Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Μετά το πραξικόπημα Μανιτάκη, ώρα για εξέγερση αλά Ταχρίρ με απεργίες και καταλήψεις!

Δήλωση Πέτρου Κωνσταντίνου, δημοτικού συμβούλου Αθήνας με την Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας

Μετά το πραξικόπημα Μανιτάκη, ώρα για εξέγερση αλά Ταχρίρ με απεργίες και καταλήψεις!

Το πραξικόπημα Μανιτάκη με την διαγραφή από τι καταστάσεις μισθοδοσίας των εργαζόμενων αορίστου χρόνου από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών δεν πρέπει να περάσει με την αποφασιστική πανεργατική κλιμάκωση σε διαρκείας  του απεργιακού αγώνα και των καταλήψεων. Είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι της οργής που πρέπει αν γίνει ποτάμι και να τους πνίξει. Ο Μανιτάκης ζήλεψε τα πραξικοπηματικά τερτίπια του Μόρσι στην Αίγυπτο που ξεσηκώνουν κύματα οργής.

Ανήμπορος να αντιμετωπίσει το πρωτοφανές κύμα απεργιών και καταλήψεων και να πείσει τις δημοτικές αρχές ο Μανιτάκης κατέφυγε αδίστακτα σε απολύσεις μέσω κεντρικών μηχανισμών του Υπουργείου του.

Η ΑΔΕΔΥ πρέπει να προχωρήσει ΤΩΡΑ σε  συγκεκριμένη απόφαση ακύρωσης των άθλιων εντολών του Μανιτάκη με παρέμβαση της στους κεντρικούς υπολογιστές του Υπουργείου Απολύσεων του Μανιτάκη. Ο έλεγχος των εργαζόμενων στις υπουργικές αποφάσεις που παίρνονται κατακρεουργώντας τα εργασιακά δικαιώματα και την ζωή εκατοντάδων χιλιάδων εργαζόμενων και των οικογενειών τους είναι η μόνη διαδικασία αποτροπής της καταστροφής που φέρνει η πολιτική των μνημονίων.

Αν δεν διαγραφεί το χρέος και δεν εθνικοποιήσουμε  τις Τράπεζες κάτω από εργατικό έλεγχο η συγκυβέρνηση Σαμαρα-Βενιζέλου-Κουβέλη θα προχωρήσει σε εκατοντάδες χιλιάδες απολύσεις, σε διάλυση των κοινωνικών υπηρεσιών των Δήμων

Ο Φώτης Κουβέλης και η ΔΗΜΑΡ μέχρι που είναι διατεθειμένοι να πλέκουν το σχοινί της κρεμάλας των εργαζόμενων μαζί με το Σαμαρά και το Βενιζέλο;

Είναι ώρα να τους διώξουμε πριν κατεδαφίσουν τις καταχτήσεις και τις ζωές μας. Δεν περιμένουμε την Πανεργατική Απεργία στις 19 Δεκέμβρη. Από σήμερα ξεκινάμε τον δικό μας ανένδοτο για να τους ξεφορτωθούμε μια και καλή εμπνεόμενη από την ορμή της επανάστασης στην Αίγυπτο.