Σάββατο 24 Μαΐου 2014

H απαγόρευση της αντιφασιστικής πορείας στο Κολωνό δεν πέρασε

 https://www.youtube.com/watch?v=0QO-y9DQMw0#t=58

Xαιρετίζουμε τις εκατοντάδες τω αντιφασιστών διαδηλωτών που πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο ΜΕΤΡΟ Κολωνού για να αποκρούσουν την πρόκληση των νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Η Αστυνομία της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου έστειλε τις διμοιρίες των ΜΑΤ για να προστατέψουν τους φασίστες προχωρώντας σε περικύκλωση των διαδηλωτών και επίθεση με ρόπαλα και χημικά. Χτύπησαν τις γυναίκες που βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή με το πανό των φορέων και συλλογικοτήτων που κάλεσε την αντιφασιστική διαδήλωση.
Η σθεναρή στάση των διαδηλωτών ακύρωσε τα σχέδια τους και η πορεία πραγματοποιήθηκε στους δρόμους του Κολωνού με παλμό.
Ο Δήμαρχος Καμίνης που αυτοπροβάλλεται ως αντιφασίστας προφανώς δεν έκανε το παραμικρό για να ματαιωθεί η φασιστοσύναξη και να αποτρέψει την επίθεση των ΜΑΤ κατά των διαδηλωτών αφού μας έχει συνηθίσει σε συνεννοήσεις με τον Δένδια για το νόμο και τάξη στη πόλη.
Η Ανοιχτή Πόλη που διεκδικεί μάλιστα τη διαδοχή του Καμίνη στο Δήμο της Αθήνας από την άλλη μεριά δεν φρόντισε να στείλει ούτε ένα κλιμάκιο στη αντιφασιστική διαδήλωση. Ο αντιφασισμός δεν γίνεται με διακηρύξεις στα κανάλια αλλά στο δρόμο κόντρα στους νεοναζί.
Στη διαδήλωση βρέθηκαν συλλογικότητες και σωματεία της περιοχής όπως ο Σύλλογος Δασκάλων Αριστοτέλης.
Ο νεοναζί δεν πρόκειται δεν πρόκειται να σταματήσουν με τα δικαστήρια και τους εισαγγελείς αλλά με τη μαζική πάλη των λαού στις γειτονιές και τη συνολική ανατροπή του μαύρου μετώπου κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ που σκορπάει τη φτώχεια και την εξαθλίωση.