤ κατά των απεργών στον ΙΑΝΟ που υπερασπίζονται το δικαίωμα στη κυριακάτικη αργία αλλά και των διαδηλωτών στις Σκουριές. Ο Κικίλιας βρήκε χρόνο να ασχοληθεί με τους απεργούς την ώρα που ανθρώπινες ζωές παίζονται κορώνα γράμματα στο φλεγόμενο ναυάγιο στην Αδριατική.
Είναι μια κυβέρνηση αδίστακτος  υπερασπιστής των συμφερόντων των εφοπλιστών στο βωμό των οποίων κινδυνεύουν  να χαθούν στα τρικυμισμένα κύματα εκατοντάδες ανθρώπινες ζωές.
Η βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ κατά των απεργών στην πύλη του καταστήματος ΙΑΝΟΣ μετά από μήνυση της εργοδοσίας και η σύλληψη πέντε ατόμων, τρείς απεργούς και δύο περαστικούς, είναι ένα δείγμα μέχρι που είναι διατεθειμένη να φτάσει η ετοιμόρροπη συγκυβέρνηση Σαμαρά-βενιζέλου για να υπηρετήσει τα συμφέροντα των επιχειρηματιών.
Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας με τις ευλογίες του Δημάρχου Αθήνας Γ.Καμίνη, αντί να βρει την  αποφασιστική καταδίκη και κατακραυγή από όλη την αριστερά, είχαμε το Ραδιόφωνο Κόκκινο να επιλέγει να πραγματοποιήσει εκδήλωση πολιτισμού ανήμερα της απεργίας!
Το αυτονόητο είναι η άμεση απελευθέρωση των απεργών και η απόσυρση των ΜΑΤ από την οδό Σταδίου.
Κάθε ώρα παραμονής της κυβέρνησης στην εξουσία σημαίνει ότι πολλαπλασιάζονται τα εγκλήματα τους για χάρη των εργοδοτών και των αφεντικών.
Είναι ώρα να τους γκρεμίσουμε! Η αλλαγή δεν θα έρθει από τα πάνω με τους συμβιβασμούς που προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά με ένα εργατικό κίνημα που θα σαρώσει τις επιθέσεις των καπιταλιστών και την εργοδοτική αστυνομική τρομοκρατία.»