Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Για την επίθεση σε βάρος μου από αστυνομικό των ΜΑΤ στα δικαστήρια στις 9 Γενάρη 2014


ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Αθήνα 10/01/2014

Για την επίθεση σε βάρος μου από αστυνομικό των ΜΑΤ στα δικαστήρια στις 9 Γενάρη 2014
Βρέθηκα στα Δικαστήρια στην Ευελπίδων την Πέμπτη 9 Γενάρη για να συμπαρασταθώ  στο μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, Παύλο Αντωνόπουλο, που είχε συλληφθεί στα Προπύλαια,  μετά από έφοδο των ΜΑΤ σε βάρος συνδικαλιστών, στελεχών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της αριστεράς καταγγέλλοντας την αστυνομική απαγόρευση των διαδηλώσεων κατά της Προεδρίας της Ε.Ε. την προηγούμενη μέρα.
Έξω από το κτίριο 7 είχαν συγκεντρωθεί συνδικαλιστές και εργαζόμενοι, αρκετά μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ σε στάση εργασίας και συγκέντρωση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σύλληψη του Π.Αντωνόπουλου.

 
Ο επικεφαλής της δύναμης των ΜΑΤ και των ΥΜΕΤ που βρίσκονταν εκεί έδωσε εντολή αποκλεισμού της εισόδου και ελέγχου με ασπίδες και γκλόμπ των εισερχόμενων αρνούμενος την είσοδο στους συνδικαλιστές και εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους που ζητούσαν να μπουν στην κτίριο. Πήρε έγκριση γι αυτήν εντολή από τις δικαστικές αρχές που έχουν την ευθύνη της επιτήρησης του χώρου η τελικά από κάποιο άλλο «κέντρο»; Και ποιο είναι άραγε αυτό;
Η δύναμη των ΜΑΤ αρκετά γρήγορα άρχισε να παρεμποδίζει κάθε άτομο που βρίσκονταν μπροστά της χτυπώντας τους και σπρώχνοντας με τις ασπίδες παρά το γεγονός ότι σε απόσταση δύο μέτρων βρίσκονταν σκαλοπάτια με κίνδυνο σοβαρού τραυματισμού.
Ζήτησα να μπω  ως εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Αθήνας και η απάντηση ήταν «δεν θα μπει κανένας, φύγετε όλοι τώρα». Χωρίς να έχω καμία φυσική επαφή με κανένα όργανο των ΜΑΤ και γυρνώντας την πλάτη για να κατέβω από τις σκάλες δέχτηκα δυνατή γροθιά στο πίσω μέρος της κεφαλής, μου έφυγαν τα γυαλιά,  ζαλίστηκα και έπεσα κάτω.
Τις μέρες αυτές στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο δίνουμε τη μάχη για να καταδικαστούν οι χρυσαυγίτες δολοφόνοι του Σαχζάτ Λουκμάν και τα στηρίγματα της ακροδεξιάς μέσα και έξω από την Αστυνομία έχουν ενεργοποιηθεί με κάθε τρόπο.
Μου προκαλεί κατάπληξη το γεγονός ότι δέχτηκα χτύπημα με γροθιά την ώρα που γύρισα τη πλάτη. Φαίνεται ότι η στοχοποίηση μου από την Κρατική Ασφάλεια και από τους χρυσαυγίτες έχει και τις συνέπειες της στη δράση εν ώρα εργασίας των μελών και οπαδών της μέσα στα ΜΑΤ. Δεν βρισκόμουν σε επαφή μετά ΜΑΤ αλλά το όργανο των ΜΑΤ με εντόπισε. Έδιναν την εντύπωση τα ΜΑΤ τάγματος εφόδου με συγκεκριμένους στόχους.
Ερώτημα είναι η επιμονή του επικεφαλής για άμεση επίθεση στους συνδικαλιστές που ήθελαν να πάνε στην αίθουσα του δικαστηρίου παρά τα προσπάθειες συνδικαλιστών και δικηγόρων να συζητήσουν μαζί του.
Το πράσινο φώς για αυτή την κλιμάκωση έδωσε η ίδια η κυβέρνησης και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια με την απαγόρευση της διαδήλωσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ την μέρα της φιέστας της έναρξης της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ. Πρόκειται για δείγμα πανικού μπροστά την μαζική δυσαρέσκεια τω εργαζόμενων και της νεολαίας απέναντι στη πολιτική των Μνημονίων, της φτώχειας και του ρατσισμού. Αυτή τη κλιμάκωση της καταστολής θα πέσει στο κενό με τη μαζική αντίσταση των εργαζόμενων.
Είναι ώρα να τους ανατρέψουμε για αν τελειώνουμε με τα Μνημόνια, την καταστολή και το ρατσισμό.
Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας και συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΣΕΚ
Καταγγέλλουμε τον τραυματισμό του σ. Πέτρου Κωνσταντίνου, μέλους της ΚΕ του ΣΕΚ, από αστυνομικούς στο χώρο των Δικαστηρίων της Ευελπίδων. 
Ο Πέτρος Κωνσταντίνου είναι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με την «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» και βρισκόταν στα δικαστήρια για να συμπαρασταθεί στο μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Παύλο Αντωνόπουλο που είχε συλληφθεί στα Προπύλαια καταγγέλλοντας την αστυνομική απαγόρευση των διαδηλώσεων κατά της Προεδρίας της ΕΕ.
Πρόκειται για κλιμάκωση της καταστολής ενάντια στο εργατικό κίνημα που αντιστέκεται στις μνημονιακές επιθέσεις της κυβέρνησης και της ΕΕ και ενάντια στην Αριστερά που το στηρίζει.
Σημειώνουμε ότι ο Πέτρος Κωνσταντίνου είναι και συντονιστής της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) και γι’ αυτό στοχοποιήθηκε από τους φίλους της Χρυσής Αυγής που δρουν στις γραμμές της Αστυνομίας.
Οι επιθέσεις της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου που πνέει τα λοίσθια δεν θα περάσουν. Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές!