Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟΣ 984 ΝΑ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΡΤ!

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ
Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟΣ 984 ΝΑ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΡΤ!

Χαιρετίζουμε την Γενική Απεργία και τις δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτών που πλημμύρισαν την Μεσογείων απαιτώντας την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που έκλεισε την ΕΡΤ.
Κάτω από την πίεση των αγώνων ο Δήμαρχος Καμίνης εμφάνισε ένα ψήφισμα για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, το οποία πέρασε με τις ψήφους της πλειοψηφίας. Η παράταξη της Δεξιάς του Κακλαμάνη καταψήφισε και ο εκπρόσωπος των νεοναζί έλειπε ως συνήθως.
Η προσπάθεια του προσφάτως «ανεξάρτητου» Δημάρχου Γ. Καμίνη και της πλειοψηφίας ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΔΡΑΣΗ να στηρίξουν τις προτάσεις Κουβέλη για την ΕΡΤ με ψήφισμα που ζητά την επαναλειτουργία της με «αλλαγές και μεταρρυθμίσεις» στην κατεύθυνση εξυγίανσης και απολύσεων δείχνει ότι η ανεξαρτησία του από τις κυρίαρχες πολιτικές είναι μόνο στη σφαίρα της φαντασίας. Έφτασε να κάνει διευκρινίσεις ότι το μοντέλο της εξυγίανσης που προτείνει είναι αυτό που ακολούθησε στο Δημοτικό Ραδιοσταθμό 984 με τις απολύσεις των συμβασιούχων και εργαζομένων που προκάλεσαν κινητοποιήσεις.
Η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας σε συνεργασία με την Λαϊκή Συσπείρωση πρότειναν ψήφισμα κατά του κλεισίματος της ΕΡΤ και ανάκλησης της πράξης νομοθετικού περιεχομένου με αναδρομική ισχύ, κάτι που απέρριψε ο Καμίνης. Επίσης πρότειναν  να  στηρίξει ο Δημοτικός Ραδιοσταθμός 984 την αναμετάδοση του προγράμματος των εργαζομένων της ΝΕΤ , πρόταση που δεν αποδέχτηκε ο Καμίνης.
Η κυβέρνηση Σαμαρά έριξε μαύρο στις οθόνες της δημόσιας τηλεόρασης υπογραμμίζοντας την συνεργασίας της με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής  που παριστάνουν το «αντισυστημικό αντιμνημονιακό κόμμα» την ώρα που κάνουν πλάτες στη ΝΔ και στα πιο άγρια μέτρα του μνημονίου. Εκείνα τα μέτρα που στέλνουν στην ανεργία εκατοντάδες οικογένειες. Οι μάσκες των νεοναζί της Χρυσής Αυγής έπεσαν και φάνηκε το πραγματικό πρόσωπο τους. Είναι στηρίγματα των νεοδημοκρατών, των Τραπεζιτών, των Τροϊκανών, είναι τα μπουλντόγκ της επίθεσης των νεοδημοκρατών κατά των εργαζομένων και των συνδικάτων τους. 
Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ με την κατάληψη των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ, την άψογη περιφρούρηση και πάνω απ όλα με την συνέχιση των εκπομπών προς όφελος όλων των εργαζομένων είναι το καλύτερο παράδειγμα αντίστασης . Αξίζουν την αλληλεγγύη όλων μας. Καλούμε τους εργαζόμενους στο Δήμο Αθήνας να στηρίξουν έμπρακτα τον αγώνα αυτό με την μετάδοση του προγράμματος από τον Δημοτικό Ραδιοσταθμό 984.
Όλοι μαζί να διώξουμε το Σαμαρά και αν ανοίξουμε το δρόμο για την δημοκρατίας, τις ελευθερίες και την υπεράσπιση του δικαιώματος στη δουλειά και την ζωή ανατρέποντας τα μέτρα του Μνημονίου με απεργίες διαρκείας και καταλήψεις.
Μετά τις ψηφοφορίες για την ΕΡΤ αποχωρήσαμε δηλώνοντας ότι δεν μπορούμε να συνεδριάζουμε σε μέρα Γενικής Απεργίας και θα έπρεπε το Δημοτικό Συμβούλιο να διακόψει και να πάει να εκφράσει τη στήριξη του στους εργαζόμενους της ΕΡΤ.
Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός  σύμβουλος Αθήνας με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ