Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Ενημέρωση από Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας 7/3/2013Ενημέρωση από Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας 7/3/2013
Για το προ ημερησίας διάταξης ζητήματα

1.«Επίορκοι».
 Στα προ ημερησίας διάταξης θέματα αναδείχτηκε η σοβαρότητα των εξελίξεων για την διαθεσιμότητα των υπαλλήλων στο Δήμο Αθηναίων καθώς αλληλογραφία με το Υπουργείο του Μανιτάκη ξεκαθαρίζει ότι τίθενται σε αργία ΟΛΟΙ οι υπάλληλου για τους οποίους εκκρεμεί ποινική δίωξη η έχουν καταδικαστεί, έστω και αν δεν έχει  τελεσιδικήσει η απόφαση. Αν δηλ. τσακώθηκε υπάλληλος του Δήμου  με το γείτονα και τον  μήνυσε απολύεται. Υπό απόλυση είναι και ο προϊστάμενος περιουσίας του Δήμου ο οποίος δέχτηκε μήνυση από καταπατητές στα Κουντουριώτικα!
Αυτή η ρύθμιση και η εγκύκλιος προφανώς δε αφορά ΜΟΝΟ τους υπαλλήλους των Δήμων αλλά ΟΛΟ το δημόσιο τομέα όπου η ερμηνεία «επίορκος» επεκτείνεται με το συγκεκριμένο τρόπο.
Ο Καμίνης κατέγραψε τη διαφωνία του. Ωστόσο, δεν δέχτηκε να ψηφίσει απόφαση  το Δημοτικό Συμβούλιο ,όπως πρότεινα, παραπέμποντας σε διαβούλευση για κοινή στάση ε την ΚΕΔΕ. Υπάρχει βέβαια το ζήτημα γιατί ξύστηκε στη γκλίτσα του βοσκού ζητώντας την ερμηνεία από το Μανιτάκη…
2.Σχολικές επιτροπές.
Δόθηκε η πρώτη δόση για το 2013 (774 χιλιάδες ευρώ).ωστόσο είναι καθαρό ότι διαγράφηκε η τελευταία του 2012! Οι περικοπές καλά κρατούν.
Εβαλα ζήτημα για το 151 ΔΣ σχολείο όπου ο τσαμπουκάς του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής έφτασε στο σημείο να μην δώσει λεφτά για αποκατάσταση ζημιάς με γυμνά καλώδια και σειρά άλλων αιτημάτων μεταφράζοντας κατά τη γνώμη του τα κριτήρια για κατανομή κονδυλίων κατά σχολείο. Ο Λαμπρακάκης και η Σπυροπούλου δήλωσαν άγνοια.
3.Γενικό Πατησίων.
Έβαλα την ενημέρωση από τη σύσκεψη του σωματείου Γενικού Πατησίων στην οποία παρεμβήκαμε. Σε 3 μήνες οδηγείται πρακτικά σε  λουκέτο διότι χάνει τον μοναδικό παθολόγο διευθυντή που έχει με αποτέλεσμα να οδηγείται σε συρρίκνωση και πλήρη αδυναμία. Εκκρεμεί η Γενική Συνέλευση των εργαζόμενων την Δευτέρα όπου θα μπεί πρόγραμμα δράσης στην γειτονιά.
4. Ιθαγένεια, ψήφος στους μετανάστες.
Εμφανίστηκε η Βάσια Τριφύλλη από τη παράταξη Κακλαμάνη να υποστηρίζει ότι» Ελληνες είναι όσοι μετέχουν της ελληνικής παιδείας»  και  ότι συμφωνεί με το δικαίωμα στην ιθαγένεια για τα παιδιά.
5. Νεοναζί και βίντεο του Channel 4.
 Ο συγκεκριμένος Πλωμαρίτης είναι ό ίδιος που έβγαλε τη διαβόητη στημένη φωτογραφία με τη γιαγιά στο ΑΤΜ που αποδείχτηκε ότι είναι η μητέρα του.