Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Συγκέντρωση-διαμαρτυρία, Πέμπτη 7 Φλεβάρη, 2μμ, έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, οδός Αθηνάς Οι ευθύνες για το θάνατο του μικροπωλητή Μαμπακάρ Ντιάε βαραίνουν την Δημοτική Αρχή και τον Δένδια

Συγκέντρωση-διαμαρτυρία, Πέμπτη 7 Φλεβάρη, 2μμ, έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, οδός Αθηνάς
Οι ευθύνες για το θάνατο του μικροπωλητή Μαμπακάρ Ντιάε βαραίνουν  την  Δημοτική Αρχή και τον Δένδια
Stop στις ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα ΕΛΑΣ-Δημοτικής Αστυνομίας
    Παραμένει αδιάσειστο γεγονός ότι στη διάρκεια της επιχείρηση ομάδας αστυνομικών του Δήμου Αθήνας στο Θησείο την Παρασκευή 1/2 είχαμε το  θάνατο του Μπαμπακάρ Ντιάε. Ήταν θέμα χρόνου πότε αυτές οι βάρβαρες επιθέσεις κατά των μικροπωλητών θα έφταναν σε αυτό το αποτέλεσμα.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης  που στις 19 Γενάρη κάλεσε συλλαλητήριο για μια «Αθήνα-πόλη αντιφασιστική αντιστοιχεί ένα βήμα μπρός στον αγώνα κατά του ρατσισμού. Είναι ώρα να αντιμετωπιστούν οι μετανάστες μικροπωλητές σαν αυτό που είναι, σαν ένα κομμάτι της ίδιας ενωμένης εργατικής τάξης που αντιστέκεται στις άγριες επιθέσεις των αφεντικών, στις απολύσεις και την ανεργία, την ανασφάλιστη μαύρη εργασία, την αστυνομική τρομοκρατία. Να σταματήσει το μεροκάματο της επιβίωσης των μικροπωλητών  για μια χούφτα ευρώ να αντιμετωπίζεται με ρατσιστικό μένος, επιχειρήσεις σκούπα από το Δένδια και ανελέητο κυνηγητό από τη Δημοτική Αστυνομία.  Γιατί να συναινεί ο Δήμος της Αθήνας στο κυνηγητό μέχρι θανάτου στους μικροπωλητές όταν οι μεγαλοεπιχειρηματίες της νύχτας κάνουν κουμάντο στη μισή Αθήνα; Όταν χιλιάδες καταστήματα λειτουργούν χωρίς άδεια; 
  

Είναι ώρα να μπει τέλος στο ρατσισμό και τη συνεργασία της ΕΛΑΣ με τους νεοναζί της Χρυσής  Αυγής. Η δολοφονία του Λουκμάν στα Πετράλωνα από συμμορία χρυσαυγιτών έδειξε που οδηγεί η πολιτική των στρατοπέδων συγκέντρωσης, των επιχειρήσεων σκούπα της Αστυνομίας. Την ίδια ώρα ο Σαμαράς θέλει να πάρει πίσω το δικαίωμα στην ιθαγένεια για τα παιδιά των μεταναστών. Φτάνει πιά! Ζητάμε νομιμοποίηση των μεταναστών και άδεια εργασίας , άσυλο για τους πρόσφυγες. Να κλείσουν τώρα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
    Η πρωτοβουλία που πρέπει να πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο είναι να νομιμοποιήσει την δουλειά των μικροπωλητών(ντόπιων και μεταναστών) θεσμοθετώντας θέσεις και εξασφαλίζοντας την διακίνηση εμπορευμάτων σε χαμηλές τιμές που απευθύνονται στα φτωχότερα στρώματα της πόλης.
    Στη προεκλογική περίοδο η παράταξη του Δημάρχου Γ.Καμίνη είχε υποσχεθεί τη θεσμοθέτηση αγορών, κάτι που προφανώς δεν έχει καμία σχέση με το Μνημόνιο συνεργασίας ΕΛΑΣ- περιφερειάρχη Αττικής και Δήμου Αθήνας για την εκκαθάριση του κέντρου της Αθήνας από τους φτωχοδιάβολους κάθε είδους για λογαριασμό των λίγων πλούσιων επιχειρηματιών, των ληστρικών επενδυτών τύπου Κατάρ η μη. Μια τέτοια ενέργεια συνάδει με μια προσπάθεια  αντιμετώπισης της κατάρρευσης στις ζωές των ανθρώπων που προκαλεί η ίδια η κρίση. Οι θεσμοί αλληλεγγύης δεν μπορούν να είναι διανομές τροφίμων και συσσίτια μόνο. Κάτι τέτοιο δεν αρκεί.
         Όταν πριν από δύο χρόνια , φασίστες τραμπούκοι ξεκίναγαν τις βίαιες επιθέσεις κατά των μικροπωλητών με κραυγές κατά του «παραεμπορίου» είχαμε καταγγείλει ότι ήταν άλλο ένα ρατσιστικό επιχείρημα για να προχωράνε στα πογκρόμ και τις δολοφονικές επιθέσεις κατά των μεταναστών. Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας δεν μπορεί να υιοθετεί αυτή τη ρατσιστική ατζέντα, αντίθετα πρέπει να την απορρίψει οριστικά.
    Η πολιτική των ρατσιστικών επιχειρήσεων σκούπας του Δένδια έφερε ξανά νεκρό όπως και το περασμένο καλοκαίρι. Αυτή τη βάρβαρη πολιτική  δυστυχώς στήριξε η Δημοτική Αρχή Καμίνη με τις επιθέσεις κατά των μικροπωλητών όλη τη προηγούμενη χρονιά, την εισβολή στη ΑΣΟΕΕ και τους κατειλημμένους  αυτοδιαχειριζόμενους χώρους.
    Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας να καθαιρέσει τους υπεύθυνους της επίθεσης κατά των μικροπωλητών και να ανατρέψει τη ρατσιστική συνεργασία με τη δολοφονική πολιτική του Δένδια.
         Καλούμε σε μαζική αντίσταση στις ρατσιστικές δολοφονίες.
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΕΝΕΓΑΛΕΖΩΝ, ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ, ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ